”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Як виховати чиновників

image

У знайомих сталася халепа. Жили вони собі у квартирі дев’ятиповерхового будинку, вчасно платили за комунальні послуги й гадки не мали, що в них можуть виникнути неприємності, та ще й чималі. Але, як то кажуть, від суми та від тюрми… Як виявилося, від ЖЕКів точнісінько так само. Бо їхні сусіди поверхом вище за комунальні послуги не сплачували, й заборгованість сягнула вельми пристойної суми.

До чого тут мої знайомі? – спитаєте ви. А от до чого. ЖЕК узявся покарати сусідів-боржників, і на дверях під’їзду з’явилося повідомлення: з такого-то числа за систематичну несплату комунальних послуг мешканцям квартири такої-то буде відімкнено… От що б ви гадали? Воду? Світло? Газ? Опалення? Одразу видно: не працювали ви в ЖЕКу. Бракує вам фантазії, ой як бракує! Каналізацію – от що вимкнули тим сусідам.

Як це вдалося технічно й чи не коштували роботи з відмикання каналізації більше, ніж заборгованість, так і залишилося маленькою таємницею комунальників. Так само залишилося таємницею, на що вони сподівалися: може, на те, що розлючені мешканці будинку зловлять боржників та розберуться з ними, «мов справжні пацани»? Хоч би як там було, а з вікон бідолашних боржників почала час від часу вихлюпуватися рідина незрозумілого кольору. Ближче до ночі – цілими відрами, заливаючи не лише територію біля входу до під’їзду, а й вікна нижніх поверхів. Нагадаю: посеред столиці, у багатолюдному її районі. Напевне, ЖЕКівці не уявляли собі, що в разі вимкнення каналізації мешканці покараної квартири так або інакше знайдуть вихід, от тільки буде він аж надто незручним для інших мешканців будинку. Які у підсумку саме й виявилися по-справжньому покараними невідомо за що.

Не минуло й трьох днів, як вони мешканці будинку теж знайшли вихід – зовсім інший, ніж «справжні пацани». Вони пішли до ЖЕКу й пообіцяли подати до суду – не на сусідів-боржників, а на ЖЕК. Бо це саме він створив умови, нестерпні для проживання, це саме він, відстоюючи свої інтереси, знехтував інтересами третіх осіб. Увечері того ж дня до квартири боржників прийшли сантехніки й увімкнули їм каналізацію. А керівництво ЖЕКу пообіцяло боржникам з’ясовувати стосунки так само – через суд.

Упевнений: відтоді згаданий ЖЕК уже ніколи не поставиться до мешканців обслуговуваних ним будинків, мов до бидла. І це – загальне правило: тільки-но ви даєте зрозуміти, що знаєте свої права й не маєте наміру терпіти знущання над собою, чиновники умить стають напрочуд цивілізованими. Що частіше ми так поводитимемося, то скоріше чиновники привчаться обслуговувати нас, а не тренуватися в ідіотизмі.


1108 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 5 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua