”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Готовність № 1: спостерження за чистотою ЗНО

ПРЕС-РЕЛІЗ on Червень 01,2010

image

31 травня 2010 року у м. Івано-Франківську відбулася прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА, на якій було презентовано кампанію громадського спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням у Івано-Франківській області, що є складовою загальнонаціональної кампанії і здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні.

Під час громадського спостереження за ЗНО у Івано-Франківській області ОПОРА проведе 96 спостережень. Цьогорічне зменшення кількості пунктів тестування за рахунок укрупнення дасть можливість спостерігачам ОПОРИ побувати на кожному з них. Таким чином, вдасться сформувати узагальнену картину про перебіг тестування в області, тобто оцінити рівень дотримання процедурних норм і зафіксувати всі ймовірні порушення і з боку абітурієнтів, і з боку адміністрації.

Спостерігачі працюватимуть на 40% пунктів тестування під час кожної з сесій української мови та літератури, 30% - під час складання математики, на інших предметах пункти тестування будуть забезпечені спостерігачами на чверть. Пункти тестування обиралися відповідно до статистичної вибірки.

Оперативно інформація щодо якості підготовки та проведення ЗНО від кожного зі спостерігачів надходитиме до кол-центру організації через СМС. Кожен активіст в зашифрованому повідомленні надсилатиме звіт, який укладатиметься на основі 22 питань та дасть оцінку якості роботи відповідальних за пункт тестування, інструкторів, чергових та загалом організації ЗНО. Інформація автоматично потраплятиме до спеціально розробленої програми та опрацьовуватиметься без впливу людського фактору. Таким чином, через 1,5 години після закінчення написання робіт абітурієнтами ОПОРА у національному звіті дасть оцінку якості організації та проведення ЗНО.

Крім класичних методів громадського контролю, цьогоріч ОПОРА на Прикарпатті застосує й новий метод. Спостерігатимуть не лише зареєстровані спостерігачі, а й активісти організації, що зареєструвались на проходження ЗНО. Тобто серед учасників незалежного тестування є представники ОПОРИ, що спостерігатимуть за дотриманням процедури зсередини – як абітурієнт, що складає тест. «Завдяки поєднанню двох форм спостереження нам вдасться досягнути максимального результату. Якщо в аудиторіях, де присутні громадські спостерігачі, ймовірність порушень дуже мала, то там, де їх немає, ця ймовірність зростає. Тому спостерігачі, які виступають у ролі абітурієнтів, дадуть нам можливість ефективніше відстежувати дотримання всіх норм, що стосуються проведення ЗНО, як учасниками тестування, так і персоналом пункту тестування», – зазначає Іван Маруняк.

За детальнішою інформацією звертатися :

тел.  (097) 729 07 09,  (063) 628 67 68 E-mail: i.marunyak@opora.org.ua

Іван Маруняк – регіональний координатор кампанії спостереження за зовнішнім незалежним оцінюванням 2010 року в Івано-Франківській області


1139 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua