”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Чи проковтне Москва шмат Києва?

image

На інтернет-сторінці www.petitiononline.com  активістами української діаспори США та Канади розпочато збір підписів проти спорудження на території Всеукраїнського парку борців за свободу й незалежність України так званого «Московського містечка».

Нагадуємо, що 2001 року в Києві було закладено парк, присвячений борцям за свободу й незалежність України. У наступні роки з міського бюджету виділено значні кошти на розробку проекту парку і встановлення меморіального каменю біля входу до нього. Проте в період 2004-2007 рр. низкою рішень Київської міської ради практично вся територія парку роздана під забудову різним інвесторам. Найбільший з них – кампанія дружини мера Москви Лужкова – Олени Батуриної «ТОВ «ІНТЕКО-Буд» (90 га). Є думка, що інші, більш дрібні власники ділянок парку є частинами того ж проекту «Московське містечко», адже його проект торкається не лише ділянки «ІНТЕКО-Буд», а й практично всієї території парку.

Наразі парк Борців за свободу й незалежність України є єдиною зеленою зоною найбільш заселеного мікрорайону не лише Києва, а й України в цілому – Троєщини (понад 350 тис. мешканців). Лише тут жителі мікрорайону можуть відпочити на природі та мають доступ до води. Спорудження нового кварталу, згідно з проектом, стане порушенням низки законів України та Генерального плану забудови Києва до 2020року.

Ознайомитись з петицією та підтримати її можна за адресою: http://www.petitiononline.com/kyivpark/petition.html

Додаткову інформацію з цього питання розташовано тут: http://www.umoloda.kiev.ua/number/861/200/31349/

А українською діаспорою в Африці і, зокрема, колишнім киянином, журналістом, а нині – громадянином Мозамбіку Дмитром Яцюком ініційовано збір підписів під петицією, спрямованою до керівництва французького супутникового ТБ каналу France24 (www.france24.com, webdesk@france24.com).

Ось що він пише: «Будучи українцем, постійно проживаючи в Мозамбіці (Африка), переглядаю Ваш телеканал через супутниковий зв'язок. Мене засмутила одна річ, яка стосується формату роботи Вашого каналу.
Мені незрозуміло, чим керується France24, коли у випуску прогнозу погоди для Східно Європи, ключовими містами, які позначають цю частину Європи, є саме Москва, Мінськ, Бухарест. Однак Київ, столиця України, відсутній.
Розумію, що Москва зазначається з причин того, що Росія є великою країною, членом «Великої вісімки». Також можна знайти пояснення для Бухареста, як столиці країни – нового члена ЄС. Однак, прикро, що поряд з Мінськом – столицею невеликої країни, немає Києва. Чому Київ проіґнорований? Адже це місто – столиця однієї з найбільших європейських країн, відкритої до Заходу.

Я та інші українці, які підтримують мою позицію, звертаємося з пропозицією – канал міг би або включити Київ у перелік міст, які позначаються на карті під час випусків прогнозу погоди, або зробити ротацію: один день – Варшава, другий – Київ, третій – Мінськ тощо.
Петиціанти звертаються з проханням підтримати їхню вимогу на сайті
http://www.petition.org.ua/?action=view&id=2623


2520 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 3.33Rating: 3.33Rating: 3.33Rating: 3.33 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua