”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Особливості роботи Косівської райради

on Квітень 06,2008

image

Щоб не наврочили, Косівська районна рада в особі голови Руслана Присяжного вирішила убезпечити себе від «лихого ока» надрукованим напередодні восьмої сесії ради розпорядженням про закритий режим роботи. Цей крок виявися достатньо підозрілим, адже на сесії планувалося розглянути питання про надання майже 1000 га лісових площ в довгострокову оренду Комунальному підприємству «Маєток Святого Миколая» (не плутати з успішним проектом НПП «Гуцульщина» «Маєток Святого Миколая»), співзасновником якого і є райрада. Чому із земельними питаннями поводяться саме так, думаю ні для кого тепер не є загадкою.

Уже безпосередньо перед роботою сесії ще раз можна було переконатись, що керівництво місцевої ради всерйоз занепокоїлося безпекою від «лихих очей, вух та ін.», побачивши скупчення з приблизно п’ятнадцяти охоронців біля входу в сесійний зал, хоча Р. Присяжний запевняв в тому, що охорона стояла не для того, щоб перешкоджати доступу громадськості на сесію. Та це виявилось не надто переконливо після того, як декільком громадянам, що прагнули глянути на роботу своїх обранців довелося поштовхатися.

Далі події розгортались в стилі а-ля Верховна Рада: блокування трибуни опозицією, вимикання мікрофона, штовханина біля джерела живлення звукової апаратури, взаємообрази з вишуканими матюками… Конфлікт, пов’язаний з порядком денним. Опозиція вимагає проведення відкритого засідання та зняття з порядку денного питання надання в довгострокове користування лісової площі близько 1000 га та розпуску Косівської районної ради. Після словесних боїв перед прицілом телекамер владна більшість не наважується розглядати підозріле земельне питання й працювати в закритому режимі, але на саморозпуск не погоджується (кому ж хочеться добровільно втрачати владу!). Під час суперечок депутат Данилюк закликає не дати можливості декільком опозиціонерам соціалістам та БЮТівцям керувати райрадою. Він, мабуть, забув, що в раді опинився за списками СПУ, але з ким не буває. Проблеми з пам’яттю – це не жарти, знаю по собі, коли інколи забуваю забрати решту в магазині або нагодувати кота.

Після суперечок депутати перейшли до дій: хтось вимкнув звукову апаратуру і біля джерела відбулося скупчення депутатів й розпочалася штовханина, що мало не переросла в справжнє вирішення питань між «настоящіми пацанами», тобто в мордобій. По закінченні фізичного протистояння більшість опозиціонерів покинули зал, адже їхня позиція та думка в раді фактично немає ніякої ваги, та й вищезгадане земельне питання зняте з порядку денного, а сесію відкрито.

Оскільки опозиції в залі майже немає, то чому б не перекинутися на представників ЗМІ? Що й зробив депутат Данилюк, звинувативши журналістів у продажності. «…Привезли вас сюди і ви взяли замовлення…» - дослівна цитата Михайла Данилюка на адресу присутніх журналістів. Не витримавши приниження своєї гідності отакими фразами, довелося покинути сесійний зал, на що в спину було сказано головою райради Русланом Присяжним: «То хіба ж так гарно, якраз коли починається розгляд питання ви йдете». А чи подумав вельмишановний голова ради про те, чи гарно було з боку Данилюка принижувати гідність представника ЗМІ звинуваченнями в продажності?

На момент виходу з сесійної зали питання про надання в тимчасове користування землі було зняте з порядку денного, про те, як далі розгорталися події поки що не відомо.

За додатковою інформацією звертатися:

Іван Маруняк,

Інформаційна служба Коломийського представництва

Громадянської мережі ОПОРА
тел. +3 8 (063) 628 67 68,
e-mail: kolomyja@opora.org.ua


3960 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.00Rating: 4.00Rating: 4.00Rating: 4.00 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua