”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Акція світової солідарності на захист хутряних тварин

Олег АНДРОС, Київ on Березень 18,2009

image

15 березня в Києві, на вул. Хрещатик, 36 відбулася зоозахисна акція на знак солідарності з європейськими та російськими ініціативами. Організаторами стали Молодіжне відділення Національного екологічного центру України, Дружина охорони природи "Зелене майбутнє", київські зоозахисні ініціативи.

Акція була жестом солідарності із зоозахисниками всього світу, зокрема Російської федерації, які 15 березня проводять пікети, присвячені захисту від варварського знищення сірки – підлітків гренландських тюленів. Одночасно акція проводилася з метою звернути увагу української громадськості та уряду до проблеми знищення хутрових тварин в Україні.

Учасники розташувалися напроти будинку Київради, щоб черговий раз символічно нагадати: київська влада все ще не виконала низку обіцянок, що стосуються захисту тварин. Були розгорнуті плакати з написами "І ти їх уб'єш?", "Кров волає!", "Хутряна промисловість - кров, тортури, вбивство", "Не чини з іншими так, як не хотів би, щоб чинили з тобою". Акція почалася з театралізованої вистави, в якій у сатиричній формі було зображено політику уряду Російської федерації: в 2009 році заборону накладено лише на вбивство більків (дитинчат гренландських тюленів), тим часом дозволено вбивати сірку – підлітків тюленів. Учасники акції показали, що досить "перефарбувати" символічного білька в сірий колір, щоб знову узаконити вбивство, і завершили перформенс закликом до повної заборони промислу гренландського тюленя.

Також було розказано про проблеми із захистом тварин в Україні. Зокрема, Анжеліка Комарова (Союз вільних журналістів "Природа над усе") розповіла про неприємні сторони захисту безпритульних тварин у Києві та жахливі наслідки негуманного вирішення цього питання владою.

Щодо передумов акції: після хвилі протестів, котра прокотилася усім світом, у 2008 р. в  Росії був обмежений забій більків – новонароджених дитинчат гренландського тюленя. Проте це не означає, що тюленям більше не загрожує небезпека. Тепер їх не вбивають у ранньому дитинстві, а відловлюють з метою утримання у неволі аж до настання часу ліньки, коли з більків вони перетворюються на сірку. Тоді їх позбавляють життя, щоб здерти з них шкури, а тушки просто викинути на смітник.

Учасники акції підтримують своїх європейських однодумців, які виступають за повне припинення комерційного промислу тюленів на білому морі і за розвиток альтернативних видів отримання прибутку у народів півночі. У березні комітет Європарламенту проголосував на користь введення заборони на імпорт на європейський ринок будь-якої продукції з тюленя. Якщо ця рекомендація пройде в Європарламенті, швидше за все, буде згорнутий норвезький тюленевий промисел.


3766 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 24 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua