”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Євро-2012: Черкаси планують взяти активну участь

image

В обласному центрі мають намір розміщувати європейських вболівальників. Про це заявив міський голова Черкас Сергій Одарич після зустрічі з Віктором Ющенком. Він представив Президентові України концепцію участі Черкас у проведенні фінальної частини Євро-2012.

За словами міського голови, розроблена Державна програма з підготовки до фіналу Євро-2012, «не є комплексною».  Адже здебільшого вона зосереджена на тих містах, де проводяться ігри, а саме: Київ, Дніпропетровськ, Львів, Донецьк. Решта міст поки що залишається поза увагою держави. Однак саме ці міста, переважна більшість з яких розташовані на невеличких відстанях від центрів проведення Євро-2012, можуть прийняти вболівальників, представників ЗМІ, розмістити команди, що беруть участь у Чемпіонаті. «Футбольний матч триває не більше чотирьох годин, решту часу вболівальники мають десь відпочивати, жити та розважатися. Адже вони приїжджають на увесь період Чемпіонату – а це понад місяць. До того ж, столичні готелі й інфраструктура досить дорогі для вболівальника із низьким доходом», - зауважив Сергій Одарич. 

– Міська влада Черкас розробила Концепцію участі у проведенні фінальної частини Євро-2012, – розповів він. – Ми розраховуємо на те, що Черкаси, перебуваючи на перехресті основних транспортних потоків, можуть прийняти і розселити чималу кількість вболівальників. Це зніме навантаження та напруження в містах проведення матчів і розвантажить транспортні артерії – автошляхи, аеропорти та інше. Планується розмістити в Черкасах вболівальників з країн Європи з наступним транспортуванням їх на матчі в Київ та Дніпропетровськ.

У Концепції, що запропонувала міська влада, передбачено реконструкцію Міжнародного аеропорту «Черкаси», включення його до програми «Відкрите небо». Це дасть можливість приймати літаки бюджетних авіаліній країн Європи. До того ж, у Концепції приділено значну увагу річковому транспорту, завдяки розвитку якого вдасться розвантажити автомагістралі та доставляти вболівальників до Києва та Дніпропетровська Дніпром. Для цього необхідно реконструювати Черкаський річковий вокзал. Документом також передбачено будівництво у Черкасах хостелів, які розташовуватимуться на базі колишніх гуртожитків.   

За словами С. Одарича, Президента зацікавила пропозиція черкасців, і він планує обговорити запропоновану Концепцію детальніше на наступній зустрічі, присвяченій Євро-2012.             

Міський голова переконаний, що держава має бути зацікавленою у тому, щоб під час проведення  Євро-2012 популяризувати туристичний потенціал не лише центрів, що приймають Чемпіонат, але й регіональних міст. У подальшому це може дати поштовх до розвитку туризму у цих областях.


2400 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua