”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо незаконних прибудов ресторану «Апрель», в якому вибухнув газовий балон

Прес-центр «Форум» on Березень 06,2013

image

Прокуратура Печерського району Києва відкрила кримінальне провадження про самовільне захоплення земельної ділянки та самовільне будівництво прибудов до ресторану «Апрель», в якому 17 лютого вибухнув газовий балон. Про це повідомив головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» http://www.forumspaskiev.org.ua/ Віталій Черняховський.

«Ще до вибуху, 31 січня, «Форум порятунку Києва» звернувся до прокуратури міста Києва із заявою про злочин, в якому вимагав притягнути до кримінальної відповідальності власників ресторанів «Апрель», «Сейф» і «Рішельє» за незаконне будівництво. Ці комерсанти незаконно, без дозвільних документів, захопили прибудинкові території житлових будинків № 23 та № 25 по вул. Червоноармійській у Києві та незаконно, без дозвільних документів, нагромадили три прибудови до цих ресторанів», – сказав Віталій Черняховський.

«За звинуваченням у злочині, передбаченому частиною 4 статті 197-1 Кримінального кодексу України, – самовільному будівництві будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці – власники та посадові особи ресторанів «Апрель», «Сейф» і «Рішельє» можуть бути засуджені до позбавлення волі на строк від 1 до 3 років», – нагадав Віталій Черняховський.

Як зазначив Віталій Черняховський, власники ресторанів «Апрель», «Сейф» і «Рішельє» вирубали 70-річні дерева, які росли у дворі будинків № 23 та № 25 по вул. Червоноармійській, забетонували квітковий газон, незаконними прибудовами закрили доступ до трансформаторної підстанції. «Протягом десятка років комерсанти тероризували мешканців безперервними гульбищами і гучною музикою, що продовжувалися до 3 годин ранку», – наголосив громадський діяч.

«Мешканці багаторазово скаржилися в Київську міськдержадміністрацію, в органи державної влади з проханнями звільнити свій двір від незаконних прибудов, однак отримували лише відписки. Ми вимагаємо від прокуратури внести подання про знесення незаконних прибудов і оперативно провести досудове слідство у справі про самовільні прибудови і захоплення прибудинкової території будинків № 23 та № 25 по вул. Червоноармійській», – заявив Віталій Черняховський.

Як повідомлялось, 17 лютого 2013 року вибухнув один з 4 незаконно встановлених газових балонів в ресторані «Апрель». У результаті вибуху важко поранені 11 осіб, троє з яких обгоріли на 80 %.

Суб’єкт господарювання в ресторанах «Апрель», «Сейф», «Рішельє» – підприємець Віктор Прис.

Реальним власником ресторанів «Апрель», «Сейф», «Рішельє» є президент групи компаній «Наша Карта», телеведучий Микола Тищенко.


2182 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua