”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Навіщо «МГБ» «ДНР» вішає вбивство Мотороли на «підлітків-нациків»

Андрій КОВАЛЕНКО, depo.ua on Листопад 17,2016

image

У «ДНР» вирішили розіграти чергову комедію із завербованими підлітками, які підірвали Моторолу. Проте, логіка у даних діях є і може грати проти нас у майбутньому. Вони говорять про українських терористів, щоб вдарити по їхніх базах

11 листопада «МГБ» «ДНР» затримало шістьох чоловіків за звинуваченням у причетності до вбивства російського найманця Арсена Павлова (Мотороли).

Підконтрольні окупантам ЗМІ стверджували, що затримані – учасники угруповання «Misanthropic Division». Варто нагадати, що майже відразу після підриву Мотороли в ліфті, 16 жовтня, з'явилося відео, де відповідальність на себе взяли бійці з угруповання «Misanthropic Division». Про них Depo.ua вже розповідав детально раніше.

У «ДНР» стверджують, що активісти Misanthropic Division «підтримували контакти з кадровими співробітниками СБУ і виконували завдання української спецслужби на території «ДНР». Мовляв, вербують людей СБУшники через соцмережі.

Після затримання шістьох чоловіків у «ДНР» в «Misanthropic Division» спростували їхню причетність до організації. http://www.depo.ua/ukr/war/navishcho-mgb-dnr-vishae-vbivstvo-motoroli-na-pidlitkiv-natsikiv--15112016110000

Нещодавно в Інтернет виклали відео допиту хлопців, на якому один розповідає, що сам є ультрасом і проходив службу в полку «Азов» і отримав завдання влитися в «ячейку» «Misanthropic Division». У цілому, якщо послухати слова хлопчини, можна почути багато простих і загальновідомих фактів. Зокрема, що база «Азову» знаходиться на території заводу «АТЕК», про тренування та інші банальності. Проте, слова затриманого про перегляд відео ІДІЛ відразу ставить хрест на всіх сумнівах щодо правдивості даних легенд. Відео схоже на банальну постановку, а простеживши за очима хлопця можна зрозуміти, що він читає з екрану.

Так само важко повірити і в те, що дуже професійне вбивство Мотороли могли здійснити ось ці молоді люди.

Будинок «Мотороли» на перетині вулиць 50 років СРСР і Челюскінців був режимним об'єктом, що охороняється і без охорони командир не ходив. Як вибухівка використовувався пластид, а бомбу закріпили на тросі ліфта. Відразу після вибуху, як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на мешканців, до будинку під'їхали два БТРи. У будинку велося відеоспостереження, купа охоронців. Робота вбивці досить ювелірна.

В «Азові» також відреагували на слова затриманих.

«Жоден з цих хлопців – ані перший, ані другий – не були в лавах полку «Азов». Цих хлопців ми не знаємо, у нас їх не було. Судячи з відео, все це вони говорять під диктовку», – сказала прес-секретар полку Мар'яна Хомерікі.

Вона вважає, що затримані дійсно є фанатами футбольних клубів, членами руху «ультра». Але той факт, що вони називають себе бійцями полку «Азов», грає не на їхню користь.

«Їх явно хочуть підставити. Адже одна справа – бути футбольним фанатом, й інша – заявляти перед бойовиками, що ти з «Азова», – сказала прес-секретар.

Разом з тим, вона переконана, що інформація про тренувальну базу «Азова», яку озвучує один із затриманих, взята ним із відкритих джерел. Але що стосується розповіді про ІДІЛ – «це взагалі маячня божевільного, такого у нас не існує, жодного відео про ІДІЛ у нас не показують, це вигадка», – заявила Хомерікі.

Чергові українські диверсанти в Криму, завербовані діти в Донецьку, вибухи, теракти, вбивства і ось підлітки з «Азова». Навіщо ж?

На Росії після «кримських диверсантів» почали активно обговорювати надання особливих повноважень спецслужбам для «ліквідації злочинної української влади». Там всерйоз говорять про терористичну загрозу Росії. І, якщо у 2014 році все валили на Правий сектор, то зараз має бути більш витончений спосіб зі створенням ілюзії терористичної діяльності з боку української сторони. Створюється асоціація з наявністю терористичних угруповань в Україні, які підтримуються владою і котрі несуть загрозу державі Росія. «ДНР» – це як полігон, який ілюструє можливості цих терористів з України. Для чого це робиться? Росія залишає за собою варіант у будь-який момент використати авіацію та навіть війська проти терористів чи для ударів по базах терористів на території України. Така собі відмазка для західної спільноти. Саме тому і вмикаються асоціації «Азов» – ІДІЛ. Раніше такі створювалися із Правим сектором. Щось схоже робить Путін у Сирії. Де можуть бути бази терористів на території України? Та де завгодно, куди сягне політ фантазії військового командування наших сусідів.

Тому слів про непричетність з боку тут буде замало. Україні потрібно придумати щось оригінальне, щоб нівелювати зусилля російської сторони із легітимізації «терористів».

А стосовно наявності у донецьку «ячейок» «Misanthropic Division» – це цілком можливо. Ця організація є міжнародною. Також раніше у Донецьку було досить багато їхніх представників. Цілком можливо, що в «МГБ» «ДНР» вирішили вбити двох зайців одним пострілом.

На фото: один зі «вбивць» Мотороли


1275 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 31 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua