”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (4 додано)

Рік новий, а проблеми старі (Ще одне не зайве слово на захист тварин і на свій власний)

image

Наприкінці минулого року мені довелось ділом, а потім і друкованим словом рятувати тварин, яких комунальники позбавили даху над головою. Якби ж це був поодинокий випадок…

Відправляючись з одного кінця міста в протилежний, не рахуючись з власним часом та здоров’ям, я ставила на меті не лише захистити тварин (така вже в мене доля), а й розв’язання конфліктної ситуації між ЖЕКом 803 та захисниками тварин цього мікрорайону.

А коли цей своєрідний звіт випадково потрапив на http://gazeta.univ.kiev.ua/?act=view&id=1806 (його першодрук здійснено на http://www.kontrast.org.ua/news/341.html) дехто з його читачів не полінувалися виступити проти моєї позиції з різкою критикою.

Я ж ставила на меті показати волонтерам руху на захист тварин приклад конструктивного й принципового діалогу з керівництвом інших ЖЕКів. І вони, мої постійні читачі й однодумці, мене зрозуміли й цілком підтримали. До речі, свій матеріал я адресувала тематичному сайту animalprotect.org, який було створено за моєї підтримки як рупор для захисту тварин, а на сайт gazeta.univ.kiev.ua матеріал потрапив випадково. Я була щиро вражена тим, скільки в нашому соціумі недоброзичливих і непоінформованих людей. Після прочитаних відгуків я ще більше переконалася в тому, що ставлення до тварин є дуже чутливим камертоном людяності й прогресивності.

Мабуть, я б і не стала відповідати на ці дрібні «покуси» не близьких мені по духу людей – мені не звикати. Однак розпочався рік новий і приніс із собою нові погані новини.

Собака, за яким ганялися комунальники, керовані однією-єдиною (!!!) скаргою (і не на покуси, а начебто на гавкотіння тієї сумирної істоти), загинув... Ні, він не потрапив в лабета гицелів, – він просто не витримав стресу.

Йдеться про собаку, якого журналіст газети «Сєгодня» Харчук обізвав терористом і який крадькома знаходив собі непевний прихисток у підвалі будинку. Так повелося в нашому хворому суспільстві: знаходять цапа-відбувайла і звинувачують його у всіх своїх життєвих проблемах, як це неоригінально вчинила мешканка В.Л. Її, бачте, не турбує ані цілодобове шумове навантаження від незаконно прокладеної поблизу житлового масиву великої кільцевої дороги, ані сусідство автостоянок з їх гучним і несвоєчасним завиванням сигналізаційних сирен, не кажучи вже про піротехніку, вибухи якої нагадують Сталінградську битву…

Собака цей понад 8 років був улюбленцем багатьох мешканців цього мікрорайону. Для людей, які ним опікувались, це моральна травма. Куди їм пожалітися? Хіба цей приклад – не підтвердження тому, що захист тварин є й захистом людей, захистом від моральних страждань?

Недарма я била на сполох про таку начебто просту річ, як замуровані підвальні віконця. На початку року вже мала ще одну недобру новину: замурували підвальні віддушини в одному з будинків по вул. Шолом-Алейхема (Лісовий масив) (№ 16 – ред.). Замурували наглухо, так що тим самим припинили функцію цих віддушин. Хазяйновиті господарі будинку зробили свою справу і спокійнісінько пішли грітися до своїх осель та їсти різдвяну кутю. Мабуть, вони ще й побожно хрестилися на образи… А в цей час малі бездоглядні істоти залишилися без даху над головою. І це в таку холоднечу!

Чи ж можемо ми називатися справжніми людьми, якщо з нашої (і не завжди мовчазної) згоди відбувається цькування представників найслабкішої ланки нашого суспільства. Захищаючи малих створінь Божих, ми захищаємо право на життя, захищаємо й себе. Адже й творення правової держави є неможливим без забезпечення захисту тварин. Недарма при вступі України в Раду Європи (1995 р.) нашій державі було запропоновано навести лад у правовій сфері з цього питання. До речі, Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» було прийнято лише у лютому 2006 року. А працювати він має за безпосередньої участі людей, які рівняються не на Азію, а на Європу.

P.S. Усе-таки я відповім своїм опонентам, яких так роздратував мій торішній, але й досі актуальний матеріал.


Критик: Rusia 22:50 26.12.07

Согласна. Меры нужны другие, конечно, а не оставлять бездомных животных на улице (хотя бы потому, что они потом снова вернутся в тот же подъезд или подвал...), и не оставлять в подвалах закрытыми со всех сторон (когда умрут - запах будет, мягко говоря, не очень). Но когда заходишь в подъезд, в котором опять скрутили лампочку и темень непроглядная, и нюхом чуешь, что какая-то... животное, в общем, "сделало гадость" и вот как поднимаясь на свой этаж в это не вступить?

А.К. Прикро, що Вас турбує лише власний комфорт: «запах нє очєнь». А запахів гомо сапієнс Ви не помічаєте? Адже будьте об’єктивною: вони «дєлают гадость» і в під’їздах, і в ліфтах, та зрештою, по всій планеті, та так уже попсували екологію, що й свій власний вид поставили під загрозу виживання.

Или возвращаешься с собакой домой с прогулки, а в подъезде сидит бездомный котяра, которого "сердобольные" бабки запустили в подъезд и ещё чем-то накормили. Извините конечно, но я только на 7 кг. тяжелее собственной собаки и когда он, повинуясь природным инстинктам, рванёт вверх по ступенькам к этому котяре... Команды "ФУ!!!" или "Стоять!" нервно курят в сторонке, а я учусь летать...


А.К. З викладено видно, що у Вас недостатньо вихований пес. Я Вам співчуваю, але ж будьте й ви милосердними до того бідолашного котяри, що пригрівся у вашому під’їзді. Мені доводилось спостерігати в одному дресирувальному центрі, як собацюри спокійнісінько спостерігають, як повз них дефілює кіт. Цього кота, який до них свого часу прибився, використовують спеціально для тренінга собак: адже собака, як і його господар, повинен мати соціально коректну поведінку.

Так что решать проблему, конечно, надо. И не то чтобы очень радикально (с повальным усыплением, как у нас когда-то делали), а более продуманно и ... гуманно, что ли.. .Здесь нужен целый комплекс мер и "мероприНятий", а не просто законы. Здесь нужна РАБОТА... А это то, чего многие попросту не хотят видеть и делать.

А.К. Пані, яка називає «повальноє усиплєніє» «радикальним», помиляється. Мушу сказати, що воно не було радикальним, тому що було абсолютно неефективним. Доказ цьому – щорічно кошти платників податків на вбивство. Наведу лише цифри 2006 року, коли на знищення 16 (а за іншими даними до 20 тисяч) собак та котів у місті Києві було виділено 3 млн 200 грн. Яку доля цих коштів було розкрадено, достеменно знає звільнений вже керівник комунального підприємства «Притулок для тварин» (а точніше – концтабору для тварин у Бородянці) Мирон Кучинський. Так практикувалося з року в рік, а результат… До Вашого відома, після багаторічного присипляння тварин дитіліном (курареподібна речовина, яка знерухомлює тварину, однак спричиняє її довготривалі муки) під тиском захисників тварин та в результаті їх конструктивного діалогу з міською владою наприкінці минулого року була затверджена Київська міська програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Ця програма передбачає відлов, вакцинацію, стерилізацію (кастрацію) тварин та подальше випускання тварин на місця їх проживання під нагляд опікунів (захисників тварин).

Виходячи з цієї програми, наша орієнтована на Європу спільнота повинна бути толерантнішою до перебування безпритульних простерилізованих тварин на вулицях. В усякому разі, їхня кількість вже не ростиме, а зменшуватиметься. А врешті решт, терпите ж ви, шановні, автомобілі, які їздять прямісінько по тротуарах, не дуже стишуючи швидкості! До речі, збивають автомобілі людей частіше, ніж їх кусають собаки, тим паче бездомні (це доведений факт).


Критик: metra2 21:38 26.12.07

Стаття занадто однобока. По-перше, так і не зрозуміло, хто ж відповідальний за відлов та стерилізацію тварин. Чи виділені відповідні кошити ЖЕКам, може, створена спеціальна організація, яка б цим займалася?


А.К. Я не ставила на меті інформувати про такі вже загальновідомі речі, а зверталася до тих, хто співчуває тваринам або принаймні читає газети). Повторюся: матеріал був адресовано створений для зоосайту.

По-друге, не висвітлено погляд противників награного «гуманізму»: у моєму дворі, наприклад, бездомні собаки, яких підкормлюють добрі бабусі, регулярно кусають малих дітей, а коти, вибачайте, сруть в підвалах, із-за чого в під"іздах "неприємно пахне".

Тут пані, що іменує себе metra, говорить щось про «награний гуманізм». Це кого вона має на увазі? З її слів, бабусь, які діляться своєю пенсією з чотириногими бідолагами. Це ж на кого вони грають? Може премії за це отримують чи ордени? Я б сказала, що metra плює d бік тих, хто здатен на нормальне людське співчуття, підкріплене дією. Автор цієї недоброзичливої тиради, з усього видно, не перевантажена гуманізмом. Її подальші просторікування – цьому доказ:

Єдина конструктивна думка (іронізую, звичайно) – про "підступних комунальників", які тільки тим і займаються, що "витісняють тварин з підвалів". Нарешті, занадто довго, як на мій смак.

А.К. Я б сказала, що ця пані просто не знає, якої шкоди може заподіяти собі та своїм дітям, тримаючи в своєму серці таку жорстокість, і, вибачте, світлих думок тут катма…А ось і ще один тому доказ:

ПС: Науково доведено, що мишяком практично неможливо отруїтися. Реакція організму миттєва - через якийсь із двох виходів отрута виводиться з організму і не завдає шкоди. Флобер цього просто не знав :-)

А.К. Браво! Ви часом собі до ранкової кави миш’як не підмішуєте? Можливо, це якась модна біодобавка? Бідолашний Флобер і не знав, що це така гарна штука! Мені навіть дивно, що хтось заходить в Інтернет, щоб висловити такий абсурд! Вживайте миш’як, шановна. Смачного!

P.S. Наостанок ще раз спробую звернути вашу увагу на те, що тварини мають спорідненість з нами: як і ми, вони відчувають біль, холод і страх. Бажаю, щоб цих негараздів було якомога менше і в них і в нас у новому році!

Фото: http://www.all4cat.info/uploads/posts/thumbs/1153843700_alic.jpg


Додаток від редакції.

Мышьяк – яд

http://n-t.ru/ri/ps/pb033.htm

В сознании многих слова «яд» и «мышьяк» идентичны. Так уже сложилось исторически. Известны рассказы о ядах Клеопатры. В Риме славились яды Локусты. Обычным орудием устранения политических и прочих противников яд был также в средневековых итальянских республиках. В Венеции, например, при дворе держали специалистов-отравителей. И главным компонентом почти всех ядов был мышьяк.

В России закон, запрещающий отпускать частным лицам «купоросное и янтарное масло, крепкую водку, мышьяк и цилибуху», был издан еще в царствование Анны Иоанновны – в январе 1733 г. Закон был чрезвычайно строг и гласил: «Кто впредь тем мышьяком и прочими вышеозначенными материалы торговать станут и с тем пойманы или на кого донесено будет, тем и учинено будет жестокое наказание и сосланы имеют в ссылку без всякия пощады, тож ученено будет и тем, которые мимо аптек и ратуш у кого покупать будут. А ежели кто, купя таковые ядовитые материалы, чинить будет повреждение людям, таковые по розыску не токмо истязаны, но и смертию казнены будут, смотря по важности дела неотменно».

На протяжении веков соединения мышьяка привлекали (да и сейчас продолжают привлекать) внимание фармацевтов, токсикологов и судебных экспертов.

Узнавать отравление мышьяком криминалисты научились безошибочно. …Мышьяк обладает способностью долго сохраняться в одном месте. Поэтому при судебно-химических исследованиях в лабораторию доставляют образцы земли, взятой из шести участков возле места захоронения человека, которого могли отравить, а также части его одежды, украшения, доски гроба...

Симптомы мышьяковистого отравления – металлический вкус во рту, рвота, сильные боли в животе. Позже судороги, паралич, смерть. Наиболее известное и общедоступное противоядие при отравлении мышьяком – молоко, точнее главный белок молока казеин, образующий с мышьяком нерастворимое соединение, не всасывающееся в кровь.

Мышьяк в форме неорганических препаратов смертелен в дозах 0,05...0,1 г, и тем не менее мышьяк присутствует во всех растительных и животных организмах. (Это доказано французским ученым Орфила еще в 1838 г.) Морские растительные и животные организмы содержат в среднем стотысячные, а пресноводные и наземные – миллионные доли процента мышьяка.

http://www.chemport.ru/pertable/elinfo.php?el=33

Малые количества М. необходимы для жизни. Однако в районах месторождении М. и деятельности молодых вулканов почвы местами содержат до 1% М., с чем связаны болезни скота, гибель растительности. Накопление М. особенно характерно для ландшафтов степей и пустынь, в почвах которых М. малоподвижен. Во влажном климате М. легко вымывается из почв.

Согласно рекомендациям Международной комиссии по защите от излучений, предельно допустимое содержание 76As в организме 11 мккюри. По санитарным нормам, принятым в СССР, предельно допустимые концентрации 76As в воде и открытых водоёмах 1·10-7 кюри/л, в воздухе рабочих помещений 5·10-11 кюри/л. Все препараты мышьяка очень ядовиты. При остром отравлении ими наблюдаются сильные боли в животе, понос, поражение почек; возможны коллапс, судороги. При хроническом отравлении наиболее часты желудочно-кишечные расстройства, катары слизистых оболочек дыхательных путей (фарингит, ларингит, бронхит), поражения кожи (экзантема, меланоз, гиперкератоз), нарушения чувствительности; возможно развитие апластической анемии.

Еще о мышьяке: http://find-all.ru/articles/18023 http://www.xumuk.ru/encyklopedia/2726.html


7082 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33 (всього 9 голосів)
comment Коментарі (4 додано)
  • image Видно у этой Руси не всё в порядке и с логикой, и с языком. Второе поправимо, потому перейдем на очевидно более ей понятный русский. Мы – в рядах тех, кто опекает кошек в этом районе Киева, где заколотили дыры в подвалах, одни из тех, кто оплакивал нашу Джессику. Ну как такое писать: «А слабо забрать их домой». .. У меня в моей однокомнатной квартире делят со мной мой скромный быт и пенсию 4 (четыре) собаки, подобранные мною на улице, а на дачном участке проживает ещё 8 (восемь) таких же никому кроме меня не нужных дворняг! Через день я тащу тележку с едой, чтобы их накормить и обласкать. А я знаю многих, которые держат у себя по 7, 8, 10, 15, 30 кошек и собак. Сколько они получают неприятностей от соседей! Как Вам не стыдно упрекать нас в том, что мы не забрали всех бездомных к себе домой! Вы видно страшно далеки от проблем бездомних: держите породистого пса и Вас раздражает бедный кот, от котрого Вас этот пёс «защищает»… У нас в Киеве есть два Приюта для животных, которые переполнены до невозможности ( в каждом – по 500 с лишним животных), а на улицах их остаються тысячи – всех их не забрать домой. Потому столичной Властью и было принято соломоново решение стерилизовать их, вакцинировать и оставить жить на улице под наше попечение (невнимательно Вы читали статьи Анжелики). Ничего Вы, видно не знаете о том, что такое подобрать животное с улицы. Как мы рискуем, не имея отдельных помещений для карантина - так недолго заразить своих домашних животных или ранее принесеннях с улицы, и истратить потом уйму денег на лечение животных – и это в лучшем случае… А оплакивать ставшими твоими членами семьи умерших от инфекции животных (ведь наилучшее лечение не всегда спасает). Странной нам показалось Ваша фраза «а люди у нас в подъездах не гадят».Вы что же, не слышали про бомжей, которые и гадят, и умирают в подездах. А правительств, которые людей до такой мерзости довели гадят по-большому – и не только в душу, а и в атмосферу – ядовитими выбросами и проч. Надо учиться мыслить, наблюдать, сострадать. И как вы смеете давать советы космических масштабов и космической же глупости нами любимой Анжелике, которая всегда безотказно выезжает в любую точку города, чтобы оказать правовую защиту и животным, и нам в том числе. А что такое ликвидации «будки», а эта хрупкая женщина принимала в этом непосредственное участие ещё в 1996 году ! Вам-то это незнакомо. А сколько животных в её скромной квартире нашли свой приют и передержку! Вы пытаетесь примазатися в её «единомышленники?» Бросьте.. Вы рассуждаете, как пресловутая Самофалова ( директор киевской «будки»-2 с 1998 – 2002 гг), которая твердила: любите животных дома, а не на улице. Вот кто «радикально», как Вы пишете, «решал» вопрос, истребляя животных по 30 тыс в год детилином и железными ломами по голове, да разворовывая при этом казну. Это не даёт результатов. Это уже доказано во всём мире, Пора и Вам в Беларуссии это понять. Ничего-то Вы не знаете о нашей Анжелине.. Мы-то её знаем уже много лет и ценим за все её добре дела. У неё теория как раз и не расходится с практикой. Да, у Анжелики нет сертификата кинолога – зато у неё есть большое сердце. А её статьи, (а в своё время и сюжеты и документальне фильмы по телевидению) вдохновляют нас, подкрепляют духовно, оказывают правовую поддержку. Мы перечитали Ваши комментарии к её статьям – они несправедливы, мелочны, и кроме того, выражают точку зрения наших противников, которые ненавидят животных. И чего Вы вообще лезете в украинские сайты? Займитесь беларусскими делами, видно Вам-то делать особо нечего. В Вашей стране до сих пор и закона о защите животных нет. А много ли наказано белорусских граждан по делу жестокого обращения с животными ? – очень сомневаемся. Дискутировать с Вами больше не собираемся – некогда нам такой ерундой заниматься.
    (Створено Елена Марченко, Ирина Геращенко, Наталья Перевозникова и др., Січень 17, 2008, 4:09 PM)
  • image Уважаемый Владислав! С таким же успехом можно назвать и вас "навязлива ". У вас не больше публикаций. Если же больше-значит вы еще назойливее. "Як ця Руся намагається повчати шановну авторку....!" Извините,но ни я , ни пани Руся не знали,что "авторку" возвели в сан святых и все,что она изрекает есть непреклонная истина. Еще раз извините. "Обсяг тем цієї журналістки не обмежується одним лише захистом тварин" - естественно. На статьях лишь о животных не проживешь. И на конец - если бы это было ей не выгодно, она бы не занималась этим. Согласитесь со мной. Понимаю,что кушать надо всем.... и братьям нашим меньшим, но не плодитесь так!
    (Створено Александр, Січень 17, 2008, 1:14 PM)
  • image Бачу, ця навязлива пані Руся натомість дійсно робити щось практичне для тварин та людей – вправляється в цій до нудоти дріб’язковій писанині, наче навмисне воліючи відвести читача від головного сенсу статті Анжеліки Комарової. Дуже смішно, як ця Руся намагається повчати шановну авторку, яка відома ( і не лише в Києві) як віддана справі захисниця прав тварин . Обсяг тем цієї журналістки не обмежується одним лише захистом тварин: я знаю чимало киян, які їй вдячні за відстоювання їхніх прав. Однак пані Руся мабуть не киянка або ж не читає нічого крім тваринної тематики. Кінолог і крапка.
    (Створено Владислав, Січень 17, 2008, 2:10 AM)
  • image Для начала про погибшую от стресса собаку. Всегда жаль и очень прискорбно, когда погибают те, кто не может ответить на нападки. «Собака цей понад 8 років був улюбленцем багатьох мешканців цього мікрорайону. Для людей, які ним опікувались, це моральна травма. Куди їм пожалітись?» - а домой его к себе слабо было взять? Помыть, подлечить, накормить и ежедневно утром и вечером выгуливать? На расстоянии мы все очень любим беззащитных животных! Заранее отвечу на вопрос, который мне зададут: а сама? У меня на данный момент дома живут кот и кошка, которых я подобрала на улице, вымыла, вылечила и откормила (кому нужны котята - пишите). К тому же, каждый год летом мы с друзьями собираем по улицам бездомных котов, кошек, собак... Моем, чистим, подлечиваем и раздаём в хорошие руки. К слову, ещё ни разу мы не подбирали одно и то же животное дважды, их не выкидывают обратно. А жильцам, которые получили «моральную травму» стоит задуматься: а может они сами виноваты в сметри собаки? И никуда не надо жаловаться, просто надо немного подумать над своим поведением. Идём дальше: «А в цей час малі бездоглядні істоти залишилися без даху над головою. І це в таку холоднечу!» и возвращаемся к тому же: а домой их забрать сложно? Пригреть, покормить, вымыть и дать в газету объявление: подарю кота (кошку)? И, раз уж автор вступает в дискуссию, не буду разочаровывать ожиданий и отвечу. А.К. Прикро, що Вас турбує лише власний комфорт: «запах нє очєнь». А запахів гомо сапієнс Ви не помічаєте? Але ж, будьте об’єктивними: вони «дєлают гадость» і в під’їздах, і в ліфтах, та зрештою, по всій планеті, та так уже попсували екологію, що й свій власний вид поставили під загрозу виживання. Вы знаете, вот чего-чего а запаха гомо сапиенса у нас в подъездах нет: не знаю, заметили ли Вы, но я говорила, что запах появится ПОСЛЕ СМЕРТИ ЖИВОТНОГО. Извините, а в подъездах это такое частое явление: запах разложения человека??? Скажите адрес, где такое есть... А люди у нас в подъездах не гадят. Может домофоны сказываются? Или кодовые замки?? А.К. З викладено видно, що у Вас недостатньо вихований пес. Я Вам співчуваю, але ж будьте й ви милосердними до того бідолашного котяри, що пригрівся у вашому під’їзді. Мені доводилось спостерігати в одному дресирувальному центрі, як собацюри спокійнісінько спостерігають, як повз них дефілює кіт. Цього кота, який до них свого часу прибився, використовують спеціально для тренінга собак: адже собака, як і його господар, повинен мати соціально коректну поведінку. Гхм... Ну, если собаку, прошедшую школу кинолога и сдавшую на «отлично» курсы послушания, дрессировки и служебно-розыскной собаки, Вы считаете «недостаточно воспитанной»... В школе кинолога перед ним спокойно дефилируют стаи котов, у собаки ноль эмоций... Но вот когда в тёмном подъезде, собака, у которой защита хозяина – главное, чует кота (а он генетически заложенный «враг»), то и реагирует обученный пёс соответсвенно: врага убрать с хозяйской дороги. А что? Вы думали обученная собака действует только по команде? Позвольте Вас разочаровать: обученная собака должна анализировать опасность, грозящую хозяину и реагировать соответственно. Если честно, от вашей фразы возникает странное ощущение, что с инстинктивным поведением животных вы знакомы лишь в теории и по впечатлению от дрессировочного центра, в котором Вы когда-то были... Поверьте человеку с сертификатом кинолога: то, как собака себя ведёт в центре и то, как она ведёт себя вне его стен (дома, на улице и т.д.) – совершенно разные вещи! Есл собака везде ведёт себя одинаково: бойтесь! При возникновении реальной опасности или угрозы она может не придти Вам на помщь, т.к. не всегда есть возможность позвать её и приказать что-то. Собака должна САМА понимать и анализировать обстановку. А.К. Пані, яка називає «повальноє усиплєніє» «радикальним», помиляється. А Вы видели КАК оно проходило?? Когда крупных собак даже и не ловили – отстреливали сразу, тут же, на глазах детей, игравших во дворе. Это не радикально?? Простите, а что, по-вашему, радикальные меры? До речі, Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» було прийнято лише у лютому 2006 року. А.К. Ця програма передбачає відлов, вакцинацію, стерилізацію (кастрацію) тварин та подальше випускання тварин на місця їх проживання під нагляд опікунів (захисників тварин). Комментировать приведённую в пример законодательную базу я не буду, т.к. Беларусь и Украина всё-таки разные (хоть и братские) страны. У нас такого Закона нет, у нас жестокое обращение с животными карается в уголовном порядке при условии наличия административной преюдиции. P.S. Мне достаточно странно и непривычно спорить с единомышленниками, но, уважаемая Анжелика, не нужно так много теоритезировать на тему защиты животных. Поверьте моему давнему опыту: бездомную кошку теория о защите её прав государством не накормит и не согреет. Старайтесь больше внимания уделять практике и вот тогда Вы точно принсёте животным гораздо больше пользы. Сначала сделайте что-то, а потом говорите: «Надо делать вот так и так, нужно сделать вот это. Я это делала и знаю, что это будет хорошо».
    (Створено Rusia, Січень 12, 2008, 11:15 PM)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua