На окупованому Донбасі Москва терміново рятує парафії УПЦ від догляду в «мазепинці»
Sep 02,2016 00:00 by patrioty.org.ua

Російський олігарх, який мав зв’язки з Гіркіним та єпископом Феодосієм Снігірьовим, заявив про збільшення фінансування на «агітацію» у храмах Донбассу.

Координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив, що до окупованого Донецьку навідався російський олігарх Костянтин Малофєєв. Про це Тимчук написав на своїй сторінці у «Фейсбуці», передають Патріоти України

Тимчук зауважив, що під час зустрічі олігарха РПЦ Малофєєва з деякими священнослужителями УПЦ МП Донецької області він заявив про намір збільшити фінансову підртимку УПЦ МП у всій області (і в «ДНР», і на не окупованій території Донбасу) з метою посилити вплив РПЦ на політичне життя регіону.

У ході заходу було відмічено значне зменшення чисельності бажаючих «воевать за русский мир». В тому числі, серед мешканців Донбасу.

«При этом священников УПЦ МП обязали активизировать работу по привлечению новых прихожан. В ходе встречи было отмечено значительное сокращение численности желающих воевать за «русский мир», в частности, из числа жителей Донбасса», – пише Тимчук.

Цікавим та насторожуючим фактом є те, що Костянтин Малофєєв співпрацював з Гіркіним (Стрєлковим), одним із терористів «ДНР», а також – з київським єпископом Феодосієм Снігірьовим. У 2014 році Малофєєв спонсував православну акцію в Україні «Дари волхвів», у делегації з Дарами був терорист Ігор Гіркін, а зустрічав делегацію єпископ Феодосій.

На сайті «Миротворець» була опублікована велика стаття щодо зв'язку славнозвісного Феодосія Снігірьова з російськими терористичними організаціями. Також у статті йдеться про відомі махінації Феодосія з церковними коштами Афганського храму у Києві.

«Итак, нами установлено, что имеющий связь с российской террористкой, агентом спецслужб РФ О.Кулыгиной, викарный епископ УПЦ МП Феодосий имеет вес в церкви, посещает оккупированный Крым и столицу РФ», – пише «Миротворець».

29 серпня єпископ Феодосій провів засідання церковного суду Київської єпархії, про що пише «Столичный благовестник». Які рішення планує затвердити Феодосій, поки невідомо.

Наразі, після гучної заяви Митрополита Онуфрія на День Незалежності, більшість вірян очікують від Предстоятеля УПЦ МП рішучих патріотичних дій – зокрема, звільнення «проросійського» Феодосія з його посади. Тому саме від реакції Митрополита на викриття антиукраїнської діяльності єпископа Феодосія залежить рівень довіри суспільства до Предстоятеля УПЦ МП і до Церкви в цілому, особливо у світлі того, що Гундяєв посилає своїх мілліонерів на Донбас задля пітримки путінських ідей.