”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Якщо влада буде встановлювати тоталітарну систему правління – народ вижене її мітлою

info on Жовтень 10,2010

image

Народний депутат України Дмитро Ветвицький http://vetvytskyi.net/ru/main/ (фракція БЮТ) переконаний, що народ не дозволить правлячій коаліції утвердити в Україні тоталітаризм.

За словами депутата, заява http://glavred.info/archive/2010/09/15/085829-5.html голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова про можливість продовження повноважень Верховної Ради VI скликання, а також введення в країні прямого президентського правління свідчить про те, що правляча коаліція вивчає ґрунт для подальшого затвердження в Україні тоталітарної системи правління, повідомляє прес-служба Д. Ветвицького.

«Йде промацування ґрунту правлячою коаліцією. Є люди, які хочуть повернути тоталітарну систему і управляти зі своїх крісел не тільки бюджетом країни, але і всією політичною ситуацією України. Вони заради своїх чиновницьких крісел готові відмовитися від демократичних перетворень і принципів», – сказав депутат.

Д. Ветвицький відзначив, що фракція БЮТ негативно ставиться до збільшення строку повноважень Президента і Верховної Ради: «Ми розуміємо, що якщо до парламенту вчасно не прийдуть нові політичні сили, нові люди, які проводитимуть реформи, захищатимуть громадян України від свавілля чиновників, то на краще в нашій країні нічого не зміниться».

На думку політика, зараз влада «сильна, як ніколи», тому не повинно виникати проблем з реалізацією реформ, обіцяних під час виборів.

«Є обраний Президент, є коаліція у Верховній Раді, є уряд – цей трикутник працює абсолютно чітко в одному напрямі, одним словом, зараз ніхто Віктору Януковичу працювати не заважає. Просто потрібно утілювати реформи, які обіцяли і яких чекають люди від Президента, від уряду і парламенту, і таким чином міняти життя звичайного українця на краще, а політичні хабарі абсолютно ні до чого», – вважає Д. Ветвицький.

Він відзначив, що є прихильником парламентсько-президентської форми правління і вважає, що вибори парламенту і Президента потрібно проводити у встановлені Конституцією строки. «Не можна політичною корупцією знищувати демократію: інакше народ чиновників вижене мітлою», – резюмував бютівец.

Довідка. Лідер фракції Партії регіонів О. Єфремов у вересневому інтерв’ю «Главреду» відзначив, що вважає можливим продовження повноважень Верховної Ради нинішнього скликання і введення прямого президентського правління.

Зокрема, політик відзначив, що зараз в Україні вибори Президента і Верховної Ради розведені в часі, «хоча логіка підказує, що вони повинні проводитися одночасно, щоб країна через рік не ходила на виборчі дільниці».

О. Єфремов відзначив, що якщо переобрати парламент в 2012 році, а потім на три роки продовжити повноваження Президента, то це може викликати невдоволення. «І Президент на це сам ніколи не піде. Тому необхідно буде порадитися з народом – щоб не група народних депутатів приймала рішення продовжити собі повноваження, а народ приймав відповідне рішення. Втім, якщо народ скаже цим ініціативам «ні» – отже, ні», – сказав він.

Також політик допускає введення в Україні прямого президентського правління у випадку, якщо опозиція і надалі блокуватиме роботу парламенту і відмовиться йти на компроміс з владою.


3949 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 1 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua