”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Труханів та Жуків острови – киянам, а не олігархам!

image

Нахабний режим Чернівецького остаточно продемонстрував своє справжнє обличчя. Такого нахабства не було навіть при горезвісному Омельченку.

 Створення у вересні 2006 року Комунальних підприємств “Труханів острів” та “Жуків острів” виявилося нічим іншим, як ще однією спробою знищити унікальні дніпрові перлини. Майже ідентичні статути обох підприємств надають їм право “будівництва та розвитку мережі ресторанів, столових, кафе-барів та інших закладів, ...виконання будівельно-монтажних, ремонтних, підготовчих, земляних робіт, встановлення загороджувальних та несучих конструкцій”.

Незважаючи на те, що сучасне міське керівництво обіцяло зберігати те, що нищилось попереднім режимом, реалії нинішньої влади ще жахливіші. Адже беззмінним начальником земельного управління КМДА Муховіковим підписано проекти виділення двох ділянок заповідних земель Жукового острова загальною площею 7,17 га під забудову приватним (?) особам.

Так, планується передати у довгострокову оренду 1,17 га ТОВ “Юнацький клуб “Юнга” із внесенням змін в “Програму розвитку зеленої зони до 2010 року…” стосовно цільового призначення цієї території, перетворивши її на землі загального користування; іншим рішенням передбачено виключення 6 га зі складу заповідної заплави, з них 3,29 га – в межах прибережно-захисної смуги. Ділянка має бути передана ТОВ “АВ Медіа-груп” для …розбудови зони відпочинку.

Нагадую Вам, що виключення земель зі складу Природно-заповідного фонду згідно Закону “Про Природно-заповідний фонд” можливе лише у випадку втрати ними природної цінності; у той же час, природна цінність Труханового та Жукового островів не лише не зменшилася, а й, за результатами останніх краєзнавчих та біологічних досліджень, різко зросла.

Численні експертні висновки з 2003 року, були надіслані в Київську міську державну адміністрацію, київське Держуправління екології, Управління екології КМДА, Міністерство охорони навколишнього природного середовища, ДКП “Плесо” та інші профільні установи. У них вказувалося на існування на цих територіях рідкісних видів тварин та  рослин з Червоної книги України та Додатків до Бернської конвенції.

Згідно Закону України “Про Червону книгу”, це виключає можливість будь-яких заходів (забудова, гідронамив, суцільні рубки і т.п.), несумісних з їх збереженням.

Отже, наявність інформації щодо червонокнижників просто зобов’язує контролюючі органи відхиляти будь-які руйнівні проекти, на кшталт запропонованих Муховіковим!


18265 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 37 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua