Забудовники зруйнували друкарню Януковича
Feb 23,2013 00:00 by Прес-центр «Форум»

Забудовники зруйнували друкарню Державного видавництва «Преса України» http://www.dus.gov.ua/productions.phtml?ai=prod1 на вулиці Анрі Барбюса, 51/2 у Києві, яке підпорядковується Державному управлінню справами (Президента України). Про це повідомив головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» http://www.forumspaskiev.org.ua/ Віталій Черняховський.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру «Форум».

«На руйнування друкарні Державного видавництва «Преса України» з держбюджету виділено понад 30 млн грн. Забудовники – комерційні структури, до яких має відношення керівник Державного управління справами (Президента України) Андрій Кравець – мають намір забудувати територію друкарні 8 висотними житловими будинками і розважальним центром, які не мають ніякого відношення до забезпечення діяльності Президента України», – розповів В. Черняховський.

Як зазначив В. Черняховський, знищення друкарні, підпорядкованої безпосередньо Президенту України Віктору Януковичу, є продовженням цілеспрямованої політики, спрямованої на знищення вітчизняної промисловості і ліквідацію робочих місць.

«Крім того, ущільнювальна забудова і збільшення щільності населення в Києві призвела до подальшого погіршення життя киян і різкого збільшення навантаження на транспортну, водно-каналізаційну, енергетичну інфраструктуру, системи тепло- і газопостачання», – підкреслив В. Черняховський.

«Тільки в районі вулиць Анрі Барбюса і Предславинської у Печерському районі Києва останнім часом знищені або знищуються і забудовуються висотками Київський завод «Радар», швейна фабрика «Україна», винний завод, стадіон «Дніпро» заводу «Радар», Московський райвійськкомат м. Києва», – нагадав В. Черняховський.

Довідка. Державне видавництво «Преса України» реорганізовано на базі видавництва «Радянська Україна», заснованого в 1920 році.

Спеціалізацією Державного видавництва «Преса України» є друк газет, журналів, видання книг, образотворчої та іншої друкованої продукції. Предметом діяльності видавництва також є виготовлення і реалізація рекламної продукції, надання дизайнерських, рекламних, інформаційних, поліграфічних, видавничих та інших видів послуг.

На базі видавництва «Преса України» розмістили редакції й виходять у світ такі газети й журнали: «Молодь України», «Український футбол», «Перченя», «Жінка», «Українська культура», «Наука і суспільство», «Людина і світ», «Економіка України».

Головний офіс видавництва розташований у Києві на просп. Перемоги, 50. Також видавництво «Преса України» мало друкарню на вул. Анрі Барбюса, 51/2 в Києві.