Європо, не допусти Третьої світової!
Sep 16,2014 00:00 by ПРЕС-АНОНС

Всіх патріотів України запрошуємо на ХОДУ ГІДНОСТІ

з Майдану до МЗС 17 вересня 2014 року о 16:30.

17 вересня 2014 року о 16:30 з Майдану Незалежності в Києві до центрального входу будівлі Міністерства закордонних справ України відбуватиметься ХОДА ГІДНОСТІ «За Люстрацію та Патріотичну позицію МЗС»».

Хода Гідності вимагає люстрації чиновників МЗС, чіткої офіційної відповіді на низку вимог та доведення української громадської думки до відома голів держав і урядів країн-членів ЄС (відкритий лист наведено нижче).

Вимагаємо пояснень від:

- заступника міністра пана Лубківського та призначеного за режиму Януковича ректора Дипакадемії пана Кулінича з приводу невиконання функціональних обов'язків щодо підготовки професійних дипломатичних кадрів;

- начальника Департаменту інформаційної політики МЗС пана Перебийноса за ганебно слабку протидію розв'язаній російським агресором інформаційній війні та незадовільне задіювання українських посольств по життєво-необхідних позиціях на міжнародній арені;

- начальника Департаменту консульської служби МЗС пана Себіги щодо чіткої реалізації спрощеної процедури візової політики з країнами-членами ЄС. 

Вимоги до МЗС сформовано на засіданні Координаційної ради Громадського руху «Українська Патріотична Альтернатива» 10.09.2014 та підтримано повноважними представниками Конгресу Українських Націоналістів, Української Партії, Народного Руху України, Спілки Офіцерів України, Організації Українських Націоналістів, ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, Асоціації «За Міжнаціональну Злагоду» ім. Юрія Огульчанського, Київського Польського Шляхетського Згромадження «Згода» ім. Мар'яна Маловського, ГО Інститут Сучасних Проблем України, Комітету Учасників Помаранчевої Революції, Української Координаційної Ради, Штабу Оборони Києва, ГО «Київське Віче» та ГО «Наша Земля».

 Відкритий лист української патріотичної громадськості

до голів держав і урядів країн-членів ЄС

Ми, що нижче підписалися, представники громадянського суспільства України різних національностей, політичних партій і громадських організацій, звертаємося до голів держав і урядів країн-членів ЄС та до братніх європейських народів, саме в цей день – 17 вересня 2014 – в 75-у річницю введення радянських військ на територію Польщі, із закликом не допустити повторення подібної трагедії в сучасному світі.

У вересні 1939 року європейці ще не усвідомлювали, що агресивні воєнні дії спочатку гітлерівського, а потому і сталінського тоталітаризму, проти менших і слабших сусідніх країн, перетворилися на Другу Світову війну. Сповідуючи політику «умиротворення агресора», уряди таких провідних європейських країн як Велика Британія та Франція, незважаючи на союзницькі зобов’язання, своєю бездіяльністю зрадили не тільки Польщу, а й власні народи, бо не минуло й року як месершміти бомбили Лондон, а есесівські чоботи потопталися по Парижу.

Сьогодні Росія, спадкоємець Радянського Союзу, ввела свої війська на територію незалежної України з метою анексувати частину її території. І знову, уряди багатьох європейських країн вкрай пасивно реагують на такий злочин, не віддаючи собі звіту в тому, що ці бойові дії можуть призвести до початку нової масштабної війни, яка остаточно зруйнує Європу.

Незважаючи на взяті на себе зобов’язання за Будапештським Меморандумом, західні лідери ніби не розуміють, що в ситуації прямої загрози для територіальної цілісності та й самого свого існування як суверенної держави, Україна потребує не тільки політичної чи економічної, а й військової підтримки, тим паче, що цей Меморандум зухвало порушила власне одна з країн-підписантів. Отже, ненадання Великою Британією та Францією допомоги, адекватної ступеню путінської агресії, стало би для України таким же ударом у спину, яким був для Польщі сталінський напад 17 вересня 1939 року.

Складається враження, що деякі європейські лідери, вочевидь, сподіваючись відгородитися новою «берлінською стіною» від путінського тоталітаризму, так нічого й не винесли з уроків історії. Замість спільної протидії ненаситному агресору, апетити якого дедалі більше зростають, вони ладні залишити йому на поталу Україну, яка вже 10 місяців ненастанно бореться за європейські демократичні цінності, громадяни якої кожен день віддають свої життя за те, щоб захистити Європу від нової тоталітарної загрози.

Зволікаючи з підтримкою України – форпосту демократії на кордонах ЄС – не словом, а чином, і навіть не гребуючи постачати зброю агресору, недалекоглядні лідери таких європейських країн, як Німеччина, Чехія, Словаччина, Угорщина, Кіпр та Франція лицемірно заспокоюють своїх громадян, що, мовляв, вони перебувають під надійним захистом НАТО, а поглиблення економічних санкцій проти Росії, натомість, могло би спричинити втрату ними робочих місць.

Така політика подвійних стандартів, застосовуваних провідними країнами-членами ЄС, викликає тим більше здивування й обурення, що Німеччина мала б краще за будь-яку іншу країну знати, як виникає і закріплюється в умах людей тоталітаризм та до яких жахливих наслідків він може призвести. Чехи та словаки воліють не пам’ятати ані про те, як у 1938 році фашисти анексували частину їхньої Батьківщини, ані про те, як 30 років потому російські танки роз’їжджали по вулицях Праги. Практично найактивнішим лобістом кремлівської політики в Європі став не тільки Кіпр, який фактично перетворився на офшорний банк для російських олігархів, а й Угорщина, яка ніби зовсім забула, як у 1956 році радянські війська силою утримували її у складі країн-учасниць Варшавського договору, точно так само, як зараз путінські війська намагаються силою утримати Україну у сфері впливу Росії. А той факт, що уряд Франції все ще остаточно не відмовилася від ганебної угоди щодо продажу Росії двох військово-десантних кораблів Містраль, і там досі триває навчання російських військових моряків, які за наказом Путіна у будь-який час тероризуватимуть не тільки Україну, а й сусідні країни чи то в Чорному, чи то в Балтійському морі, хіба можна назвати інакше ніж колабораціонізм?

Ми не закликаємо вас любити Україну, але пропонуємо вам ще раз перечитати підручник історії та добре подумати над тим, як зберегти мир і стабільність в Європі.

Конгрес Українських Націоналістів

Українська Партія

Народний Рух України

Спілка Офіцерів України

Організація Українських Націоналістів

ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка

Асоціація «За Міжнаціональну Злагоду» ім. Юрія Огульчанського

Київське Польське Шляхетське Згромадження «Згода» ім. Мар'яна Маловського

ГО Інститут Сучасних Проблем України

Комітет Учасників Помаранчевої Революції

Українська Координаційна Рада

Штаб Оборони Києва

ГО «Київське Віче»

ГО «Наша Земля»