”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Від комунізму до демократії – через Міжнародний суд

ПРЕС-РЕЛІЗ on Листопад 25,2007

image

14 листопада 2007 року в Києві відбулася міжнародна конференція „Від комунізму до демократії – через Міжнародний суд. Правові механізми запобігання системним злочинам проти людства.

У роботі конференції брали участь 127 представників громадських та міжнародних організацій  з  8 країн світу – Канади, Литви, Польщі, США, Німеччини, Росії, Китаю та України.  На початку міжнародної конференції було презентовано фільм "10 мільйонів жертв. Україна 1933 року. Незнаний голод." ( Канада).

З доповідями виступили  Рональдас Расінскас – виконавчий директор «Міжнародної Комісії з оцінки злочинів радянського та нацистського окупаційних режимів» (Литва), Ванда Брідайн – член правління Міжнародної асоціації колишніх політв‘язнів та жертв комунізму (Inter-Asso) (Німеччина), Ян Кілек – представник Міжнародного товариства прав людини (ISHR) (Польща), Девід Кілгур – екс-держсекретар Канади з питань Азійсько-Тихоокеанського регіону та екс-міністр закордонних справ Канади (Канада), Євген Пронюк – голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів та репресованих (Україна), Девід Мейтас – міжнародний правозахисник, адвокат у справах мігрантів та біженців (Канада), Роман Матузко – голова секретаріату ОУН, політолог, дослідник комуністичної ідеології (Україна), Степан Кириленко – заступник голови Київської організації Всеукраїнського товариства «Меморіал» ім. Василя Стуса (Україна), Андрій Мохник  – голова Київської міської організації ВО «Свобода» (Україна),  Володимир Сергійчук – професор, доктор історичних наук (Україна), Сергій Неділько – юрист, голова громадського об’єднання «Самостійна Україна» (Україна), Іван Крулько – голова Молодого Народного Руху,  член політради НРУ (Україна),   Вікторія Сюмар – виконавчий директор Інституту масової інформації (Україна),  Максим Графіяк - голова Київського регіонального відділення Міжнародної Правозахисної Асамблеї, член Українського Комітету «Гельсінкі-90» (Україна).

Учасники конференції винесли ухвалу щодо подальшої розробки правових механізмів, які дозволять провести Міжнародний суд над злочинами комунізму проти людства, заборонити комуністичну ідеологію як людиноненависницьку та унеможливити повторення злочинів комунізму у майбутньому. Між учасниками конференції було досягнуто взаємопорозуміння щодо необхідності співставлення внутрішньодержавних правових норм країн-учасниць конференції, подальшого доопрацювання проектів норм міжнародного права,  а також сформульовано вимогу ініціювати створення при ПАРЄ, ООН, урядах зацікавлених країн, президенті України, комісій з розслідування злочинної діяльності комуністичних режимів та організацій.

Представники міжнародних правничих організацій всіх країн – учасниць міжнародної конференціїї запевнили у всілякому сприянні подальшій діяльності Оргкомітету по підготовці та проведенню Міжнародного суду над злочинами комунізму проти людства, та зазначили необхідність створення осередків оргкомітету у країнах світу, що постраждали від діяльності комуністичних режимів.

Окремо була винесена резолюція щодо становища в Китаї, де нині відбуваються злочини комуністичного режиму проти населення, з приводу чого учасники міжнародної конференції зазначили необхідність ретельного дослідження злочинів та подальшого розповсюдження інформації про це ганебне явище сучасного комуністичного терору.

Конференція була організована Оргкомітетом міжнародного суду над злочинами комунізму проти людства (Україна), до складу якого увійшло 19 партій та громадських організацій – Центр Національного відродження ім. С.Бандери, Київська організація Всеукраїнського товариства «Меморіал» ім. Василя Стуса, Всеукраїнське товариство політичних в’язнів та репресованих, Асоціація дослідників голодоморів, Всеукраїнське товариство „Просвіта”, Конгрес Українських Націоналістів, ВО „Свобода”, Організація Українських Націоналістів, Організація Українських Націоналістів (державників), УРП Лук’яненка, Представництво Девіда Кілгура на Україні, Українська народна Партія, Народний рух України, ГО „Самостійна Україна”, Всеукраїнська ліга українських жінок, Українська партія, ВО „Український молодіжний авангард”, Жіночий український рух, Українська патріотична асоціація, Український Севастополь.

В и с н о в к и

За підсумками обговорення теми, учасниками Міжнародної конференції були зроблені висновки:

Злочини, які були скоєні у країнах з комуністичною владою у 20 столітті були наслідком практичного втілення в життя комуністичної ідеології (основоположники – К.Маркс, Ф.Енгельс, В.Ленін). Провідниками комуністичної ідеології та практики були партії, які використовували цю ідеологію у своїй діяльності: РСДРП, ВКП(б), КПСС, КПУ та інші,    які і були натхненниками комуністичних злочинів.

В країнах з комуністичними режимами, в тому числі й тим, який діяв на території України, було створено державну репресивно-каральну систему, яка використовувалася для впровадження злочинних комуністичних ідей. Під керівництвом комуністичних партій,  від імені держави здійснювалися:

масові вбивства через голодомори, розстріли, тортури, терористичні акції різного ґатунку, винищення непосильною працею у концтаборах, під час проведення медичних дослідів та військових експериментів;

депортації народів та їх винищення;

підготовку та ведення загарбницьких війн, терористично-диверсійних акцій за межами держав з комуністичними режимами.

Винуватці злочинів комунізму мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності та засуджені  у відповідності до міжнародного права, як і винуватці злочинів німецького націонал-соціалізму, засуджених на Нюрнберзькому процесі.

Людиноненависницька ідеологія, яка спричинилася до масових злочинів проти людства в усьому світі має бути заборонена на державному та міжнародному рівнях.

Партії й громадські об‘єднання, які сповідують комуністичну ідеологію несуть в собі велику потенційну небезпеку для суспільства і повинні бути заборонені.

Для отримання повної картини злочинів, скоєних КПСС та комуністичними партіями інших країн з 1917 до 2007 року, потрібно створити при ПАРЄ, ООН, урядах зацікавлених країн, президентові України, комісії з вивчення злочинної діяльності комуністичних режимів та організацій. Залучити до комісій громадських діячів.

З метою підготовки та проведення міжнародного трибуналу над злочинами комунізму проти людства потрібно створити міжнародний організаційний комітет з представників зацікавлених країн, обумовити повноваження, запропонувати алгоритм дій та терміни виконання завдань.

 З метою запобігання масовим злочинам проти людства, заснованих на комуністичній ідеології, запропонувати ПАРЄ та ООН створити ефективні механізми недопущення подібних злочинів.

З метою інформування народів країн учасниць міжнародної конференції і всього світу про зло,  заподіяне людству комуністичними режимами у 20 столітті, запропонувати владі цих країн створити належні умови для поширення інформації.

Враховуючи ту обставину, що комуністична ідеологія передбачала злиття націй  (ліквідацію націй), а КПСС послідовно впроваджувала це у своїй практичній діяльності - наполягати визнання в ООН спланованого голодомору 1932-1933р.р. геноцидом проти української нації, як одного з методів її знищення.

Прийнято 14 листопада 2007 року

Україна, м.Київ

 

П р о п о з и ц і ї

Учасників міжнародної конференції

«Від комунізму до демократії через міжнародний суд.

Правові механізми запобігання системним злочинам проти людства».

Учасники міжнародної конференції пропонують:

Створити громадський міжнародний організаційний комітет з представників громадськості зацікавлених країн для підготовки та проведення міжнародного трибуналу над злочинами комунізму проти людства, відкрити рахунок для накопичення коштів на підтримку діяльності цього Оргкомітету

Підготувати звернення до урядів зацікавлених країн, передусім посткомуністичних про створення спільних комісій за участю громадськості та державних інститутів влади, завданням якої має стати:

аналіз правового поля відповідних країн з метою впровадження правових норм, які унеможливлять прихід до влади або перебування в структурах влади об’єднань громадян, які сповідують людиноненависницькі ідеології, в тому числі комунізму;

проведення парламентських та громадських слухань, наукових конференцій, які створять правове підґрунтя для визнання злочинів комуністичних режимів – людиноненависницькими, й такими, які підлягають засудженню, притягненню до кримінальної відповідальності виконавців цих злочинів та забороні діяльності організацій, які сповідують комуністичну ідеологію;

спільна взаємодія з іншими зацікавленими країнами та громадськими організаціями над створенням міжнародного трибуналу, який зможе здійснити суд над комуністичними режимами, їх керівниками та конкретними виконавцями злочинів;

підготовка критеріїв оцінки ідеологічного, духовного й психологічного здоров‘я суспільства.

створення міжнародного банку інформації для викриття злочинного образу комунізму;

підготовка пропозицій щодо створення механізму запобігання системним злочинам проти людства і можливості відповідного реагування з боку національних та міжнародних структур (ООН, ПАРЄ …).

зробити аналіз правового поля країн – учасниць суду щодо відповідності чинного законодавства намірам здійснити суд над злочинами комунізму, який зможе приймати рішення про засудження системних злочинів проти людства, їх виконавців й ідеологів.

Підготувати та провести заходи з декомунізації суспільства в посткомуністичних країнах, а саме:

контролювати виконання конвенції про заборону встановлення терміну давності щодо злочинів скоєних проти людства;

визнати комуністичні режими в більшості посткомуністичних країн окупаційними;

підготувати на національному й міждержавному рівні відповідну правову базу для засудження ідеології та злочинів комунізму;

запровадити кримінальне переслідування за невизнання голодомору та інших комуністичних злочинів;

ініціювати створення відповідних комісій в Європарламенті та Раді Європи для вивчення злочинів комунізму;

провести антикомуністичну люстрацію у посткомуністичних країнах;

впровадити освітні програми про злочини комунізму;

увіковічнити місця поховання жертв комуністичних злочинів;

створити музеї комуністичних злочинів;

заснувати міжнародний день пам’яті жертв комуністичного тоталітаризму.

Підготувати та провести заходи з декомунізації України:

звернутися до відповідних державних інститутів влади України про заборону діяльності та розпуск партій і громадських організацій, які у своїй діяльності використовують комуністичну ідеологію;

звернутись до Президента України про створення робочої групи для підготовки нормативних актів про заборону та засудження ідеології та злочинів комунізму;

внести на розгляд Верховної Ради України проект постанови про засудження Україною злочинів комуністичного режиму проти українського народу;

визнати неможливість терміну давності злочинів комунізму;

провести люстрацію в державних інститутах влади України та  культурно-освітніх закладах для усунення від влади носіїв комуністичної ідеології;

запровадити кримінальне переслідування за паплюження та зневагу до пам‘яті жертв голодомору та інших злочинів комунізму;

через освітні заклади та ЗМІ провести широке інформування громадян України про злочини комунізму.

Прес-центр Оргкомітету міжнародного суду

над злочинами комунізму проти людства

Вікторія Омельченко,

8-097-876-80-69, omvia@ukr.net


5673 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.86Rating: 4.86Rating: 4.86Rating: 4.86Rating: 4.86 (всього 7 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua