”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

«Окупанти і бандєровци» забезпечили найнижчу явку в Криму

ПРЕС-РЕЛІЗ on Жовтень 04,2007

image

Такого низького проценту кількості тих, хто взяли участь у голосуванні на парламентських виборах 30 вересня, південний берег Криму бачить вперше. На центральних виборчих дільницях літньої столиці Криму (місто Ялта) – явка на виборчих дільницях становить 46-49%. Саме такий процент, зазначений у виборчих протоколах, вважають своїм найбільшим досягненням представники молодіжних організацій, яких місцеві мешканці охрестили як «окупанти та бандєровци». Саме вони буквально «окупували» виборчі дільниці південного берегу в останні дні виборчого процесу. Такий процент, на думку молоді, яскраво засвідчує відсутність вкидувань бюлетенів, голосувань замість реальних виборців, здійснення фальсифікацій шляхом організації «каруселей» та фіктивних голосувань на дому – отже їх місія виконана.

В останню неділю виборчих перегонів Всеукраїнська молодіжна громадська організація „Молодий Рух” організувала 80 громадських активістів з усіх регіонів України (Київ, Харків, Львів, Рівне, Ужгород, Чернівці, Сімферополь, Херсон, Кіровоград, Полтава, Кременчук, Дніпропетровськ, Донецьк) на здійснення акції з контролю та протидії фальсифікаціям на південному березі Криму. Активісти з числа членів «Молодого Руху» та дружніх молодіжних організацій розбилися на три групи, які розподілили між собою різні функції. Зокрема, одна частина здійснювала спостереження і паралельний підрахунок голосів, інша, як представники ЗМІ, здійснювала мобільний контроль та об’їзд територій та комісій, а третю групу, на прохання “Молодого Руху”, було спрямовано через штаби політичних сил працювати до виборчих комісій.

В результаті ґрунтовної підготовки до виборчого процесу, залучення тренерів та експертів з виборчого права, активній позиції членів молодіжних організацій були зупинені спроби фальсифікацій та зафіксовані порушення, що мали місце у день голосування й напередодні. Найтиповішими порушеннями були: неправомірне включення до виборчих списків; неналежна підготовка приміщення до голосування; порушення порядку здійснення голосування на дому; подання неправдивих відомостей до ОВК щодо активності виборців; псування виборчих бюлетенів тощо.

Разом з тим, робота молодорухівців дала конкретні результати, адже після чисельних конфліктів з членами комісій від різних політичних сил і масового порушення тексту закону серед них, вже за кілька годин від початку голосування більшість порушень було ліквідовано. Про них свідчили лише акти, складені спостерігачами та виборцями.

На думку координатора проекту «Південному берегу Криму – чесні вибори!» , першого заступника Голови організації «Молодий Рух» – Лесі Башняк, «зафіксована явка в районі 50%, що є значно нижчою від середньо української, за даними ЦВК, це точне відображення реального числа бажаючих взяти участь у голосуванні та свідчення активної роботи членів молодіжних організацій з протидії фальсифікаціям».

З питань коментарів та додаткової інформації звертайтеся:

Леся Башняк, перший заступник Голови Всеукраїнської молодіжної громадської організації «МОЛОДИЙ РУХ»

Тел. моб.: +380674651130, Е-мейл: lesiabashniak@ukr.net, м.Київ, Оболонська, 21


3927 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua