”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Смерть мучеників: досягнення чи недоробок рятівників?

Степан Жабка, Київ on Липень 22,2007

image

Розпорядження київської міськадміністрації (08.06.2007 № 678) щодо заборони фотографування з дикими тваринами успішно впроваджене в життя. Майже ніхто більше не фотографує туристів з тваринами. Зоозахисні організації святкують перемогу. Проте ніхто не думає про те, що далі буде з цими тваринами.

У більшості мавп, змій і куницевих, з якими ще не так давно фотографували туристів на центральних вулицях столиці, виламані зуби. Пригадуєте слова доброго фотографа «Не бійтесь, вона не кусається!». Хижі птахи і особливо сови давно сліпі від спалахів. У деяких навіть помітно сухі потріскані очі, що не відблискують на фото. Крім того, тварини на вулицях все життя знаходяться під дією транквілізаторів. Це, передусім, стосується і частини собак, з якими на вулицях просять грошей начебто на корм безпритульним тваринам. Життя в іншому режимі для таких тварин вже неможливе. Отож постає питання, що буде з ними далі.

Деякі фотографи досі ховають тварин неподалік і за певні гроші готові винести їх для пам’ятного кадру під страхом штрафу. Та фотографування на вулицях розраховано на легковажного приїжджого, охочого до сувенірів, спогадів і готового піддатися миттєвим спокусам. Наприклад, сфотографуватися з мавпочкою. Тобто на тих, хто «знає в кого спитати, щоб тварину спеціально принесли», це не розраховано. А відтак зоо-фото-бізнес став неприбутковим.

Що станеться з тваринами, які були не більше ніж знаряддям заробітку, що припинив приносити гроші? Чи не рано святкувати перемогу над муками нещасних птахів і звірів? Можливо, й рано. Та більш актуальний варіант – пізно.

Рішення про заборону фотографування не передбачає нормальної процедури вилучення тварин і передачі їх на реабілітацію. Віддавати їх ніхто не повинен, не хоче і не буде. Тим більше передавати на реабілітацію їх немає куди. Перша кандидатура – зоопарк, не зможе впоратися з таким завданням, а специфічного притулку для сліпих сов і наркозалежних мавп і куниць у місті нема. Тому, за інформацією деяких джерел, власники тварин почали їх просто вбивати (усипляти – якщо так звучить краще для фарисеїв).

Таким чином, ситуація зовсім не святкова. Особливо у світлі того, що більшість тварин, з якими ще не так давно активно фотографували на Хрещатику, Майдані Незалежності і в Гідропарку – занесені до Червоної книги України.

 

Текст Розпорядження: http://www.kmv.gov.ua/getdoc.asp?Id=5999

Додатково: http://www.hw.net.ua/art.php?id=50142


 


4445 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua