”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Протест проти нових тарифів: анархісти пройшли Хрещатиком

image

У суботу в центрі столиці відбувся міні-соціальний марш. У неділю «Беркут» жорстоко розправився з учасниками акції на Хрещатику проти підвищення тарифів.

8 листопада, починаючи з 12:00, молоді люди з кількох лівих організацій пройшли соціальним маршем від київської адміністрацїі до Нацбанку та Секретаріату Президента. Лунали гасла: «Выйди на улицу – верни себе город!», «Выше-выше черный флаг, государство – главный враг!», «Бунтуй! Кохай! Права не віддавай!» та ін.

Суботній марш під гаслом «Революція: олігархам можна, а народу ні?!» пройшов без ексцесів. Учасники засудили монетарні експерименти Нацбанку та політику президента Ющенка, висловивши зокрема протест проти найбільш наболілих наслідків політики київської влади – підвищення тарифів на проїзд, варварської забудови, а також проти всеукраїнської проблеми – прийняття нового Трудового кодексу. На акції в суботу були присутні близько 55 чоловік.

Представники ліворадикальних організацій протестуватимуть і надалі проти подорожчання комунальних послуг у всій країні, хвилі безробіття, інфляції та спроб перекласти вагу кризи на плечі людей праці.

 У зверненні, котре розповсюджувалося організаторами попередньо в Мережі, сказано зокрема:

«Падіння курсу долара, підвищення цін на товари, підвищення комунальних платежів, цін на проїзд – все це боляче вдарить по гаманцю простої людини.  

У цій кризі винен правлячий клас. Його жадібність та амбіції, безвідповідальність. ВОНИ МАЮТЬ ВІДПОВІДАТИ ЗА ВСЕ СВОЇМ ГАМАНЦЕМ, А НЕ МИ.  

 Влада відверто перекладає видатки кризи на людей. Економічне зростання 2000-х змінилося кризою. Мільйони можуть повернутися до жебрацького існування 90-х. І платитимемо ми не тільки за помилки і жадібність вітчизняної «елітки», а й будемо допомагати розплачуватися міжнародній буржуазії. Вимоги МВФ вигідніші фінансистам, ніж виробництву.  

Ми повинні стати проти капіталу. Тільки солідарність та рішуча боротьба з правлячим класом та ворожою трудящим державою може забезпечити мінімізацію кризи».

Звернення ліворадикальних організацій до Леоніда Чернівецького доступне, зокрема, тут.

http://kyiv.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1621&Itemid=2

 

У неділю біля станції метро «Хрещатик» відбувся другий протестний захід проти підвищення тарифів – «Шалені кияни проти шалених тарифів». Акція була жорстко розігнана «Беркутом».

У неділю, 9 листопада, о 17:00 представники київської громади зібралися біля входу на станцію метро «Хрещатик» та Київської міської державної адміністрації, щоб театралізованою акцією висловити своє ставлення до невиправданого та раптового підвищення цін на проїзд у комунальному транспорті.

На думку активістів, без покращення якості транспортних послуг підвищення тарифів одразу вчетверо в ті дні, коли масові звільнення та підвищення цін на продукти й без того боляче б'ють по гаманцях людей, не може бути виправдане жодними посиланнями на «збитковість» транспорту: в усьому світі комунальний транспорт, як правило, є збитковим і дотується з бюджету. Перевезення пасажирів – не бізнес, а соціально необхідна функція, яка не має комерційних цілей, переконані маніфестанти.

Після того, як учасники акції запалили автомобільні покришки, що символізували нові жетони на метро, працівники міліції затримали й жорстоко побили багатьох учасників, стверджує Київська міська організація Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація регіональних ініціатив» («ФРІ»). За інформацією молодіжної організації, 9 листопада міліція в особливо грубій формі затримувала мирних протестуючих, перехожих та журналістів.

“Зокрема, одного з молодих хлопців на очах у свідків тягнули за волосся, били ногами та палицями,” – стверджує Голова Київської «ФРІ» Михайло Лебедь.


1456 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua