”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

КМДА створила управління по боротьбі з туризмом. Вона в тому не самотня

in on Червень 25,2011

image

Управління туризму, готельного господарства та курортів Київської міської державної адміністрації фактично веде роботу не з розвитку, а по боротьбі з туризмом у столиці України. Такий однозначний висновок можна зробити з офіційної відповіді начальника управління М. Грицака від 1 червня 2011 року на запит щодо надання фотографій Києва за проханням туристичного оператора «DERTOUR» з Лондону, який повідомив про потенційне бажання відкрити тури вихідного дня у Київ та ще 5 міст України для англійців.

«…інформуємо, що у власності Головного управління відсутні фотоматеріали щодо туристичної привабливості м. Києва.», – пише у своєму листі київський чиновник, який відповідає за розвиток туризму в місті, та, згідно своїх функціональних обов’язків має сприяти іноземним туристичним операторам у розвитку сфери в’їзного туризму в місті (повна копія листа у вкладеному файлі).

Отже, управління туризму, готельного господарства та курортів КМДА повідомило, що за рік до проведення ЄВРО-2012 воно нездатне зробити елементарних дій для залучення туристів із Західної Європи – а саме, надати фотографії міста англійському туристичному оператору.

Своїм ставленням у питанні взаємодії із іноземною компанією щодо розвитку ринку в’їзного туризму в Україні, працівники КМДА продемонстрували злочинну інертність.

Виникає питання: якщо управління туризму Київської міської державної адміністрації не може надати фотографії столиці України для іноземного туроператора, то що воно взагалі може?

Суть справи: 24 лютого 2011 року до представників Сайту розвитку туризму в Україні UkraineCityGuide.com, створеного громадською організацією «TrustDevelopmentUkraine», звернувся один із провідних туристичних операторів Західної Європи «DERTOUR» (Лондон, Англія), який працює на світовому туристичному ринку вже понад 50 років. Він повідомив, що вивчає можливість возити туристів з Великобританії до міст Донецьк, Львів, Одеса, Ялта, Харків та Київ, фотографії яких йому потрібні. Представники UkraineCityGuide.com звернулися у телефонному режимі до відповідних профільних підрозділів міських рад всіх шести міст. В результаті фотографії Львова, Одеси, Донецька та Ялти були надіслані до Лондона достатньо оперативно. В свою чергу, працівники управління туризму, готельного господарства та курортів КМДА відмовились вести адекватну розмову по телефону. В результаті був зроблений офіційний запит на ім’я голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова, в якому ситуація була докладно описана. У відповідь, представники UkraineCityGuide.com фактично отримали відмову у наданні фотоматеріалів щодо туристичної привабливості м. Києва

У зв’язку із цим, громадська організація «TrustDevelopmentUkraine» вже офіційно звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням про «втручання у ситуацію з дискредитації міжнародного іміджу керівництва української держави та нанесення збитків економіці країни, які вчиняє керівництво Київської міської державної адміністрації своєю протидією іноземному туристичному оператору у його бажанні возити англійських туристів в столицю України».

Владі Харкова туристи з Англії також не потрібні

Департамент міжнародного співробітництва Харківської міської ради, як і управління туризму, готельного господарства та курортів Київської міської державної адміністрації веде роботу не з розвитку, а по боротьбі з туризмом у своєму місті. Такий однозначний висновок можна зробити з офіційної відповіді Директора Департаменту міжнародного співробітництва В.О. Рудь від 21 квітня 2011 року на запит щодо надання фотографій Харкова за проханням туристичного оператора «DERTOUR» з Лондону, який повідомив Сайту розвитку туризму в Україні UkraineCityGui
 de.com про потенційне бажання відкрити тури вихідного дня у Харків, Львів, Одесу, Ялту, Донецьк та Київ.

«Департамент міжнародного співробітництва Харківської міської ради, розглянувши Ваш лист від 11 квітня 2011 р., щодо можливості надання фотографій міста Харкова туристичному оператору «DerTour» в рамках розвитку проекту «Гід українськими містами», інформує про наступне. У своїй діяльності Департамент міжнародного співробітництва, у разі необхідності, використовує фотографічні матеріали про місто Харків, що отримуються Департаментом від власників вказаних матеріалів, з урахуванням положень законодавства України про захист авторських
  та суміжних прав. Враховуючи вищевикладене, пропонуємо Вам звернутися у видавничі компанії міста Харкова, які мають велику базу фотографічних матеріалів про місто.», – пише у своєму листі харківський чиновник, який відповідає за розвиток туризму в місті, та, згідно своїх функціональних обов’язків, має сприяти іноземним туристичним операторам у розвитку сфери в’їзного туризму в місті (повна копія листа у вкладеному файлі).

Організація «TrustDevelopmentUkraine» вела переговори з працівниками Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради щодо надання фотографій для туроператора «DERTOUR» по телефону упродовж березня-квітня 2011 року.

В результаті переговорів працівники Департаменту запросили офіційний лист, який був надісланий 11.04.2011р.

Не отримавши відповіді на нього, організація «TrustDevelopmentUkraine» 23 травня 2011 року надіслали запит щодо результатів розгляду свого листа. В результаті, 10.06.2011р. до організації «TrustDevelopmentUkraine» надійшло два листи у одному конверті: від 21.04.2011р. та від 1.06.2011р..

«Працівники Харківської міської ради могли повідомити нам про неможливість надати фотографії міста ще у березні, коли ми телефонували, або у квітні чи травні, після того, як ми надіслали їм офіційний лист, і знову ж таки розмовляли з ними по телефону», – коментує ситуацію співзасновник сайту UkraineCityGuide.com та керуючий партнер організації «TrustDevelopmentUkraine» Наталя Матковська .

Вона додає: «Знаючи, що фотографії Харкова потрібні закордонному туристичному оператору, який розглядає можливість возити до міста платоспроможних англійських туристів, чиновники Харківської міської ради зробили все від себе залежне, аби відбити у туристичного оператора таке бажання. Так само, як і випадку з містом Київ, де трапилася аналогічна ситуація. На відміну від працівників міськрад Львова, Одеси, Донецька та Ялти, у яких не виникло проблем з наданням фотографій.
Виходить абсурдна ситуація: деякі працівники офіційних установ, які відповідають за розвиток туризму, не можуть сприяти у найелементарніших питаннях закордонним туристичним операторам, які вивчають можливість возити іноземних туристів в Україну. Потім ці ж працівники розповідають, що туристи в Україну не їдуть через проблеми з інфраструктурою».

Додатково: http://ru.ukrainecityguide.com/about-us/

Контакти: 063-039-37-00 support@ukrainecityguide.com

2597 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 4 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua