”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Очікуємо передвиборчий дерибан

image

Київська громадськість переконана – 22 серпня Київрада роздасть під забудову більшу частину зелених зон Голосіївського райну Києва. Переважна більшість ділянок плануються «в подарунок» Партії регіонів...

2 серпня Київська містобудівна рада розглядала біля 20 питань землевідводів у Голосіївському районі Києва. Наразі Голосіїівський район є найбільш озелененим у місті, на його території розташовано Голосїівський ліс, що незабаром повинен отримати статус Національного природного парку. Активісти руху проти забудови Києва кажуть, що саме Голосіївський район викликає найбільшу тривогу, адже стільки зелених зон, скільки ще можна «роздерибанити» тут, не можна знайти вже ніде в Києві. І от, справді, містобудівна рада розглядає цілий букет проблемних ділянок: Музей архітектури та побуту «Пирогово», «Конча-Заспа», «Жуків острів», «Острів Ольжин», «вул.Гориста», «ліси по Столичному шосе», ДПТ «Чапаєвки» і ще півтора десятки адрес. Серед них і заповідний острів Муромець у Деснянському районі міста. До речі, більша частина ділянок або має заповідний статус, або входить до охоронних зон заповідних об'єктів, у зв'язку з чим їх забудова не припустима за жодних обставин і при наявності будь-яких погоджень.

Це значить, що серпнева (22.08.2007) сесія Київради повинна стати фінальним залпом у справі дерибану Києва. Якщо згоду надала містобудівна рада, міські народні обранці вже думати не стануть.

Старт «великому» дерибану заповідних об'єктів Києва дала недавня сесія Київради 27 червня, коли депутати виставили на земельний аукціон 100 га заповідних земель Голосієва (http://www.hw.net.ua/story/48460/, http://www.hw.net.ua/art.php?id=48451). Не отримавши гідного опору контролюючих органів півтора місяці тому, тепер Київрада готує решту заповідних земель Голосієва на фінальний дерибан у серпні.

Є і певні спроби протистояння. Зокрема з боку блоку Віталія Кличка подавались кілька проектів рішень Київради, покликані зупинити незаконні рішення в Голосієвському районі, встановити межі заказника Жуків острів та деякі інші. Замість того, щоб, принаймні, розглянути ці проекти рішень на сесії, Київрада готує пакет рішень, які повністю розділять Жуків острів на котеджні містечка.

У кулуарах кажуть, що нинішнє керівництво Київради (панове Черновецький та Довгий) готують передвиборні подарунки Партії Регіонів, до списків якої були б не проти потрапити. Зрозуміти мабуть можна – дійсно прогнози успіху регіоналів на виборах не безпідставні. А Голосіївський район давно сподобався керівництву партії: хто не пригадає скандалу навколо урочища «Феофанія» за часів першого прем'єрства Януковича. Активісти громадських організацій, що не перший рік борються за збереження Голосієва, переконані, що 22 серпня Київрада покаже, «що таке справжній дерибан», і з сумом жартують, що тепер навколо Феофанії виросте такий собі окремий котеджний район Києва – «район Регіональний».


2515 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 1 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua