”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Забудовники Жукового острова могли залишити Київ без газу

НЕЦУ, Київ on Січень 31,2009

image

Наслідки розпочатої забудови київського заказника «Острів Жуків» ледь не залишили киян без газу і оцінюються в 15 мільйонів гривень.

Обстеження місця, де останніми тижнями була виявлена спроба самовільної забудови, підтвердило факт порушення чинного законодавства. За першими підрахунками Державної  екологічної інспекції, сума збитків, нанесених державі гідронамивом склала лише 10 тис грн. Протее, після того, як за фактом умисного пошкодження території заказника було порушено кримінальну справу, надішли нові відомості про значно більшу суму збитків.

«Попередній розрахунок розміру збитків, нанесених державі під час проведення гідротехнічних робіт, склав понад 15 мільйонів гривень», – повідомляє Микола Костров, начальник Державної екологічної інспекції України.

«Секрет такого несподіваного підвищення «ставки» нанесених державі збитків, на жаль, криється зовсім не в природній цінності заказника. Як стало відомо, до розслідування ситуації на Жуковому острові було долучено й транспортну прокуратуру, – коментує Олексій Василюк, Заступник Голови Національного екологічного центру України, – Саме фахівці транспортної прокуратури сприяли порушенню кримінальної справи та підвищенню суми нанесених збитків до 15 мільйонів гривень!»

«Справа в тому, що під островом Жуків проходить магістральна гілка газопроводу, що є об’єктом підвищеної небезпеки. Забудовники почали гідронамив ділянки прямо поверх газової магістралі! – продовжує Олексій, – Уявіть собі наслідки аварії, яка б сталася, якби роботи не встигли вчасно зупинити і над газовою магістраллю почали б вбивати сваї під фундамент майбутніх котеджів!»

Національний екологічний центр України, який вже багато років виступає на захист унікального заповідного острова, звернувся до МВС з готовністю виступити свідком при розслідуванні даної кримінальної справи.

За додатковою інформацією звертайтеся:

Василюк Олексій

+38 097 1000 473

Email vasyliuk at gmail.com

Національний екологічний центр України
www.necu.org.ua


2246 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua