Міліціонери, які побили журналіста, мають постати перед судом
Feb 01,2011 00:00 by ПРЕС-РЕЛІЗ

31 січня 2011 року. Київська незалежна медіа-профспілка вважає, що проти міліціонерів, які у Полтаві відлупцювали журналіста 5-го каналу Юрія Стеценка,  має бути порушена кримінальна справа. Коли факти незаконного поводження з громадянином підтвердяться, ініціатори злочину мають постати перед судом. Крім того, міліція вже сьогодні має моральний обов’язок профінансувати лікування  Юрія Стеценка в лікарні, де він опинився після спілкування з так званими правоохоронцями – у журналіста перелам ребра, струс мозку  та інші травми.

Журналіст в черговий раз опинився в ролі рядового громадянина і на власній шкурі відчув всю брутальність нашої нібито правоохоронної системи. Якщо подібним чином поводяться з журналістом, то з рядовими громадянами тим більше не церемоняться.

“На жаль, приклад брутального поводження з журналістами подає  охорона президента і прем’єр-міністра, - каже голова Комітету КНМП Юрій Луканов, -  Охоронці глави держави спокійно можуть покласти акредитованого журналіста обличчя в землю, а охорона глави уряду зламати апаратуру неугодного 5-го каналу. Після цього нічого дивуватися, що чиновники нижчого рангу діють аналогічним способом”.

В грудні минулого року  Міжнародна федерація журналістів засудила ескалацію насильства з боку представників державних органів по відношенню до журналістів.

За повідомленням “Української правди” з посиланням на “Українські новини”, Юрія Стеценка відлупцювали працівники міського управління внутрішніх справ Полтави, вибиваючи з нього явку з повинною у крадіжці трактора.

Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.media-profspilka.org
38-044-229-74-51
38-050-310-44-41