Команда «ІЗОЛЯЦІЇ» розповіла Порошенку жорстку правду про Донеччину
Jun 20,2014 00:00 by ЗВЕРНЕННЯ

Команда захопленого фонду «ІЗОЛЯЦІЯ» склала петицію на адресу Петра Порошенка. Її пропонують підписати всім бажаючим.

«Організувати і очолити ефективні заходи з наведення і послідовного збереження порядку на Донбасі.

Звернення переселенців і біженців з Донецької та Луганської областей різних років до Президента України Петра Порошенка у зв'язку з ситуацією, що склалася в Луганській та Донецькій областях.

Шановний Петро Олексійович!

Посилення ситуації на Сході України, а також численні спекуляції навколо індустріально-кримінального минулого і туманного майбутнього Донбасу змушує нас консолідувати свої голоси і публічно звернутися до Вас від імені сотень тисяч переселенців з Донбасу різних років, які вирушили на пошуки безпеки і кращої долі ніж та, яку нам підготували «політичні лідери» і «акули бізнесу» в Східному та Західному Донбасі.

Більшість переселенців і біженців з Донбасу – це освічені, талановиті люди, яким завжди було мало можливостей самореалізації на «містоутворюючих» підприємствах Донбасу в галузях моно-індустрії. Ми – ті люди, яким так і не дали розвинутися в середній клас Донбасу, але з радістю прийняли як фахівців в інших регіонах і за кордоном. Ми – вимушені переселенці з Донбасу, яким монолітний Донбас так і не дав висловитися за Український Донбас з Європейським вибором. Ми – громадяни України, яких били і різали на мирних мітингах привізні демонстранти-сепаратисти на початку 2014 року. Ми – численні живі свідки кримінального розгулу, бездіяльності міліції і повільного вторгнення РФ.

Наш регіон завжди був знаменитий своєрідним підходом до виконання і дотримання закону. Зараз Донбас – територія відвертого безвладдя і беззаконня. Прокуратура офіційно (!) в підпіллі. На вулицях господарюють озброєні бандити в масках. Про існування міліції жителі ще недавно дізнавалися тільки з новин про здачу бойовикам чергового райвідділу. Тепер про міліцію не чути взагалі. Жертвам насильства і грабежів нікуди звернутися за захистом.

Наш регіон не стоїть на межі гуманітарної катастрофи, а живе в умовах гуманітарної катастрофи як мінімум останні 10 років, і ми вважаємо особливо цинічною вимогу рятувати залишки того режиму, який методично знищував і витісняв наймолодших і перспективних своїх громадян.

Ми сумуємо і поділяємо біль всіх, хто постраждав у цій негласній війні, проте, на згадку про тих громадян України, які пожертвували собою, закликаємо Вас не допустити ретроградні настрої і дії в рядах відроджуваної Української Держави. Наші рідні і друзі, які залишилися в зоні АТО, не хочуть виїжджати не тому, що хочуть законсервувати старі порядки на Донбасі, а тому, що сподівається на позитивні зміни і краще майбутнє, яке ніколи не відбудеться без радикальних змін і реформ.

Наслідки збройного протистояння: зруйновані будинки, відсутність води, світла, зв'язку, розірвані сім'ї, поранені – це прикмети і мирного Донбасу (приклади загибелі на «копанках», міліцейське свавілля, водопостачання в Димитрові і Макіївці в мирний час вказують на незначність руйнівних наслідків АТО на Донбасі у порівнянні з «нормальним життям» в регіоні). Не секрет, що міліція була і є лояльна до злочинних угрупувань і є невід'ємною частиною справжнього терору. Директори «містоутворюючих підприємств» так бояться розлучитися зі своїми кріслами, що готові пустити під укіс майбутнє молоді Донбасу та бізнес-альтернативи. Трудівникам Донбасу важко розібратися в політиці тому, що вектор «розвитку» Донбасу – це рабська праця і для освіти наших «мозолистих» співгромадян ніколи не виділялися кошти їх же керівництвом, яке ніколи не гарантувало безпеку і гідні умови праці шахтарів і металургів навіть у самий мирний час.

Висловлюючи думку та очікування сотень тисяч переселенців і біженців з Донбасу, закликаємо Вас, шановний Петро Олексійович, як гаранта конституційних прав і свобод громадян України слідувати своєму гаслу періоду передвиборчої агітації та ЖИТИ ПО-НОВОМУ не так на плакаті, а в кожному регіоні. Ми просимо Вас організувати й очолити ефективні заходи з наведення і послідовного збереження порядку на Донбасі, захопленому зміцнілим і збожеволілим криміналітетом. Ми сподіваємося, що наш улюблений степовий край буде захищений твердою рукою української влади, а прямі і непрямі агенти будь-якого агресора будуть відсторонені і покарані по всій строгості воєнного часу. Адже саме ті, хто підступно закликають до переговорів з терористами, свідомо потурає організованій і неорганізованій злочинності на Донбасі, винні в смертях та стражданнях наших земляків», – йдеться у листі.

http://www.ngo.donetsk.ua/news/komanda-izolyaciyi-rozpovila-poroshenku-zhorstku-pravdu-pro-donechchinu