”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Наступ на Жуків острів триває

http://pryroda.in.ua on Жовтень 09,2008

image

Днями на інтернет-сайті Прокуратури міста Києва зявилась інформація про те, що нею в суді оскаржено законність виділення земельної ділянки у 6 га на території заказника «Острів Жуків». Однак, не було повідомлено, кому саме було виділено ці гектари.

Наприкінці 2006 року та протягом 2007 року природоохоронна громадськість Києва неодноразово зверталась до органів влади щодо законності даного рішення.

 Все почалося тоді, коли рішенням Київської міської ради від 21.12.06 р. №363/420 «Про передачу 6,00 га на території заказника Жуків острів товариству з обмеженою відповідальністю «АВ-Медгруп», ТОВ «АВ-Медгруп» передано в довгострокову оренду на 10 років земельну ділянку загальною площею 6 га (у тому числі площею 3,29 га в межах прибережної захисної смуги). Це значить, що не маючи на те законних підстав, Київська міська рада надала під забудову ділянку прибережної захисної смуги р. Дніпро ще й в межах заказника «Острів Жуків», скорочення площі якого потребує наукового обгрунтування та екологічної експертизи.

Цим рішенням також внесено зміни до «Програми розвитку зеленої зони міста Києва до 2010 року», затвердженої рішенням Київради від 19.07.05 р. №806/3381, виключивши з переліку територій та об’єктів природно-заповідного фонду ділянку 6 га на острові Жуків. Існує спеціальний лист-згода КО «Київзеленбуд» від 22.06.04 р. № 148-997, який насправді є відповідальним за охорону території заказника.

На засіданні Постійної комісії з питань екологічної політики Київради від 01.12.06 р. розглядалося питання надання цієї діялнки товариству «АВ-Медгруп». Постійною комісією було вирішено відкласти розгляд зазначеного питання до затвердження детального плану територій (ДПТ) та винесення в натуру меж ландшафтного заказника місцевого значення «Жуків острів». Тому рішення Київради прийняли без погодження з профільною Постійною комісією.

Після затвердження рішення Київради №363/420 «Про передачу 6,00 га на території заказника Жуків острів товариству з обмеженою відповідальністю «АВ-Медгруп», Постійна комісія з питань екологічної політики (у зв’язку з тим, що рішення було прийнято без врахування її висновку) звернулась до Київської прокуратури з проханням з’ясувати правомірність прийняття даного рішення.

2 вересня 2008 р. активісти громадської організації «Корчувате – наш дім» виявили на ділянці порубку дерев, що розпочалась на виконання спеціального розпорядження Київськогоміського голови л.Черновецького від 26 грудня 2007 року. Маючи на меті лише зіпсувати територію, щоб зупинити потуги громадських організацій врятувати заказник, порубщики лише недбало повалили дерева, спилюючи їх на довільній висоті. Рубкою пошкоджено біля 1,5 га території заказника.

І ось лише тепер прокуратура подає до суду. Громадські організації заявили про намір долучитись до судового процесу та готовність патрулювати ділянку на випадок продовження рубки. Сподіваємося, цей процес буде доведений до завершення і порушники будуть належним чином покарані.

Преса неодноразово згадувала про те, що за ТОВ «АВ-Медгруп» стоїть відома особа – пан Прогнімак, що наразі очолює Державне управління охорони навколишнього природного середовища у м.Києві – головного державного органу, відповідального за охорону природи в Києві. Утім, документальних свідчень цього «на руках» у громадських організацій наразі немає. Зі свого боку активісти, що налаштовані залучитись до судового процесу, з нетерпінням очікують, чию сторону захищатиме начальник Держуправління ОНПС в цьому суді – Прокуратуру м.Києва чи ТОВ «АВ-Медгруп».

Між усім «АВ» у назві товариства-забудовника – ініціали пана Прогнімака.

Матеріали по темі:

-         Прокуратура столиці опротестувала рішення про виділення земельної ділянки загальною площею 6 га на острові Жуків.

http://pryroda.in.ua/blog/prokuratura-6ga-zhukiv/

-         На Жуковому острові почалася вирубка дерев.

http://pryroda.in.ua/stepan/zhukiv_rubka/

-         Відео рубки.

http://www.youtube.com/watch?v=fEOON_KtCuQ

-         Черновецький розпорядився знищити 2 тисячі дерев на Жуковому острові.

http://pryroda.in.ua/blog/2000derev_na_zhukovomu/

-         Суд постановив врятувати Жуків острів.

http://pryroda.in.ua/blog/zhukiv-vygrav-su/

-         Стисла історія захисту заказника «Острів Жуків».

http://pryroda.in.ua/necu/ostriv-zhukiv/


2427 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua