”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

«Стерилізувати чи не стерилізувати Кучинського?» – ось у чому питання.

image

Нарешті! Мер Києва Леонід Чернівецький оголосив про звільнення головного гицеля столиці Мирона Кучинського – за жорстоке ставлення до тварин та чисельні ветеринарні та фінансові порушення в комунальному підприємстві «Притулок для тварин» (Бородянка).

4 липня у приміщенні Київської міськдержадміністрації відбулися обіцяні ще рік тому громадські слухання, присвячені питанню міських тварин.

Пройти в державну установу можна було лише за особливим запрошенням при наявності паспорта. За таких умов, зрозуміло, що це зібрання не вирішувало питання шляхом голосування громадян. Слухання проходили цілком у дусі міського голови: Леонід Черновецький робив собі PR, який транслювали в прямому ефірі ТРК «Київ».

 Та слід, усе ж, віддати належне: якби усі державні посадовці піарилися таким чином, мабуть, питання традиційно жорстокого ставлення до тварин в Україні було б сьогодні вирішено. Можливо, лише завдяки епатажній поведінці мера, якого в народі прозвали Космосом, це вкрай непопулярне в українських посадовців питання було поставлене на такий рівень. Черновецький підняв питання захисту тварин, не побоюючись того, що його опоненти можуть дорікати йому несвоєчасністю цього питання на тлі безкінечних людських проблем.

Неабияку роль відіграла в цьому найгуманнішому з усіх рішень київської влади заступник міського голови Ірена Кільчицька. Вона відшукала у своєму серці місце для таких негламурних істот, як вічно гнані й голодні собаки та коти. Можливо, їй у цьому допомогла її донька Моніка, яка народилася 18 лютого – у день святої Агафії, покровительки свійських тварин. Пані Ірена розпочала діалог з захисниками тварин за два місяці до народження своєї первістки, припинивши на кілька днів (!) своє перебування у пологовому будинку.

Під час слухань Кільчицькою та Черновецьким було зроблено давно очікувану киянами заяву про звільнення М. Кучинського та реформування служби відлову з переорієнтацією його з убивства на стерилізацію. Пан Черновецький не відмовив собі в сальному жарті щодо покарання Кучинського шляхом стерилізації. Разів з п’ять він запитував у присутніх: «Так будемо ми стерилізувати Кучинського чи так відпустимо?» і дуже тішився зі своєї «вишуканої» дотепності. То ж мер отримав задоволення від слухань і обіцяв наступну серію.

Наразі нагально стоїть питання: на кого поміняти Кучинського? Черновецький обіцяв, що кандидатура обиратиметься на конкурсних умовах у присутності представників громадських організацій та ЗМІ. Подальше реформування служби відлову вимагає чималих зусиль від громадських організацій у пошуках нової за самою сутністю кандидатури на звільнене місце та величезної відповідальності з боку влади. Адже телешоу Черновецького – миттєве, а проблема залишається.


2740 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 5 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua