”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Прийняття Статуту міста Львова ставить під сумнів його легітимність?

Центр НАШЕ ПРАВО on Лютий 18,2010

image

28 січня 2010 р. на пленарному засіданні Львівської міської ради прийнято за основу та в цілому ухвалу «Про Статут територіальної громади Львова». «За» проголосувало 80 депутатів (загальний склад ради – 90 депутатів).

Громадськість позитивно ставиться до тексту розробленого робочою групою документу, а також новацій, які регламентовані у Статуті територіальної громади Львова. Зокрема, чіткої деталізації форм участі членів територіальної громади у прийнятті рішень через місцеві ініціативи, громадські слухання та збори громадян, унормування процедури підзвітності міського голови, депутатів і виконавчих органів перед територіальною громадою, можливості створення уповноваженого з прав територіальної громади тощо.

Проте, альтернативна позиція громадських організацій щодо процедури прийняття статуту – на міському референдумі, яка неодноразово вносилась до міської ради у письмовій формі, так і на кількох громадських слуханнях у вигляді проекту рішення міської ради, навіть не розглядалась на сесії міської ради або ж посадовцями.

На думку центру НАШЕ ПРАВО, - прийняття Статуту без його належного опублікування у друкованих ЗМІ та обговорення із широкою громадськістю ставить під сумнів легітимність його затвердження. Ми неодноразово на цьому наполягали у дискусіях із міськими посадовцями, постійно вносили письмові пропозиції як до тексту статуту, так і щодо особливостей процедури його затвердження, - заявляють представники центру.

На жаль, всупереч демократичним формам винесення проекту статуту на широке громадське обговорення і можливості його затвердження на міському референдумі, яких останніх 20 років у Львові не проводилось жодного, міська рада прийняла статут, повторивши помилку 2002 р., коли Конституція міста приймалась як елемент передвиборної кампанії одного із кандидатів на посаду міського голови.

Із цього часу, майже 8 років, цей документ жодного разу не застосовувався у діяльності міської ради, ба більше, майже 5 років він навіть елементарно не був опублікований щонайменше на офіційному сайті міськради.

Вважаємо, що під час реєстрації статуту в органах юстиції, обставини щодо процедури прийняття та неналежного обговорення мають обов’язково враховуватись, - зазначають у центрі НАШЕ ПРАВО.

Центр НАШЕ ПРАВО

http://gromada.lviv.ua/articles/2010/01/29/991.html


1902 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 8 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua