”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Військовий експерт про Іловайський котел: «Хотіли знищити добровольців. У них найбільші втрати, на відміну від ЗСУ»

Дмитро СНЕГИРЬОВ, Gazeta.ua on Квітень 04,2017

image

«Українські генерали знали, що в Іловайськ увійшли росіяни, стріляють по нашим. Потім навмисне звалили все на бойовиків, аби відмазати Путіна», каже військовий експерт. Він розповів про те, кому був вигідний Іловайський котел - одна із найпровальніших операцій ЗСУ за весь час АТО.

Хотіли знищити добровольців. У них найбільші втрати, на відміну від ЗСУ. Добробати мотивовані. Відмінність від кадрових частин у тому, що в ЗСУ не обговорюються рішення. Пункт перший статуту – командир завжди правий. Навіть якщо це рішення безглузде, дурновате. А добробати вимагали пояснення прийняття рішень.

Від нас вимагали підпорядкування й контролю. Але який може бути контроль, якщо ви просто зливаєте нас. Ваші дії призводять до людських жертв. Чому я маю виконувати відверто злочинні накази? Я не раз це від добробатівців чув. От і причина, чому їх кинули під Іловайськ – не влаштовували.

Тут не тільки Муженко доклав руки. Це штучно створений котел з українського боку. Не вийшло б оточення у бойовиків, аби командуючий не створив їм умови. Вішають лаври переможця на Гіві. Він того не вартий. Виконував технічний бік операції. Ми штучно підіймаємо авторитет бойовиків. Автори Іловайського котла – російські кадровики, присутність яких у Іловайську досі бояться визнати. В районі Ізваріно росіяни перетворили український військовий табір на купу каміння. А штабні генерали заявили, що не очікували вторгнення росіян на територію України. Це смішно.

Генералітет воює за радянськими зразками. Як Жуков, який узагалі не рахував людські втрати. На всі запитання у нього була одна відповідь – «Бабы еще нарожают». До командування в українському війську мають прийти молоді люди. Військові, які пройшли окопи. Вони не задіяні в корупційних схемах, ними не можна маніпулювати», – розповів Дмитро Снєгирьов.

10 серпня 2014 року за участю добровольчих батальйонів «Донбас», «Азов», «Шахтарськ» і «Правого сектора» спільно з ЗСУ відбулася військова операція зі штурму Іловайська. У результаті загинуло 180 військовиків. До цього часу про провину Генштабу майже не говорили. «Автором» Іловайського котла досі вважають бойовика Михайла Толстих із позивним Ґіві.

ivanenkosvitlana.patrioty.org.ua


1127 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 21 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua