”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Фестиваль льодових фігур проходить «на ура» у Черкасах

ПРЕС-РЕЛІЗ on Лютий 12,2008

image

Жителям Черкас сподобалася ініціатива міської влади, яка відкрила в центрі міста Перший Фестиваль льодових фігур «Крижталь». Минулих вихідних Центральний дитячий парк, де розмістилося близько півсотні льодових фігур, став найлюдянішим місцем відпочинку городян. 10 лютого організатори свята визначили переможців конкурсної програми Фестивалю. Хоча голосування за льодові скульптури продовжуватиметься протягом місяця, і один з митців-конкурсантів отримає додатковий приз глядацьких симпатій. За оцінкою міської влади, протягом перших трьох днів Фестиваль відвідало понад 25 тисяч городян та гостей міста.

Організаторами крижаного шоу виступив виконавчий комітет Черкаської міської ради та КП «Дирекція парків». Вартість такого дійства становить 250 тис. грн, і всі витрати з його проведення взяли на себе спонсори.

 

 

Міський голова Черкас Сергій Одарич переконаний, що цей Фестиваль має стати традиційним і проходити кожної зими. 

– У день відкриття Фестивалю я гуляв по парку майже до півночі, – ділиться своїми враженнями п. Одарич. –  Приємно спостерігати, як люди захопливо милуються льодовими фігурами, фотографуються, веселяться. Мені радісно, що фестиваль удався, що він викликав шквал позитивних емоцій у людей. Схвальні відгуки є найбільшою подякою для нас. Приємно, що зроблена нами робота потрібна людям і високо ними оцінена.

Протягом перших трьох днів Фестивалю люди мали змогу спостерігати, як майстри вирізають з крижаних брил шедеври мистецтва. Більшість із фігур були виготовлені ще задовго до шоу за спеціальною технологією зі штучного льоду, що не тане до + 7 Со. Кожна з фігур обладнана спеціальними ліхтарями, що надають експонатам яскравості в темну пору.

 

 

Виставка крижаних фігур ще триватиме щонайменше три тижні,  пошкоджені об’єкти відновлюватимуться.

Інформація про переможців Фестивалю

 За рішенням журі, перше місце зайняв київський скульптор Адріан Балот за відтворення в кризі відомої скульптури «Мислитель». Приз глядацьких симпатій отримав митець з Києва Володимир Товстопят. Він вирізав з льоду скульптуру «Вічна весна».

Друге місце посіли група студентів з Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького за скульптуру «Хлопець з пращею» та Назар Білик зі столиці за скульптуру Венери Мілоської.

Третє місто здобули Костянтин Добрянський зі скульптурою Давида, Михайло Горловий за скульптуру Афіни та Дмитро Козуб за Геракла.

Прес-служба міського голови Черкас

   Контакти: Марина Волошенко

Телефони: 8(097)447-07-80; 43-11-16 

 


2737 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua