”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Громадський форум Львова - Президенту України

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ on Листопад 20,2008

image

                  

Від  19.11.08 р.                     

Президентові України   

п. Вікторові Ющенку

                            Шановний пане Президенте!

На виконання Указу Президента України від 17.04.2008 р. „Про міжвідомчу робочу групу з питань протидії корупції”, Вашого доручення від 06 травня 2008 р. у Львівській області було створено регіональну оперативну групу з питань протидії корупції під спільним керівництвом обласного Управління СБУ та обласної Прокуратури.

Названа оперативна група впродовж червня-вересня цього року проводила свою роботу у відповідності до Плану роботи, затвердженому співголовами Міжвідомчої робочої групи на центральному рівні 05.05.2008 р. До роботи цієї групи були залучені громадські організації, в тому числі Громадський форум Львова та представники ряду ЗМІ.

За вказаний вище період Громадським форумом Львова у відповідності до пп. 2.11 та 2.16 названого вище Плану на розгляд оперативної групи було винесено ряд матеріалів (перелік і копії звернень додаються), які обґрунтовано свідчать про системні корупційні явища, що зумовлені порушеннями законодавства правоохоронними та контролюючими органами, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами стосовно громадян та підприємницьких організацій області.

Зокрема 05.09.2008 р. Громадський форум Львова подав на розгляд Регіональної оперативної групи з питань протидії корупції матеріали щодо позбавлення  посадовими особами Львівської міської ради права власності мешканців на допоміжні приміщення у їхніх житлових будинках. Відповідно до Закону України „Про приватизацію державного житлового фонду” та рішення Конституційного суду України (2 березня 2004 р. № 4-рп/2004) допоміжні приміщення у будинках (горища, підвали, сараї, цокольні приміщення) належать на правах спільної власності мешканцям. Натомість міська влада позбавляє громадян цього права своїми неправомірними рішеннями, забирає ці приміщення, а потім продає чи здає в оренду.

10.10.2008 р. на розгляд прокуратури (для організації перевірки викладених фактів) у рамках роботи оперативної групи Громадським форумом Львова були скеровані матеріали, які свідчили про фальсифікацію конкурсною комісією результатів конкурсу на визначення інвестора будівництва стадіону у м. Львові, що відбувся 6 лютого ц.р., у рамках підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу „Євро-2012”. Наслідком такої фальсифікації стала втрата реального інвестора і, як результат, необхідність фінансувати будівництво за кошти бюджету розвитку Львова.

Прокуратура ніяк не відреагувала на незаконні вимоги Львівської міської ради до підприємців щодо сплати податку на рекламу за вивіски, на порушення прав мешканців підрозділами ГІРФО, ВВІР, ДСБЕЗ ГУ МВСУ у Львівській області (йдеться про незаконні вимоги домової книги, довідки про судимість при оформленні паспортів, вимог про страхування при отриманні закордонних паспортів, про незаконні перевірки підприємців). Прокуратура не використала всіх наданих їй законом повноважень для припинення незаконної діяльності евакуаторів у Львові.

Названі та інші матеріали в рамках роботи оперативної групи були скеровані за належністю до прокуратури Львівської області для організації перевірок та прийняття нею рішень. Проте, на даний час зі сторони прокуратури жодної інформації про висновки чи отримані результати оперативній групі надано не було. Натомість прокуратура взагалі припинила участь у роботі групи, ігнорує її засідання та звернулася з листом до керівництва оперативної групи зі сторони СБУ, в якому зокрема повідомляє, що її завдання полягає у „нагляді за додержанням законності в роботі регіональної оперативної групи”.

Таке ставлення до виконання політично і суспільно важливих завдань для громадських організацій є незрозумілим. У відповідь на такі дії прокуратури Громадський форум Львова 12.11.2008 р. провів прес-конференцію «Прокуратура сприяє корупції» на якій оприлюднив факти бездіяльності прокуратури Львова та області, їхнє відношення до роботи в оперативній групі.

Просимо Вас вжити заходів щодо забезпечення участі прокуратури у роботі оперативної групи та зобов’язати прокуратуру Львівської області розглянути і винести рішення з питань, що були скеровані їй оперативною групою з протидії корупції.

Голова координаційної ради

Громадського форуму Львова                                              Олег Мацех

Додатки:

1.     Прес-реліз „Прокуратура сприяє корупції” (12.11.08 р.)

2.     Звернення щодо корупційного скандалу довкола будівництва у Львові нового стадіону до Євро-2012 (10.10.08 р.)

3.     Звернення щодо позбавлення посадовими особами ЛМР права власності мешканців на допоміжні приміщення у їхніх будинках (05.09.08 р)

4.     Звернення щодо незаконних вимог працівників ВВІР Личаківського району про сплату страхових внесків при оформленні закордонних паспортів (08.08.08 р.)

5.     Звернення щодо незаконних вимог до підприємців сплати податку на рекламу за вивіски (01.08.08 р.)

6.     Звернення щодо незаконних перевірок підприємців (24.07.08 р.)

7.     Звернення щодо незаконних вимог підрозділів ГІРФО МВС (18.07.08 р.)

8.     Звернення щодо незаконного застосування евакуаторів у Львові(11.07.08 р.)

9.     Звернення з приводу незаконного заволодіння земельними ділянками у Львові депутатами ЛМР  у парку Знесіння (1.07.08 р.)

 

79000,  м. Львів , вул. Чайковського 17, тел/факс. 8-032-261-09-26. Реєстр.№27, Львівська міська рада.

 

           

 



2240 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67Rating: 4.67 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua