”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (1 додано)

Міністру освіти та науки України Квіту С.Н.

Відкритий лист батьків on Вересень 13,2015

image

Шановний Сергій Миронович!

Доводимо до вашого відома, що в м. Костянтинівці Донецької області керівник міського управління освіти Барабаш О.В. некоректно, непрофесійно, нелюдяно поводиться з учнями, батьками, вчителями Костянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Костянтинівської міської ради Донецької області.

10 серпня 2015 року, піднялося питання про невідкриття наступних класів: 1-х, 4, 8, 10, 11 з метою закриття школи в травні місяці. І це напередодні 1 вересня. В школі залишається 5 класів, які не «доживуть» до травня, а самоліквідуються ще у вересні, на що й розраховує управління освіти міста та міськвиконком, заспокоюючи нас, що школу вони не закривають.

Просимо Вашого сприяння у збереженні нашої школи, у відкритті всіх класів, адже у нас є для двох перших класів 46 учнів для українського і російського класів. Чому ж їх не брати в нашу школу, чому ми повинні їх «дарувати» іншій школі – яка ж це економія, якщо опалення та всі енергоресурси будуть працювати, бо на базі будівлі школи знаходяться ще дві установи – це станція юних техніків та вечірня школа. Батьки виявили бажання, щоб їхні діти навчалися саме в нашій школі, адже школа випустила не одне покоління учнів з 1981 р. Школа є україномовною, але наше приміщення хочуть віддати російськомовній гімназії у збиток нашій україномовній. Адже ми багато не просимо, дайте допрацювати нам до кінця року в повному складі, а в наступному році можливе злиття двох шкіл, російськомовної гімназії і нашої україномовної школи. 

Від імені всіх батьків школи звертаємося до Вас з великим проханням допомогти нам зберегти нашу школу. У нас є багато причин протестувати проти закриття школи, ми її називаємо «школою сімейного типу», тому що тут вчилися цілі покоління.

У будівлі школи знаходяться три дитячі організації: Станція юних техніків, Вечірня школа та ЗОШ  № 1 – загальна кількість учнів та вихованців – 950 чоловік.

Ми просимо Вас взяти під особистий контроль і не допустити закриття нашої школи з українською мовою навчання, оскільки обмежуються права наших дітей. Склалася ситуація, що батьків і дітей школи поставили перед фактом невідкриття класів нашої школи у зв'язку з оптимізацією навчальних закладів. З даного питання думки батьків ніхто не питав.

Це сучасна триповерхова будівля. Школа упорядкована, красива і затишна, обладнані кабінети, прекрасні вчителі, колектив оновлено здібними, молодими, розумними фахівцями-вчителями. Є випускники-медалісти, наші діти вступають і навчаються на бюджетній основі. Ми так пишаємося нашою школою!

У ремонт школи вкладено багато батьківських коштів: зроблений сучасний красивий актовий зал, оновлена система опалення, проведено ремонт їдальні. Є також новий спортивний майданчик та велика, красива і доглянута пришкільна територія. У школі існують і певні недоліки, які ми плануємо усунути найближчим часом: проблема дитячих туалетів, невеликої частини даху третього поверху, та деякі вади вікон. На теперішній час готові смети на ремонт покрівлі та заміну вікон (документи додаються). Керівництво школи активно працює з меценатами та батьками учнів. Також ми чекаємо допомоги від міського управління освіти, виконкому, яке третій рік поспіль не дуже планує нам допомогти відновити школу, а школі, натомість,  всього 34 роки і вона є наймолодшою школою міста. Якщо зменшити вади школи, бажаючих вчитися стане більше навіть з інших районів міста!  Однак складається така думка, що будівлю заздалегідь готують до закриття.

Проблема наповнюваності школи виникла внаслідок того, що більше восьми років розпускаються плітки про закриття школи. У батьків учнів виникає питання про можливе рейдерське захоплення будівлі. Минулого разу, вісім років тому, хотіли викупити будівлю і зробити спортивний комплекс.

Для наших дітей закрити школу – значить, знищити їх віру в  справедливість. Це значить – знищити наш світ, наш дім, нашу сім'ю. Для нас, батьків, таке рішення не представляється можливим за жодних обставин, і ми готові відстоювати інтереси своїх дітей на будь-якому рівні.

Батьки школи змушені вирішувати це питання на державному рівні оскільки керівництво міського управління освіти нас не чує. Ми просимо Вашого сприяння у збереженні школи № 1 як самостійного закладу в тому ж приміщенні, не допустити ліквідації українських шкіл під час «оптимізації» мережі бюджетних установ і витрат місцевих бюджетів на їх утримання, взяти під особистий контроль захист прав учнів навчатися в школах з українською мовою навчання, рекомендувати місцевим органам влади відмовитися від закриття україномовних шкіл.

У місті в цьому році 6 зайвих класів, кожна школа готова закрити по одному класу, щоб залишити в спокої загальноосвітню школу № 1, але керівництво не хоче обійтися малою кров'ю, потрібна розправа над нашою школою.

Також хочемо додати, що школа є найбільш економною за енергоресурсами (документи про це додаються).

Сподіваємося на Вашу допомогу та перемогу здорового глузду.

З повагою до Вас батьки – понад 30 підписів.


3087 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 139 голосів)
comment Коментарі (1 додано)
  • image Справа в тому, Що закриттям української школи опікується великий "український патріот" голова департаменту внутрішньої політики Донецької облдержжадміністрації Меланченко. Він для підтримки її знищення навіть приїхав в Константинівку та тиснув на людей що тому противились. В місті знають його як нечесну людину. завдяки якій було втрачено можливість протистояти сепаратистам. Цікаво що Сашко близький до Вячеслава Кириленко.
    (Створено Віктор, Вересень 14, 2015, 7:49 AM)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua