”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (6 додано)

Реплика по поводу

Исидора ШКУРА, Киев on Березень 05,2008

image

того, что «6-13 березня 2008 року проходитиме художня виставка «Острів Жуків – спадщина майбутніх поколінь» http://www.kontrast.org.ua/news/504.html  

 Сколько удивительных открытий сделала для себя я, прочитав эту небольшую информационную заметку. Во-первых, я даже не подозревала, что у нас оказывается есть «Постійна комісія Київради з питань екологічної політики”. А можно ли поинтересоваться, какие функции эта комиссия, да ещё, как выяснилось, «постоянная», выполняет? Ну кроме того, что эпизодически „сприяє” каким-нибудь массовым мероприятиям? И как вписывается в проводимую ею экологическую политику истребление в Киеве парков, скверов, вырубка деревьев?  Есть ли у неё полномочия препятствовать этим преступлениям? Как она их использует? А если нет, то зачем она вообще нужна?

 Что-то ничего я раньше не слышала и о Київськом міськом будинке природи. Он-то чем занимается? Может, он, конечно, чем-нибудь и известен в своих узких кругах, но лично я, вся такая маленька і пересічна, впервые о нём слышу.

 Почему никто не несёт ответственность за «Подібне ставлення до унікальних ділянок дикої природи, які ще залишились на окраїнах м. Києва, і є проявом екологічного невігластва, та нехтування вимогами як національного, так і міжнародного права»?

 И ещё одно – может быть я вас удивлю, но остатки «унікальних ділянок дикої природи» ещё сохранились не только на окраинах, но и в центре Киева. В очень урезанном, истерзанном и, естественно, беспощадно забудованном виде. Я говорю о Соломенском Ландшафтном парке. Не хочет ли «Постійна комісія Київради з питань екологічної політики” отчитаться о своей деятельности по сохранению этого поистине уникального уголка природы?

 Исидора Максимовна Шкура

Жительница Соломенского района


6048 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 4 голосів)
comment Коментарі (6 додано)
  • image А глава комиссии, которая борется с незаконными застройками, Анатолий Коваленко, это не тот, разве, Коваленко, который был главой РГА Печерского района? Если тот, то как уживается его "защитная" деятельность в комиссии с теми незаконными застройками на Печерске, против которых долгое время висели в районе плакаты на домах, с протестом против незаконных застроек под эгидой Коваленко? Плакаты видела лично и неоднократно.
    (Створено ArtVlad, Березень 31, 2008, 4:19 AM)
  • image Вони, на жаль, доволі малопотужна контра. тобто вони не можуть зупинити прийнятття рішень але якщо вони їх не погодили, тоді через суд можна визнати рішення незаконними. майже всі рішення цього скликання Київради по земльних питаннях в зелених зонах вони не погодили. всі їх протоколи у них можна попросити. крім того, на прохання громадськості вони звертаються в прокуратуру. і по своїй ініціативі звертаються. інша біда, що прокуратура нічого не робить. але ось в цьому році вже (я це писав вище) подали в суд по 3-х об*єктах (Жуків острів. і ТОВ Літораль, ТОВ Рибальський рай в Пуща-Водиці) - 3-х найбільших за площею роздерибаненипх ділянках!!! хіба мало? але багато людей (і я нерідко, теж) лише звинувачує кожного чиновника в тому, що він нічого не робить. коли так думати, то ніколи серед них не побачиш тих рідкісних кадрів, які таки на боці громадськості. а вони є. ми весь час думаємо, що всі покидьки... а при цьому чекаємо, щоб нас хтось врятував. А хто врятує того, хто вважає всіх покидьками? я знаю кілька чоловік в різних установах, які готові нам допомагати і допомагають. Бо серед маси жлобів трапляються і нормальні люди, не жлоби, а ті, хто робить за них всю роботу - професіонали-виконавці, для яких виконувати злочинні накази жлобів - пльовок в їхню професійну гідність. серед тих, хто намагається допомогти, як думаю я, і Коваленко. на прес-конференції по Жуковому острову ні він ні ті, кого він запросив ні слова не сказали в розріз з нами. і, повторю. лише завдяки їм вдалось вперше примусити прокуратуру почати судитись за зелені зони. а що вони вже врятували... :) боюсь на це питання доведеться відповісти трохи згодом. коли закічаться суди.
    (Створено Василюк Олексій, Національний екологічний центр України, Березень 12, 2008, 7:23 PM)
  • image Алексею Вы мне, действительно, показались грубым. Я могу знать или не знать эту комиссию. Не в этом дело. Речь идёт о её эффективности или неэффективности. Назовите хоть один адрес, который она спасла от застройки. Количество заседаний и мероприятий роли не играет. Я знаю один единственный адрес, где ЛЮДИ отстояли свой сквер. А имитация кипучей деятельности рассчитана на наивных. Собаки лают - караван идёт. Я не говорю об общественных организациях, у них, к сожалению, нет полномочий.
    (Створено Исидора Шкура, Березень 12, 2008, 12:44 AM)
  • image Всі листи,я к ми (і ви) відсилаємо на Київраду по темі забудови зелених зон. розглядає Постійна комісія. я, якщо чесно, в шоці, що ви вперше про неї чуєте і не знаєте, що вона - єдина крім земінспекції контра в Києві,я ка намагаєтьяс щось зробити. вони НЕ ПОГОДИЛИ жодної забудови в парках... інша справа. що більшість Київради таки голосує... Посітйна комісія щоразу подає протести в прокуратуру. ось зараз прокуратура вже в 2008 році (хоча це вперше таке) подала до суду на Київраду по 3-х об*єктах (Жуків острів, ТОВ Літораль і ТОВ Рибальський рай)... наші представники ходять на засідання комісії і я маю безліч їхніх цілком позитивних протоколів. Чому ви цього не робите, я не знаю. Може ви ще не знаєте, що у вас в районі є районна рада, адміністрація чи що у вас є Сидоров? Не хочу показатись грубим, та захищаючи чи не єдину структуру, яку я поважаю, мушу сказати, що ваша стаття - або невігластво. або провокація. Даруйте
    (Створено Василюк Олексій, Національний екологічний центр України, Березень 11, 2008, 5:17 PM)
  • image Назовите хоть несколько, ну хорошо, пусть даже один адрес, где наша любимая постийна комиссия "поспрыяла" сохранению парка, сквера, ну пусть хоть нескольких деревьев.
    (Створено Исидора Шкура, Березень 10, 2008, 8:26 PM)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua