”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (1 додано)

Потужні молодіжні організації проконролюють наступний парламент

ПРЕС-РЕЛІЗ on Вересень 29,2007

image

Вимагати від політичних партій та блоків неухильного дотримання передвиборчих програм, а також тиснути на них (у тому числі й акціями прямої дії) у випадку відхилення від обіцянок, що були дані виборцям під час цієї виборчої кампанії, – такий основний підсумок форуму, проведеного молодіжними організаціями та органами студентського самоврядування вКиєві напередодні закінчення виборів.

Форум, що зібрав десятки представників найрізноманітніших організацій, став останнім заходом у столиці в рамках моніторингової кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА», яка стартувала одночасно з початком виборчого процесу. В її рамках було повністю вивчено весь «молодіжний аспект» цих позачергових виборів до ВРУ.

            Ідею продовжити роботу та перейти за потреби до рішучих акцій підтримали керівники найбільших позапартійних молодіжних об'єднань та органів студентського самоврядування. Зокрема, було оголошено про продовження з 1 жовтня кампанії в новому форматі.

            Учасниками кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за Вами спостерігає!», – а саме так буде називатися пост-виборча коаліція, – стали такі відомі і потужні організації як «Демократичний Альянс» (ДемАльянс), «Студентська Республіка» (СтудРеспубліка), «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ), «Українська Студентська Спілка» (УСС), «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» (МНК), «Спілка Української Молоді в Україні» (СУМ в Україні), «Європейська молодь України», «Дебатна Академія», а також об'єднання органів студентського самоврядування «Студентська Рада Києва» (СРК), Клуб молодих дипломатів України, «Ліга політологів-міжнародників «Дипкорпус», Альянс молодих політологів, політтехнологів та політиків України, Євроклуб Київського гуманітарного інституту, організація «Воля».

            Керівники молодіжних організацій зазначають, що ними було здійснено повний аналіз не лише змісту передвиборних списків щодо наявності там молодих людей, а й передвиборних програм – і тих, що були здані у ЦВК, і всіх передвиборних обіцянок, що були дані молоді під час виборчого змагання. «У випадку недотримання політичними силами своїх обіцянок перед студентством та молоддю наші дії будуть рішучими! Якщо партії дотримуватимуться обіцянок, ми готові здійснювати консультативну допомогу і організовувати процес обговорення, однак у протилежному випадку ми застосуємо весь арсенал наших знань та енергію, змушуючи партії та блоки виконати те, що було обіцяно» – наголошують організатори форуму!

            На фото – керівники організацій, що брали участь у форумі.

           

Резолюція Форуму молоді України „МОЛОДІЖНА ВАРТА”

 

Ми, учасники Форуму молоді України «МОЛОДІЖНА ВАРТА», що зібралися за кілька днів до закінчення позачергових виборів до Верховної Ради України, звертаємося до молоді України та Верховної Ради наступного скликання.

Зокрема, ми звертаємося до всіх молодих людей активізувати діяльність всіх самоврядних форм роботи – від діяльності органів самоврядування до функціонування консультативно-дорадчих органів при місцевій та центральній владі!

Ми виставляємо свої вимоги до Верховної Ради України наступного скликання:

- вимагаємо від усіх політичних сил, що подолають 3% бар’єр, неухильного дотримання свої передвиборних програм, зобов’язань та обіцянок, що були дані в розрахунку отримати 30 вересня 2007 року підтримку молодих виборців!

- вимагаємо, щоб у наступному парламенті, незалежно від його партійного складу, комітет з питань молодіжної політики очолила молода особа, представник молодіжного громадського середовища!

- вимагаємо від парламенту VI скликання до кінця 2008-го року законодавчо врегулювати діяльність органів студентського самоврядування, ухваливши зміни до Закону України «Про вищу освіту» та окремий Закон «Про студентське самоврядування»;

- вимагаємо реформування системи реалізації державної молодіжної політики та залучення до її втілення молодіжного громадського руху!

         Ми проголошуємо свої серйозній наміри домогтися від партій та блоків, що сформують наступний  парламент,  виконання всіх виголошених обіцянок перед молоддю і для цього вже зараз ініціюємо створення громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за Вами спостерігає!», що стартує офіційно з проголошенням цієї резолюції й яка передбачатиме моніторингові, контрольні  та мобілізаційні функції.

Кожна організація, орган самоврядування, молодий активіст може долучитися до кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА» шляхом підписання резолюції!

 

27 вересня 2007 року, м.Київ                                                      Учасники форуму,

всього 70 чол.

Прес-служба: Наталія Тернавська, +380509675094 fri@poshta.org.ua

Наші контакти: +380509675094 – прес-служба, +380503725100 – організація. Усі аналітичні матеріали, інформації та заяви кампанії опубліковані на Вільному молодіжному порталі – www.fri.net.ua


5317 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33Rating: 4.33 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (1 додано)
  • image почитав цю бєлєбєрду і зрозумів, що ніфіга в них не вийде, бо це якійсь паір проєкт. а назва взагалі смішна, адже окрім Демократичного альянсу назвати потужною молодіжною громадською організацією дуже важко. друзі, качайте мязи і мізки!!!
    (Створено gini, Лютий 3, 2008, 11:57 PM)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua