”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Очима майже очевидця

Вітяфедич АХМАТОЧЕХОВ on Листопад 11,2013

image

Мене зачіпає той факт, коли до гастарбайтерів відносяться зверхньо. По-перше тому, що я сам в минулому частковий гастарбайтер, по-друге тому, що зверхньо відносяться якраз ті, кому треба мовчати в хустинку, бо є вони абсолютно ніким, планктоном.

Всім відомо, що Західна Україна – це суцільне гастарбайтерство. Так воно і є. Це – факт. Якщо ви поїдете в Лондон, Мюнхен чи Нью-Йорк, то виявиться, що там більшість населення складають корінні мешканці Чорткова (це такий районний центр в Тернопільській області). І навіть, якщо ви поїдете в Аделаїду (Австралія) чи в Росаріо (Аргентина), то там ви зустрінете діаспору з Чорткова.

З тієї простої причини, що Чортків виявився на мапі України нікому не потрібним, там нема ні виробництва, ні офісу Майкрософта. А люди там хочуть жити. Хочуть розмножуватися, навчати своїх дітей у школах і навіть залазити в сам Інтернет.

Вони всі там прибирають іспанцям спальні, будують німцям квартири, ловлять португальцям рибу. Для рідної України не роблять рівним чином нічого, якщо не враховувати, що щороку шлють сюди неймовірні суми єврів з баксами. Просиджуючий штани офісний працівник самого Укртелекому навіть не знає, що користі від нього для держави в 10 разів менше, ніж від португальського прибиральника. Бо він в 10 разів поповнив бюджет менше, ніж Василь з Лісабону.

А знаєте, як Василь з Лісабону пробирався в Лісабон? Я вам зараз розповім, без брехні. Він в студену січневу ніч сидів у ящику, у фурі. Або в колесі гумовому. Німецькі прикордонники освітлювали фуру ліхтарями, перевіряли собаками, а в нього було завдання не дай Бог не перднути. Заборонялося йому також дихати і рухатися. Годин 10, поки фура не зрушиться. Потім його везли 1000 км по Європі, не даючи права сходити в туалет. Він йшов на все це заради того, щоб мати надію на бабло (не бабло, а надію на нього).

Потім він, будучи без документів, без знання мови, без знайомих і без вміння щось робити, проривався на еуропейське робоче місце, виривав його зубами. І все тому, що в забутому Богом Чорткові у нього були якісь там діти.

До речі, зараз зарплатні в Європі сильно впали, всі мої знайомі звідти повернулися. Бачу зараз тенденцію, що нелегально туди взялася прориватися не Західна, а саме Східна Україна. В Європу прийняли литовців, поляків, румунів і т.д. Вони сильно збили ціни. Ніхто вже з ЗУ не мріє про 100 євро в день, вже такого нема.

Повернулися сюди і матюкаються. Ні тут, ні там. А от Суми, Полтава, Херсон зараз починають туди пертися, не знаю чого.

Скоріше вигідне вже внутрішнє гастарбайтерство – у м. Київ. В мене вже є двоє знайомих, що полинули туди.


3332 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua