”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (1 додано)

День Святого Валентина – чорний день для підсніжників, занесених до Червоної книги

image

 Кожного року з лютого по квітень Київ стає головним в Україні містом з реалізації незаконно зібраних ранньоквітучих рослин, занесених до Червоної книги України – підсніжників, та білоцвітів, шафранів, сон-трави та інших.  Загалом щовесни збирається близько 120 видів, занесених до Червоної книги України (це складає 30% від кількості видів, що перебувають під охороною). Основні потоки незаконного  товару йдуть до Києва з Криму, Карпат, Поділля, Київської області. З нашими підрахунками, за три місяці (лютий-квітень) в Києві реалізовується до 5 млн. рідкісних квітів. Основні піки продажу квітів припадають на 14 лютого (День Святого Валентина) та 8 березня (Міжнародний жіночий день)

Основні місця торгівлі первоцвітами в Києві – підземні переходи та виходи з метро «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», «Либідська», «Політехнічний інститут». Основне місце доставки та перепродажу крупних партій первоцвітів – Київській залізничний вокзал, на який первоцвіти привозять потягом «Севастополь-Київ».

Разом в Україні за лютий-квітень щорічно незаконно продається до 20 млн. штук рідкісних, занесених до Червоної книги України ранньквітучих рослин. Основні місця збуту – Київ, Харків, Дніпрпетровськ, Одеса, Росія, Польща.

Збір та продаж рослин, занесених до Червоної книги України, заборонено Законами «Про рослинний світ», «Про Червону книгу України», та ст.90 Адміністративного кодексу України «Порушення вимог з охорони видів тварин та рослин, занесених до Червоної книги України».

За підрахунками вчених-ботаніків, така масова незаконна заготівля та продаж рідкісних ранньоквітучих рослин може в найближчий час призвести до того, що вони зникнуть узагалі.

Київський еколого-культурний центр, 

Дружина охорони природи «Зелене майбутнє»


2670 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 2 голосів)
comment Коментарі (1 додано)
  • image
    (Створено SanJuink, Лютий 11, 2023, 10:08 PM)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua