Що можуть означати заяви Ходорковського і Навального?
Oct 22,2014 00:00 by Nick FELDMAN

Заяви Ходорковського і Навального про те, що Крим вони не віддадуть, наводять на думку про те, що Росію чекає грандіозний шухер найближчим часом. Такими заявами обидва репресованих опозиціонера синхронно заходять в електоральні поля Путіна. Можливо, це значить, що переворот в Кремлі, про який так багато говорили останнім часом, дійсно стався і все, про що зараз йдеться – особисті гарантії Путіна.

Що може ховатися за переговорами Меркель і Путіна, за всіма міжнародними переговорами в Мілані? Варіантів у цьому випадку, як здається, трохи вибір невеликий.

1. Путін йде у відставку в обмін на скасування санкцій і оголошує дострокові вибори президента.

2. Путін залишається президентом, але до весни голодні бунти захлиснуть Кремль і не залишать каменя на камені.

Таким чином сторони готуються до найбільш масштабних торгів у сучасній європейській історії. Виділимо хоча б по 3 аргументи з кожного боку, щоб зрозуміти як багато їх може бути в дійсності.

Сильна позиція Європи забезпечена:

1. Дією санкцій, спрямованих на обвалення росекономіки;

2. Заявою про готовність пережити зиму в ЄС взагалі без росгазу;

3. Руйнуванням політичних груп підтримки політики Путіна в Європі (розвал фракції «друзів Путіна» в ЄП);

Сильна позиція України, як ключа до розв'язки ситуації, забезпечена:

1. Підтвердженням позиції Словаччини по реверсу поставок газу в Україну. Це питання буде зумовлювати взагалі здатність нашої держави пережити зиму з теплом і без технічного дефолту. Ще в середині червня було відомо, що реверс з цієї країни може вирішити газове питання з Росією. Новини зі Словаччини, які підтверджують домовленості в цьому напрямку, змушують полегшено зітхати багатьох представників офіційного Києва.

2. Домовленостями з Норвегією про постачання газу на територію України в обсязі, близькому за часткою до постачання зі Словаччини, про що також вже офіційно відомо.

3. Величезними втратами регулярних російських військ під Донецьким аеропортом, що забезпечило відсутність військових перемог для Кремля за останній час і своєрідний реванш за Іловайськ.

Сильна позиція Росії намагається бути забезпечена через:

1. Заяви про переведення збройного конфлікту в площину нанесення ядерних ударів;

2. Смішним законом про заборону реверсу, який не зможе регулювати дії європейців;

3. Постійним порушенням так званого перемир'я, провокаціями, обстрілами, що тільки збільшує кількість смертей з обох сторін.

Отже, на кожному напрямі ми можемо бачити, що в Росії карт небагато і кожна з них буде бита. Путіна загнали в кут і залишають йому вкрай невеликий вибір.

А Навальний та Ходорковський – вони діють так, як це пропонує ситуація. Навряд чи вони так думають. Сильно сумніваюся, що вони тупі до ступеня великоросійського ватника. Їм Крим навряд чи потрібен при сукупності всіх проблем в РФ.

http://ukropnews.com/article/SHCHo_mozhut_oznachati_zayavi_Hodorkovskogo_i_Navalnogo_884.html