”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

АНОНС АКЦІЇ «ЧИСТИЙ ЧЕРНЕЧИЙ ЛІС»

on Червень 14,2007

image

У суботу, 16 червня об 11.00 у с. Лісники (біля південної околиці Києва по Дніпропетровському шосе) відбудеться добровільна екологічна акція «Чистий Чернечий ліс». Збір учасників (усіх, хто бажає ДОПОМОГТИ ЛІСОВІ) – на платформі метро «Видубичі» з  9.45 до 10.00 ранку.

О 12.30 відбудеться прес-конференція (в могольській юрті на узліссі), де ініціатори створення заказника розкажуть про цінність лісу та цілі акції. Журналістів, які не мають службового транспорту, доставлять на місце проведення акції спеціальним автомобілем. Якщо ви журналіст, але не можете приїхати на початок акції, однак плануєте потрапити на прес-конференцію, автомобіль від метро «Видубичі» відїжджатиме о 12.00. Для того, щоб потрапити до нього, вам слід  звязатись з організаторами.

Акцію організовано громадськими організаціями Національний екологічний центр України, Екологічна стежка «Лісники» і Дружиною Охорони Природи «Зелене Майбутнє».

На території лісових масивів Хотівського лісництва, що прилягають до Києва з півдня, науковці виявили багато видів тварин і рослин, що охороняються Червоною книгою. Тут же знаходиться лінія оборони Києва з численними памятками військового часу. Непересічна цінність лісу потребує його збереження для нащадків. Адже всі знають, якими темпами забудовується приміська зона Києва. Найкраще зберегти ліс можна, створивши тут заказник. Майбутній заказник запропоновано назвати місцевою назвою – «Чернечий ліс». Він простягатиметься на території лісового масиву на 714 гектарів і розташовуватиметься на території трьох сільських  рад – Ходосівської, Хотівської та Лісниківської. Процес створення «Чернечого лісу» стартував рік тому. Перші дві сільські ради вже погодили створення заказника, і природоохоронцям залишається  дочекатися лише погодження сільради с.Лісники.

Учасники акції спільно з активістами із с.Лісники та школярами планують прибрати ліс від сміття, яке накопичувалось тут протягом багатьох  років. Майбутньому заказнику не личить сміття під деревами. Краще нехай тут ростуть червнокнижні лілії і бігає борсук. Без пляшок і без паперу. Зібране сміття після акції  буде організовано вивезено.

УВАГА! Бажаючі приїхати власним велосипедним або автотранспортом можуть доїхати по Дніпропетровському шосе до с.Лісники (перше село після Києва).

У селі штаб акції перебуватимпе на вул. Підлісній, орієнтир – монгольська юрта.

 

 

В разі виникнення у вас будь-яких запитань і непорозумінь, просимо звертатись за телефоном оргкомітету: 8-097-100-04-73 (Олексій)


3037 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua