”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Молодь окупованого Донбасу узялася самостійно знищувати російських окупантів

image

Нам вдалося поспілкуватися з представниками повстанської організації «Молода гвардія українського Донбасу», яка на окупованих територіях активно знищує впливових ворогів та «ополченців», які убивали українських солдатів.

Про себе їхня організація заявила нещодавно в ефектному відеоролику, де вони оголосили свою політичну програму і показали розправу над російськими окупантами.

З відомих причин ми не можемо розголошувати інформацію щодо тих людей, які побажали дати нам ексклюзивні коментарі і, звичайно ж, наразі неможливо розголошувати їх справжні імена та псевдо. Тому, нашого співрозмовника ми будемо звати просто «партизаном». Хоча себе вони називають зазвичай «гвардійцями»:

– Як, коли і за яких обставин виникла ваша організація?

– Коли навесні 2014 року на Донбасі почали безкарно бандюганити злочинні угруповання, – місцеві та завезені з Росії, а наша міліція бездіяльно за цим спостерігала, заявивши, що вона – «поза політикою». У бандитів була холодна і вогнепальна зброя. У нас – кийки. Здобути зброю було важко, навіть під час початку конфлікту. Але ми були згуртовані і не збиралися здаватися. Тому, вже у травні-червні 2015 року, ми почали згуртовуватись у невеликі бойові групи і збирати розвідувальну інформацію. Згодом нам вдалося закріпити успіх і вдосконалити структуру.

– Коли відбулося ваше «бойове хрещення» і як вам вдалося здобути зброю?

– Хоч би хто там що казав, але зброю, насправді, здобути надзвичайно непросто. Правоохоронцям ми довіряти не могли – багато з них з ідейних переконань чи то за великі гроші, відкрито або приховано працювали на російських терористів. Довіряти їм було неможливо. Окрім цього, подальші переслідування партизанських груп (типу «Равликів» або «Тіней») показали нам, що рано чи пізно нас здадуть. Тому ми мінімально підтримуємо і координуємо свої дії з СБУ чи Генштабом. Навіть якщо через якісь канали і контактуємо з певними людьми, яким можна довіряти, ми не можемо довіряти верхівці, яка виконує «Мінські домовленості» і саджає патріотів на неокупованих територіях. Або і ще гірше – здає таких, як ми, терористам. Тому ми надаємо перевагу самостійним акціям прямої дії.

– А коли і як ви почали власне ліквідовувати сепаратистів та російських найманців?

– Спочатку ми полювали на кадировців та інших бандитів: несподівано нападали на тих, хто відстав від великих груп, забивали їх, роздягали, і так отримували першу трофейну зброю. Навесні-влітку 2014 р. найбільший інтерес для нас становили власне кавказькі найманці: вони були в дорогому камуфляжі, тактичному взутті, з якісною зброєю і, нерідко, з грошима, які вони отримували регулярно. «Гасити» таких бандитів не було важко, хоча іноді траплялися спортсмени, які володіли єдиноборствами. Однак, зазвичай, ми дуже швидко і оперативно ліквідовували їх впритул, для них це було повною несподіванкою. Після кількох таких наших ліквідацій «ополченцям» заборонили самостійно гуляти не лише вночі, а й вдень.

– Чи можна якось окреслити структуру вашої організації?

– Ми не можемо розголошувати інформацію про наші структури, але якщо грубо окреслити, наші сили складаються з «бойовиків» – людей, які здійснюють акції прямої дії, і розгалуженої мережі інформаторів, які збирають та аналізують для нас інформацію про сили окупантів та їхнє пересування.

– Якою є приблизна карта охоплення  контролю вами оперативного простору?

– В першу чергу – Донецьк, околиці Маріуполя і Новоазовська. У цьому трикутнику відбуваються головні події і розгортаються головні сили ворога. Однак, якщо нам треба здійснити певну акцію, ми пересуваємось по всій території, інколи навіть в Росію їздимо. Але більшість акцій відбуваються у прифронтовій зоні – на відстані 7-20 км від лінії зіткнення.

– Чи є у вас свої люди в організаціях російських терористів або їхніх окупаційних «адміністрацій»?

– Звичайно ж! Без них, загалом, нам би не вдалося збирати головні розвіддані. Багато хто буде здивований з того, хто нас підтримує. Нерідко окупанти переслідують людей з проукраїнською позицією, які до 2014 року виявляли свої патріотичні погляди. Однак, ми розуміємо, що це небезпечно для них. Тому, з ними ми не контактуємо зараз, як і з їхніми родичами. Тому «МГБ ДНР» біснується від безсилості, що не можуть знайти зачіпки в пошуку наших людей.

– Кого ви ліквідовуєте у своїх акціях?

– Звичайно ж, в першу чергу, ми намагаємось знищити впливових командирів, функціонерів терористів. Подекуди для їхньої ліквідації задіюються надзвичайні ресурси. І нам багато чого вдається. Але буває, що ми ліквідовуємо тих «ополченців», які п’яні відбилися від своїх груп або ж просто заблукали. Це щоб окупанти не розслаблялися і постійно перебували у напруженні від усвідомлення, що в глибокому запіллі проти них діє злагоджена організація.

– А кого зі впливових окупантів вам вдавалося ліквідувати? 

– Зараз ми не можемо все розкрити, але вдавалося ліквідовувати і офіцерів середньої ланки, і «чиновників» терористів. Здобуті дані ми передавали через своїх осіб у СБУ та Генштаб. Ліквідовували і російських найманців, громадян Росії. Це окрема категорія. Усі їхні дані будуть пізніше оприлюднені, адже зараз СБУ та Генпрокуратура забороняють «розхитувати ситуацію», яка може виникнути після таких викриттів.

– Чи є у вас якісь потреби?

– Звичайно ж, вони є постійно. У першу чергу це гроші, машини і зброя. Усе інше – другорядне.

– Чи правда, що більшість представників вашої партизанської організації – молодь?

– І так, і ні. Більшість бойових дружин – молоді люди, які в більшості народилися за незалежної України. Однак, у нашій розвідувальній мережі є навіть пенсіонери, які радо нам допомагають і готові вступити в бойові лави загону. Але зараз у цьому потреби немає.

– Які ваші подальші плани (з того, що можна оприлюднити)?

– Ми розуміємо, що невдовзі Росія розпочне генеральний наступ на Україну. А тому почнеться кількаетапне вторгнення. За нашою інформацією посилені ударні групи з «ополченців» будуть штурмувати лінію зіткнення, а за ними підтягуватимуться власне російські бойові з’єднання регулярної армії. Нашою головною метою буде знищення різних бандгруп і їхніх складів. Кілька з них нам вдалося ліквідувати власними силами і біля лінії зіткнення за допомогою артилерії ЗСУ. Але ми вже знаємо слабкі точки у комунікаціях ворога і їхньому постачанні. Ми будемо бити по них і розгорнемо масове знищення відсталих від головних сил груп та окремих солдатів.

– Чи можливо повернути Донбас у лоно Великої України?

– Звичайно ж можливо! Якби це було не так – ми би не боролися за це. Населення прямо чи приховано підтримує Україну. Усі вони сподіваються на визволення українською армією. Однак, наразі нинішня влада налаштована лише на гешефти з ворогами, а не на звільнення окупованих територій. Тому нам доводиться брати справу у свої руки. І ми не зупинимось у своїй діяльності ні перед чим. Наша головна мета – знищення російських окупантів та їхніх терористів, а згодом – зачистка усіх тих, хто вкрив свої руки кров’ю українських солдатів та мирних жителів, які не підтримували російських злочинців.

Слава Україні! Смерть ворогам!

http://www.informator.su/molod-okupovanoho-donbasu-uzyalasya-samostijno-znyschuvaty-rosijskyh-okupantiv/


1517 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 80 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua