”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

У Микитинцях не чекають

Іван МАРУНЯК, ОПОРА on Грудень 27,2008

image

У с. Микитинці, що на Косівщині (Івано-Франківська обл.), вирішили не чекати на сторонню допомогу чи державні програми з розвитку зеленого туризму, а взятися за нього самостійно. На допомогу роботі в цьому напрямку став проект «Село за межами села», що був презентований 25 грудня на зборах громади й реалізовується Коломийським представництвом Громадянської мережі ОПОРА і Микитинецькою сільською радою за сприяння ІСАР «Єднання». У рамках даного проекту заплановано  провести просвітницьку роботу з громадою села, створити презентаційний сайт с. Микитинці для зовнішньої комунікації та об’єднати лідерів місцевої громади для спільного вирішення  проблеми громади, а саме дати поштовх розвитку зеленого туризму в цьому населеному пункті.

Зелений туризм є чи не єдиним шляхом ефективного розвитку для вибраного проектом села, але, попри наявність необхідних базових ресурсів, він не розвивався. Як було визначено при дослідженні цієї проблеми, цього не сталося з кількох причин, однак основними на сьогодні є дві:

- Непоінформованість населення про зелений туризм та користь від нього і населеному пункту, і окремому жителю села;

- Відсутність зовнішньої інформації про с. Микитинці, що не дозволяє залучати зовнішні інвестиції та приваблювати туристів.

Щоб розв’язати ці проблеми, проектом заплановано провести інформування й консультування громади щодо зеленого туризму та принципу, за яким він працює, а також створити сайт с. Микитинці, що стане засобом комунікації з потенційними туристами та інвесторами. Найцікавіше те, що жителі села зможуть не просто долучитися до формування інформаційного наповнення сайту, а й корегувати попередні напрацювання, бо вони краще знають, що презентувати гостям села. Крім зв'язку з туристами, сайт буде ще й комунікативним полем між жителями села, які навчаються або працюють за межами  Микитинців. З цього і випливла назва проекту, оскільки веб-сторінка розширить межі села у віртуальному просторі, і ті, хто перебуває за його межами, зможуть долучитися до життя місцевої громади через форум на сайті.

Виконано за результатами конкурсу проектів ОГС «Сільським громадам – гідне буття» при підтримці ІСАР «Єднання» за фінансування ТОВ «Систем технолоджі компані Інвестментс

За довідковою інформацією звертатися:

Іван Маруняк

Коломийське представництво

Громадянської мережі ОПОРА

тел. + 3 8 (097) 729 07 09

        + 3 8 (063) 628 67 68

E-mail: i.marunyak@opora.org.ua

1604 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.20Rating: 4.20Rating: 4.20Rating: 4.20Rating: 4.20 (всього 5 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua