”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (4 додано)

Білорусь оголосила війну українському громадянському суспільству

ПРЕС-РЕЛІЗ on Квітень 23,2011

image

21 квітня під час перетину українсько-білоруського кордону ще один український правозахисник дізнався про те, що став персоною non-grata в Республіці Білорусь.

Михайло Каменєв, заступник голови Всеукраїнської молодіжної організації „Фундація Регіональних Ініціатив”, член Громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ України під час перевірки документів на кордоні 21 квітня дізнався, що знаходиться в „списку нев’їзних” до Білорусі. Михайло прямував до Мінська як інформаційний помічник керівника Міжнародної спостережної місії Комітету міжнародного контролю за ситуацією з Правами Людини в Білорусі. Тепер в закордонному паспорті Михайла стоїть штамп “В’їзд заборонений”, і, що цікаво, тривалість заборони не вказана.

Михайло Каменєв став вже третім правозахисником України, котрому заборонили в’їзд до Білорусі. Слідом за Мариною Цапок і Максимом Кицюком, він не зміг потрапити в Мінськ, щоб там продовжити роботу в Міжнародній спостережній місії. В аналогічній ситуації опинився і громадянин Росії – Андрій Юров, керівник Міжнародної спостережної місії, який був видворений з Мінську 16 березня 2011 року. Названі правозахисники, перебуваючи на території Білорусі, діяли відкрито, і на основі норм ООН і ОБСЄ про правозахисну діяльність здійснювали моніторинг ситуації з правами людини – у відповідності до міжнародних зобов’язань, що взяла на себе Білорусь. Важливо відзначити, що дізнатися про внесення до „списків нев’їзних” неможливо заздалегідь, до перетину кордону. Причина і дата занесення до „списків” офіційно не повідомляються, так само, як не вказується орган, що прийняв таке рішення, відповідно, немає процедури оскарження.

«Ми вважаємо, що подібні дії можуть бути розцінені, як пряме перешкоджання роботі Міжнародної спостережної місії, адже, задля об’єктивності і неупередженості, в її складі можуть бути лише правозахисники-іноземці, а їм тепер, судячи з усього, дорога до Білорусі закрита», - коментує ситуацію Марина Цапок, співкоординатор Київського інформаційного центру Комітету. «Абсолютно очевидно, що заборони на в’їзд до Республіки Білорусь пов’язані з правозахисною діяльністю. У цьому світлі заява влади Білорусі про те, що держава в повній мірі виконує свої зобов’язання у сфері дотримання прав людини виглядає, м’яко кажучи, неправдивою»

Міністерство закордонних справ України вже передало ноту Посольству Республіки Білорусь в Україні з проханням надати вичерпну інформацію про причини заборони в’їзду в країну Марині Цапок 20 квітня. Представник Міністерства також виказав сподівання, що для громадян України все-таки не існує “чорних списків”, оскільки це суперечить добросусідському духові двосторонніх відносин.

«У світлі реакції МЗС України на вчорашній випадок з Мариною Цапок, не впустити ще одного правозахисника – значить повністю знехтувати міждержавними відносинами і міжнародними нормами права у сфері прав людини. Ми очікуємо негайної реакції українського МЗС на дану подію і детальних пояснень влади Білорусі стосовно системного перешкоджання в’їзду правозахисників на територію країни”, – заявляє Андрій Юров, керівник Міжнародної спостережної місії.

Для довідки:

Міжнародні зобов’язання Білорусі у сфері прав людини, знову підтверджені на Самміті глав держав і урядів держав-учасниць ОБСЄ, що пройшов в Астані 1-2 грудня 2010 року, передбачають, що питання прав людини є предметом прямого і легітимного занепокоєння усіх держав-учасниць ОБСЄ і міжнародного громадянського суспільства, і не відносяться до виключно внутрішніх справ відповідної держави.

Міжнародна спостережна місія створена Комітетом міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі, який об’єднує представників правозахисних організацій країн простору ОБСЄ і міжнародних громадянських мереж і організацій, для здійснення моніторингу загальної ситуації з дотриманням фундаментальних прав людини в Республіці Білорусь, а також питань захисту правозахисників і забезпечення їх професійної діяльності.

Сайт Комітету і Місії - http://hrwatch-by.org 

На фото: Михайло Каманєв 


3838 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 4 голосів)
comment Коментарі (4 додано)
  • image Как и многие наши украинцы искал как уехать в Польшу и заработать денег. Перечитал массу сайтов, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился сайт hochuvpolshu.com. На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин, которые делятся своим опытом жизни в Польше. Так же узнал как сделать документы. И всегда это на одной сайте. Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/vakansii-raboty-v-polshe-na-segodnyashnij-den.html
    (Створено Leonogx, Грудень 17, 2021, 3:23 AM)
  • image Занимаюсь очищением уже более 10 лет. И вот недавно прочитал информацию что пчелопродукты очень полезны и отлично повышают иммунитет. Перечитав много информации на сайте http://www.pchelandiya.net/, я узнал много полезного для себя. А так же нашел множество народных рецептов на основе медопродуктов. Вот кстати несколько хороших статей: http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/715-lechenie-mozolej-propolisom.html http://www.pchelandiya.net/propolis/1322-vaginalnye-svechi-s-propolisom-ot-endometrioza.html http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-matochnum-molochkom/725-lechenie-zabolevanij-serdca-i-sosudov-matochnym.html http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/426-lechenie-propolisom-yenureza-i-nederzhaniya-mochi.html http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/744-propolis-i-bronxialnaya-astma-po-siniakovu.html Думаю Вам будет полезно...
    (Створено Evasui, Грудень 12, 2021, 3:49 AM)
  • image Рекомендую Вам хорошую пасеку, на которой покупаю большой ассортимент продуктов пчеловодства как для себя таки для своих друзей. Пчеловоды оформляют всю продукцию пчеловодства на проффесионально, советы как принимать по важным вопросам дают. Очень много качественных статей на интернет странице, Вот несколько из них: https://med-na-dom.com/pilca-perga/40-protivopokazanie-piltsa-cvetochnaya-pilca-pchelinaya.html https://med-na-dom.com/pilca-perga/253-v-chem-raznica-allergiya-na-pchelinuyu-i-rastitelnuyu-pylcu-simptomy-i-lechenie.html https://med-na-dom.com/voskovaya-mol/50-sposob-prigotovleniya-primeneniya-i-dozirovka-ekstrakta-voskovoy-moli.html https://med-na-dom.com/med/70-klimaktericheskie-rasstroystva-i-lechenie-predmenstrualnogo-sindroma.html https://med-na-dom.com/pilca-perga/229-kak-hranit-pchelinuyu-pergu-pravilno-rekomendacii-pchelovoda.html https://med-na-dom.com/ https://med-na-dom.com/pchelinyi-podmor/215-kak-pravilno-pit-pchelinyy-podmor.html Одним словом они молодцы и я их рекомендую. Вот их портал где я оформлял продукцию - med-na-dom.com
    (Створено Svetlanaihb, Вересень 30, 2021, 1:33 AM)
  • image Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Youtube, что узнать что делается в мире и Украине. Но очень важно чтоб источник новостей был честный и Вы не получали искаженную информацию. Я нашел очень хороший сайт и советую его Вам - https://ukr-life.com.ua/ Последнее время читаю новости только здесь. Так же вот несколько из свежих новостей, которые просто сбивает с ног: https://ukr-life.com.ua/budet-li-uvelichena-pensiya-voennym-pensioneram-v-sentyabre-2018-goda/ https://ukr-life.com.ua/nastrojki-sputnikovyx-kanalov-v-ukraine/ https://ukr-life.com.ua/kogda-budet-osen-v-2018-godu-v-ukraine/ https://ukr-life.com.ua/minimalnaya-zarplata-v-2018-godu-s-1-aprelya-v-ukraine/ https://ukr-life.com.ua/cena-na-pchelopakety-na-2018-god-v-ukraine/
    (Створено Igoranu, Серпень 2, 2021, 2:45 AM)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua