”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

STOP! – загарбанню зеленої зони – земель урочища Гайок у Києві!

Прес-центр «Форум» on Грудень 21,2011

image

Громадянська кампанія «Форум порятунку Києва» і «Спілка порятунку Голосіїва» закликають захистити парк «На схилах Мишоловського яру» під назвою Гайок від хижацької забудови.

Про це повідомляє прес-центр «Форум».

Розповідає голова «Спілки порятунку Голосіїва», член виконкому громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Михайло Михалко: «У травні 2006 року незаконні забудовники захопили 2,3 га землі урочища Гайок і досі продовжують утримувати їх. Вони обгородилися парканами, набудували без дозволу буді­вель, що охороняються собаками, перекрили прохід до лісу і можливість користу­вання парком мешканцям селища Мишоловка і всім любителям природи».

У квіт­ні 2008 року після скарги «Спілки порятунку Голосіїва» Київський природоохоронний прокурор звернувся до Голосіївського райсуду Києва із позовом у інтересах держави про звільнення урочища Гайок. Однак у позові було відмовлено.

Михайло Михалко: «Суд аргумен­тував своє рішення сміхотворним поясненням, що у 1948 року ця земельна ділянка надавалася на один рік під городи працівникам лісокомбінату. Стало зрозумілим, що суддів добряче «задобрили». Справдилися слова керівника загарб­ників В. Якименка, адресовані мені: "Не витрачай час на боротьбу зі мною, у нас вистачить грошей купити всі суди"».

Загарбники землі Гайка зареєстрували статут обслуговуючого кооперати­ву «Садове товариство "Гайок-МІ"» і вимагають від Київради узаконити за­хоплену ними землю. Нині вони психологічно тиснуть на чиновників.

Віталій Черняховський, головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва»: «Ця галаслива група людей 15 грудня 2011 року пікетувала Київраду. Також незаконні забудовники домоглися виїзду на місце комісії депутатів Київради для узаконення загарбання державної землі урочища Гайок. На 15 грудня 2011 року був призначе­ний розгляд цього питання на сесії Київради, але був перенесений на наступну сесію – 29 грудня. Зрозуміло, що залишається загроза незаконного надання корумпованими депутатами Київради парку Гайок під забудову».

Мешканці Мишоловки з самого початку засудили на своїх зборах дії за­гарбників Гайка і з обуренням стежать за подіями. Михайло Михалко стверджує: «Вони знають ціну рішен­ня сучасних продажних судів і вимагають гідної відсічі загарбникам з боку представницького органу місцевого самоврядування – Київради. І у мешканців достатньо матеріа­лів, щоб допомогти владі».

Нині громадськість Мишоловки просить Київраду залучити її представників до вирішення конфлікту на користь збереження зеленої зони в урочищі Гайок.

На фото: Парк «На схилах Мишловського яру»


1953 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua