”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Закопаємо сокиру війни - краще хай не відкопують! Захисники Пейзажної алеї переходять від критики до дій

Артем ЧАПАЙ, Київ on Березень 09,2008

image

9 березня о 14.00 на перетині Пейзажної алеї та Десятинного провулку відбудеться УРОЧИСТЕ ЗАКОПУВАННЯ СОКИРИ ВІЙНИ проти міської та державної влади у справі незаконної забудови на Пейзажці на знак вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка та всієї української історії.

Ні, ми не здаємось! Ми не втомились! Ми вийшли на інший рівень! Ми більше не воюватимемо ПРОТИ Ющенка чи Яценюка, Черновецького чи Бабушкіна. Ми робитимемо те, що підказують нам наші серця: ми не воюватимемо, ми творитимемо! Творитимемо нову історію Києва і його жителів, які заслуговують на збереження власного минулого, культури та достоїнства. Першим кроком створення нової Пейзажки стане ЗАРИТТЯ КОТЛОВАНУ, виритого під забудову будинку для МЗС. Під час акції учасники прочитають вірші Тараса Шевченка, нагадавши, що розбрат та зневага до своєї землі завше були основною проблемою України. Проблемою, яку політики ніколи не могли і не хотіли вирішувати. Проблемою, яку настав час вирішувати спільними зусиллями громадян!

Ми втратили надію, що влада зупинить будівництво. Президент Віктор Ющенко, про причетність Секретаріату якого до забудови Пейзажки ходять наполегливі чутки, Голова парламенту Арсеній Яценюк, який відкрито пообіцяв, що МЗС відмовиться від ідеї будівництва, мер Києва Леонід Черновецький, за чийого керування Києвом дерибан землі набув приголомшливого розмаху і було відновлено роботи на Пейзажній алеї, – усі вони 9 травня покладатимуть квіти Тарасові Шевченкові. Дуже символічний крок: люди, котрі руйнують українську історію, фальшиво і на камери її вшановуватимуть. «Доборолась Україна до самого краю. Гірше ляха свої діти її розпинають.» – писав Т.Г.Шевченко у ХІХ столітті. Сьогодні, на початку ХХІ століття ми втомились від розбрату і боротьби, натомість пропонуємо діяти, брати долю у власні руки! Не політики, а ми самі хазяї своєї долі і свого міста.

Шану до національних героїв та національної історії треба доводити не словом, а ділом, не урочистим покладанням квітів історії, а кроками на її збереження.

Акцію організовують спільно жителі прилеглих будинків та учасники ініціативної групи «Збережи старий Київ». До організації заходу не причетна жодна з політичних сил.

Для отримання більше детальної інформації, слідкуйте за новинами на блозі – http://community.livejournal.com/saveoldkyiv або звертайтесь до активістів за номерами:

Ганна Нароніна: +38 067 320 1390

Артем Чапай: +38 050 296 6359

Громадська ініціатива «Збережи Старий Київ»

 


3792 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua