”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

«Нові парки у Києві» – КМДА смішить киян

Степан ЖАБКА, Київ on Вересень 15,2007

image

Київська влада заявляє про створення у Києві понад 60 нових зелених зон – парків і скверів загальною площею 221,57 га. Згідно спеціального розпорядження КМДА, найбільшими парками стануть парк вздовж скидного каналу (50 га) та біля оз.Заплавного (10 га) в Дарницькому районі; вздовж  затоки Доманя (12 га) в Деснянському, поряд з оз.Редькине (12 га) в Оболонському і вздовж вул.Ушакова (11 га) у Святошинському районі. Замовник всіх  робіт з благоустрою – КО «Київзеленбуд».

На думку активістів Молодіжного відділення Національного екоцентру України та ДОП «Зелене Майбутнє», перед киянами надувають чергову мильну бульбашку. В Києві немає жодного місця з пустищами, на  яких  можна  було б створити парки. Реально ніхто і нічого не створював. Усі зелені зони давно мають чітко встановлений статус (рішення Київради від 19.07.2005), і тому насправді просто було обрано 221 га, які будуть благоустроювати найближчим часом. Офіційні ж заяви КМДА трактують це розпорядження, як власне "створення" зелених зон. Варто нагадати, що не так давно, 22 серпня, сесія Київради прийняла більше 100 земельних  рішень, завляки яким Київ втратив біля 2500 га зелених  зон. Задля того, щоб приховати цей факт і розповсюджують інформацію про те, що в Києві створюють нові парки. Реально створити їх просто ніде. Ніхто і ніколи не буде зносити будинків для того, щоб на їх місці розбити сквер чи газон.

Схоже, на вуха киян знову навішали локшини. Дуже важливо, що всі роботи буде проводити КО «Київзеленбуд», відомий різноманітними махінаціями навколо зелених зон. Офіційні заяви щодо «створення» парків містять і твердження, що кошти на благоустрій отримуватимуть з ресурсу відновлювальної  вартості зелених  насаджень, які потрапляють на рахунок «зеленбуду» під час рубок. Голова МВ Національного екологічного центру України Олексій Василюк коментує ситуацію таким чином: «Якщо пояснити це нормальною мовою, то це звучатиме так: Київрада роздерибанила понад  дві тисячі гектарів зелених зон під котеджі. Виникла потреба рубати там дерева. За роботи по рубці всі кошти підуть у гумову кишеню «Зеленбудівців», крім того, їм заплатять умовну відновлювальну вартість знищених дерев. Частину цих грошей кинуть на благоустрій парків. А решту лишать у гумовій кишені. При цьому «Київзеленбуд» зобов'язаний доглядати і благоустроювати не 221 гектар парків, а всі наявні у місті зелені зони, площа яких в 25 разів більша. Таким чином, нам кажуть, що парки створюють, а реально нічого не створюють, зате нищать безліч існуючих зелених зон. Мабуть вони пожартували.»

На думку екологів, розпорядження КМДА не лише є цілковитою брехнею, а й принесе неабияку шкоду. Деякі парки, що тепер підлягають благоустрою, взагалі розміщені серед лісу і парками є лише на папері. Тобто планується серед лісу розбити клумби і прорідити дерева, сказавши потім, що для киян благоустроїли ще 10 чи 15 га парків. При цьому сотні гектарів парків у центрі міста будуть забудовані висотними будинками, котеджами http://h.ua/story/28722/ і торгово-розважальними комплексами. Практику пошуку непотрібних робіт для «відмивання» коштів з міського бюджету давно помічено з  боку «Київзелнбуду». Достатньо хоча б згадати недавні заяви КО про те, що міські парки для чогось потрібно огороджувати парканами.


3328 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 5 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua