Керована Кремлем секта захопила храм на Львівщині
Jun 18,2017 00:00 by Патріоти України

У місті Городок Львівської області група невідомих протиправно захопила храм Святого Духу Стрийської єпархії УГКЦ. Зазначається, що очолює зловмисників колишній священик Теодозій Івашків, який належить до «групи Догнала» та з її членами самопроголосив себе єпископом. Щоправда, у зв’язку з цим вироком церковного суду 9 жовтня 2014 року його було позбавлено священичого стану.

Діяльність «групи Догнала» є офіційно забороненою в Україні, як деструктивної тоталітарної секти", – підкреслили у прес-службі церкви.

Також наголошується, що таким чином сектанти намагаються відродити в храмі так звану «Українську Правовірну Греко-Католицьку Церкву» з метою дестабілізації суспільно-релігійної ситуації в місті та регіоні.

«З огляду на реальну небезпеку діяльності секти Догнала та її послідовників, яка є спрямованою на розпалювання релігійної ворожнечі, звертаємося до відповідних державних структур вжити заходів щодо унормування ситуації згідно чинного законодавства України», – додали представники єпархії.

Як відомо, у 2009 році чех Антонін-Ілля Догнал проголосив себе єпископом, відколовся від греко-католиків і заснував свою церкву. В Україні їх нарекли «Чорним братством» чи «сектою Догнала», натомість вони себе називають «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква». Діє секта здебільшого на терориторії Західної України, а саме – на Галичині.

До слова, «догналіти» виступають проти вступу України до ЄС та перед Євромайданом закликали Путіна ввести війська в Україну як миротворців.

У свою чергу, представник УНА-УНСО Назар Приходько заявив, що «догнали» діють за наказом з РФ. Про це він написав у своєму Facebook.

«Вкрай серйозно - прошу до уваги! У місті Городок на Львівщині «доґналіти» захопили храм Святого Духа УГКЦ. Командує сектантами «отець» Теодозій Івашків, один з наближених до одіозного Доґнала, чеського псевдопастора, якого вигнали з України ще у 2011-му році.

Ситуація напружена, адже «доґналіти» вирізняються крайньою агресивністю і абсолютною зазомбованістю.

Є інформація, що Доґнал створив секту на західній Україні за наказом і на гроші Кремля, аби «хитнути» традиційно дуже віруючий регіон і посіяти контрпропаганду проти інтеґрації України до ЄС. Більше того, у 2015-му році, лідери секти написали листа Путіну з проханням ввести війська в Україну...»

http://patrioty.org.ua/society/kerovana-kremlem-sekta-zakhopyla-khram-na-lvivshchyni-foto-177586.html

На фото: окупований «догналітами» храм.