”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

«Не мовчіть»: Окупанти Криму влаштували гоніння протестантських церков

chve.org.ua on Грудень 13,2016

image

Активісти закликають долучитися всіх небайдужих до молитовних акцій.

На початку грудня церкві «Голос надії» у Бахчисараї заборонили збиратися у власному Домі молитви по вул. Ракицького, 29.

Так, пастор помісної церкви Костянтин Мамчур отримав постанову окупаційної влади Криму від 2 грудня 2016 року про те, що в подальшому церкві не дозволено проводити богослужіння у даному приміщенні.

Як повідомляє сайт київської церкви «Скинія», яка опікується Бахчисарайською громадою як дочірньою, ще з початку серпня представники влади неодноразово висували до громади різного роду вимоги. Усі вони зводилися до того, що церква не може знаходитися напроти новозбудованого будинку підрозділу Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ).

Представники російської влади наказали зняти вивіску із назвою церкви та зі словами з Біблії: «Мій дім буде названий домом молитви для всіх народів!» (Ісаї 56:7).

Як повідомляється, спочатку до церкви навідались представники ФСБ, потім прокуратури, після цього провела перевірку пожежна служба; на виявлені зауваження церква швидко реагувала і виправляла недоліки. Однак основне послання з вуст усіх цих служб було одне: «Ми НЕ зможемо співіснувати разом». Отже у п'ятницю, 02.12.16, пастору церкви було пред'явлено розпорядження про заборону використання приміщення церкви.

У зв’язку з даними обставинами за ініціативою старшого пастора церкви «Скинія» та братерської ради було розпочато рух «#Не_мовчіть», основна мета якого – закликати християн ревно молитися за ситуацію в Криму, підняти свій голос за церкву ХВЄ «Голос надії».

Підтримати цей рух закликав і старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко: «Ми звертаємося до всіх, хто чує цю інформацію, і просимо молитися. А також просимо кримські власті, щоб ви не переступили межу, за якою можуть бути дуже неприємні наслідки. Тому що Церква не залучена до політики, вона створена для того, щоб робити добро, щоб допомагати людям, молитися про всіх – бідних і багатих, молитися про владу. І влада тоді сильна, коли вона стоїть на позиції істини. Якщо вдала робить беззаконні речі, наступає на Церкву, то треба серйозно задуматись…»

Михайло Степанович у відео-звернені попросив усіх молитися, щоб Бог вступився у цій ситуації, і церква могла збиратися, робити добро, як це було і раніше. «Нам жаль, що влада в Криму наступає на найбільш невинну організацію – Церкву Христову. Нехай Бог дасть мудрості і розсудливості тим, хто там приймає рішення», – зауважив Михайло Паночко. Він також наголосив, що наша справа – уповати на Господа, молитися і підтримувати наших братів і сестер, щоб вони не опускали рук.

На сьогодні з закликом приєднатись до молитви та інформаційної акції на підтримку церкви в Бахчисараї вже виступила ціла низка служителів різних церков та громадських діячів, серед яких старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко, президент Асоціації «Еммануїл» Стів Вебер, народний депутат України Павло Унгурян, керівник відділу курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України протоієрей Костянтин Пантелей та інші.

Молитовна акція на підтримку церкви «Голос надія» пройшла в понеділок, 12 грудня, об 11:00 під стінами Посольства Росії в Україні.

Для довідки

Церква «Голос надії» в м. Бахчисараї вже друге десятиліття поспіль проповідує Слово Боже на Кримському півострові, допомагає незаможним сім'ям, людям без житла, відвідує ув’язнених у в'язницях. При церкві працює два реабілітаційних центри для алко- та наркозалежних.

Із закриттям Дому молитви, віряни проводять служіння невеликими групами по домах, оскільки зібратися на молитву разом, як раніше, не мають можливості. Більшість із них переконані: якщо церква та громадськість сьогодні не вступляться за громаду, кримська влада так і не дозволить їм прославляти Господа в приміщенні, яке вони будували власними руками, вкладаючи власні кошти.

patrioty.org.ua

 


3399 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 49 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua