”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Хто така «громадськість»?

Степан ЖАБКА, Київ on Жовтень 02,2007

image

Як відомо, фестиваль Рок-Січ більше не буде проводитись на  Трухановому острові в Києві. Відтепер його перенесли до спорткомплексу «Чайка». Таке рішення прийняли учасники громадських слухань, які відбулись ще 7 червня у приміщенні загальноосвітньої школи № 128 у Дніпровському районі Києва.

З одного боку, саме перенесення фестивалю домагалися київські природоохоронні організації і саме з цього приводу минулорічний фестиваль викликав неабиякий конфлікт організаторів і природоохоронців. Утім, на даному етапі конфліктуючі сторони знайшли спільну мову і домовилися про співпрацю, на яку всі покладають великі надії. Утім, для природоохоронців стало новиною як те, що фестиваль перенесуть в інше місце так, і те, що відбулись громадські слухання на цю тему.

Розповідає Командир ДОП «Зелене Майбутнє» Михайло Богомаз: «Ми зв'язалися з усіма колегами, які підтримували протест проти проведення фестивалю в сезон гніздування птахів. Ніхто нічого не знає ні про які громадські слухання. Принаймні з природоохоронних  організацій там не була присутня жодна людина».

Справдв, жодного оголошення про проведення цих слухань ніхто ніколи не бачив. Ясність наводить копія протоколу громадських слухань, яка потрапила до Національного екологічного центру України. Особливої уваги варто надати списку учасників. З восьми присутніх на слуханнях: заступник голови Дніпровської РДА Линник В.Г., начальник відділу охорони довкілля РДА Ященко А.П., головний спеціаліст відділу внутрішньої політики РДА Захарова С.В., заступник начальника управління охорони навколишнього природного середовища КМДА Іллінський М.М., головний спеціаліст управління охорони природного середовища КМДА Дубинець Т.Г.. І жодної згадки про громадські організації, представників фестивалю і жителів району. Отак от. Знайте нашу «громадськість» (по аналогії  до того, як слід знати «наших героїв»)!

Природоохоронці припускають, що слухання організовані для того, щоб прибрати фестиваль з острова, адже вже весною 2008 року він заважатиме будівництву тут Міжнародного молодіжного центру (ММЦ) до Євро-2012, що вже встиг стати об'єктом протестів природоохоронців. Не виключено, що природохоронці виступлять проти будівництва спільно з організаторами фестивалю.

При цьому, з публікації в Газеті По-Киевски (№215, 22.09.2007) відомо, що заступник міського голови В.Журавський заявив, що  перед тим, як почати реалізацію  проекту будівництва ММЦ, міськадміністрація обов'язково проведе громадські слухання. З огляду на процедуру проведення слухань щодо фестивалю «Рок-Січ» можемо уявити, яким чином їх проводитимуть і ці.


2555 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50Rating: 4.50 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua