”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Васюник обурений антигуманністю київської влади

”Главред” on Квітень 30,2009

image

Віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, відповідальний в уряді за підготовку України до проведення чемпіонату Європи з футболу-2012, обурений відвертими спробами київської влади прикрити футбольним святом року свою антигуманну політику. Про це йдеться в заяві Васюника, поширеній 17.04.2009 р. прес-службою віце-прем'єра, інформує УНІАН.

“Я обурений проявами грубого підходу до вирішення питання регулювання кількості тварин у місті Києві. Така політика столичних чиновників не має нічого спільного з підготовкою міста до чемпіонату Європи з футболу 2012 року”, - сказав Васюник.

За його словами, з проведенням турніру у 2012 році пов'язано оздоровлення не лише української економіки, а й усіх сфер її суспільного життя. “Має відбутися гуманізація державної політики. І вже зараз ми зобов'язані змінювати підходи у власній роботі, робити їх європейськими, а отже, цивілізованішими. Через наявність різних точок зору, як у нас, так і за кордоном, і неочевидність єдиного рішення вважаю за доцільне ініціювати громадські слухання з цього питання за участю всіх зацікавлених сторін. Лише заслухавши різні точки зору, ми зможемо вийти на збалансоване рішення співіснування людей і тварин”, - запропонував віце-прем'єр.

Як повідомлялося, київські захисники тварин висловлювали побоювання, що вирішення питання бездомних собак і котів на вулицях столиці може відійти від гуманної стерилізації і послужити причиною масових убивств тварин.

14 квітня захисники тварин пікетували КМДА у відповідь на наміри адміністрації столиці почати ”масове вбивство безпритульних тварин” у рамках підготовки до чемпіонату Євро-2012.

Тим часом перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Ірена Кільчицька 16 квітня заявила, що київська влада виступає за вирішення питання зменшення кількості бездомних тварин на вулицях столиці виключно гуманними методами.

”Ми залишаємося на шляху гуманного ставлення до тварин і намагаємося гуманними методами зменшувати популяцію бездомних тварин на вулицях міста. Наближається Євро-2012, і нам потрібно враховувати, як ставитимуться європейці до того, що тварини будуть на вулицях міста. У нас є проблемні питання з українськими громадськими організаціями захисту тварин з приводу того, щоб після стерилізації тварин повертати туди, де їх узяли, або утримувати їх у спеціальних притулках. Європейський досвід показує, що не можна випускати тварин на вулиці, але у нас сьогодні немає необхідної кількості притулків. І ми повинні вирішувати цю проблему разом із представниками громадських організацій із захисту тварин у Києві”, - сказала Кільчицька.

 


3942 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 4 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua