”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Відкритий лист Голові Верховної Ради Олександру Морозу

on Квітень 07,2007

image

Шановний Олександре Олександровичу!

На голосування депутатів Верховної Ради має виноситися проект Закону України „Про внесення змін до Закону України „Про захист тварин від жорстокого поводження” (№1105), поданий 28 грудня 2006 р. народними депутатами М. Комаром, В. Матюхою (обидва від фракції Партії регіонів) та С. Сасом (фракція БЮТ).

Звертаємо Вашу увагу на те, що у Висновку науково-експертного управління щодо зазначеного законопроекту навіть не зауважено, що пропонуються не зміни до чинного Закону, а зовсім інший закон. Автори законопроекту пропонують і нову назву закону, а саме: „Про основні засади утримання тварин та забезпечення їх захисту”.

З позиції здорового глузду незрозуміло, навіщо потрібно було змінювати Закон, який діє усього лише рік, і до якого ще не встигли, як свідчить практика, звикнути навіть правоохоронці.

Зважаючи на зміст нового законопроекту, вочевидь його лобіювали комунальні служби, що зацікавлені не в захисті тварин, а в поборах з кишень їхніх власників. Зокрема, щомісячні комунальні послуги за утримання собак поповнять армію безпритульних тварин, що підвищить прибутки гицелів. Зацікавлені в новому проекті й мисливці усіх рангів, які безкарно винищують генофонд дикої фауни України. Новий проект нехтує захистом лабораторних, сільськогосподарських, а також циркових та інших тварин, яких використовують у видовищних заходах. Фактично йдеться про підміну чинного Закону на сурогат, який знівелює саму сутність цього найгуманнішого за історію Незалежності законодавчого документу. Отже, виникає небезпека втратити правове регулювання взаємин людини з тваринним світом, а це призведе до ще більшого зростання жорстокості, якої доволі сьогодні в українському соціумі.

Мусимо зауважити, що дії авторів законопроекту, а також посадовців, які підписали Висновок науково-експертного управління, можуть бути класифіковані як навмисне викривлення інформації, перекручення фактів та підміна понять, що є порушенням Закону України „Про державну службу”. Дії цих осіб, таким чином, підпадають під кримінальну відповідальність.

Варто зазначити, що прийняття Закону „Про захист тварин від жорстокого поводження” 2006 року позитивно вплинуло на імідж української держави. Як відомо з західних ЗМІ, цей закон пройшов консультації міжнародних організацій з захисту тварин та отримав схвалення в комітетах Ради Європи та Європейського Парламенту. Європейськими експертами у сфері захисту тварин визнано, що цей Закон адаптовано до європейських стандартів.

Однак, наразі йдеться про дискредитацію цих здобутків. Адже жорстоке ставлення до тварин є не сумісним з прагненням української держави до європейської інтеграції.

Мусимо висловити глибоке здивування некомпетентним з правового погляду й необєктивним висновком Науково-експертного управління Верховної Ради України, який може ввести народних депутатів в оману під час голосування. Аби Київ не схибив з вірного шляху і не прийняв ганебний законопроект Комара-Матюхи-Саса – вимагаємо його негайного відхилення як такого, що істотно погіршить ситуацію з правовим захистом тварин і довкілля й негативно позначиться на репутації української держави.

Шановні депутати, звертаємося до вашого сумління!

Без гуманного ставлення до тварин неможливо побудувати гуманне суспільство. Вимагаємо негайного відхилення законопроекту Комара-Матюхи-Саса „Про внесення змін до Закону України „Про захист тварин від жорстокого поводження” як такого, що істотно погіршить ситуацію з правовим захистом тварин і довкілля й негативно позначиться на репутації української держави.

Анжеліка Комарова, Перший національний, т. 8 067 583 70 89

Тетяна Метельова, Член Національної Спілки журналістів України, президент ГО “Інститут сучасних проблем України”, головний редактор газети “Контраст”.

Сергій Грабовський, член Асоціації українських письменників, заступник головного редактора журналу “Сучасність

Борис Бахтєєв, газета „Свобода”

Вікторія Ярош, Київська державна регіональна телерадіокампанія

Олександр Заїка, телеканал „ІНТЕР”

Лідія Маркович, 5 TV канал

Наталя Коваленко, радіо „Свобода”

Ярина Матвійчук, радіо „Свобода”

Тетяна Ярмощук, радіо „Свобода”

Трохова Галина, радіо „Свобода”

Тетяна Манільчук, ТК „Київ”

Андрій Прокопчук, 5 TV канал

Ірина Кім, 5 TV канал

Поліна Остапенко, 5 TV канал

Роман Сукан, 5 TV канал

Наталія Жижко, 5 TV канал

Олена Білицька, 5 TV канал

Катерина Тищенко, 5 TV канал

Тетяна Башкатова, 5 TV канал

Ірина Мелехіна, 5 TV канал

Тетяна Монтян, правозахисник

Віталій Черняховський, головний координатор координаційної ради громадянської кампанії „Форум порятунку Києва”

Ніна Антонова, охоронець першої категорії, державна служба охорони МВС України

Олексій Василюк, член Ради Національного екологічного центру

Володимир Колінько, віце-президент громадської організації „Київська ландшафтна ініціатива”

Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру

Олег Миколайчук, Державний театральний центр Леся Курбаса

Олег Пінчук, скульптор

Володимир Бистряков, композитор, заслужений артист України

Богдан Бенюк, народний артист України

Валерій Чігляєв, заслужений артист України

Валерий Гогін, група „Контра”

Давид Черкаський, режисер анімації, Президент міжнародного фестивалю „Крок”, член Академії мистецтв

Анатолій Хостікоєв, народний артист України, лауреат Шевченківської премії

Цей лист оприлюднено в ЗМІ, а також направлено головам усіх фракцій. Збір підписів триває. За захист тварин стоїть кожна людина, яка прагне становлення правового гуманного суспільства.


16717 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 18 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua