Стріляв у сепара? – Отримай кримінальний вирок!
Sep 17,2017 00:00 by patrioty.org.ua

Військового звинувачують в умисному вбивстві. Повідомляється, що інцидент стався у 2014 році недалеко від окупованого Новоазовська.

Приморський суд Маріуполя засудив до 13 років ув'язнення бійця АТО, прикордонника Сергія Колмогорова. Про це повідомляється на сторінці в Facebook «Патріотичне братство прикордонників України».

«Увечері військовослужбовці помітили неподалік від берегової лінії легковий автомобіль. Передня частина транспортного засобу була повернута в бік моря, і водій періодично блимав фарами, можливо передаючи якісь сигнали», – пояснюються обставини події.

При цьому водій вказаного авто не зупинився на вимогу військових і збільшив швидкість. Не зупинив авто він і після попереджувальних пострілів в повітря. У результаті військові прийняли рішення вистрілити по транспортному засобу порушників, внаслідок чого був убитий один з пасажирів.

Також наголошується, що водій, уродженець Донецька, не постраждав. На даний момент він проживає на окупованій території і на суд не з'являється.

Слідство виявило, що одночасно вогонь по противнику вели дев'ять прикордонників. Експертиза так і не змогла визначити: постріл з якої зброї привів до смертельних травм. Але справу все ж направили в суд. І головним підозрюваним виявився солдат Сергій Колмогоров, якому по цивільному КК поставили в провину навмисне вбивство і перевищення посадових повноважень», – також говориться в повідомленні.

Апеляція також залишила вирок у силі.

На фото: Старший солдат Колмогоров крайній праворуч