”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

Верховна Рада «прищемила хвіст» столичним чиновникам

Олексій ВАСИЛЮК, Київ on Квітень 03,2009

image

27 березня в приміщенні Комітетів Верховної  ради відбулось засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин порушення Конституції і законів, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міськради і її виконавчого органу під  керівництвом народного депутата Кулікова К.Б., присвячене природоохоронним питанням.

Як виявилось, коло порушень природоохоронного законодавства, які щільно й рясно насичують посадові біографії київських  чиновників, значно ширше, ніж може здатися на перший погляд. І забудова столичних парків, лісів, а також вирубки дерев у скверах – лише мізерна частка від загальної маси порушень.

На питання народних депутатів, прокуратури і Державної  екологічної  інспекції відповідали керівники природоохоронного управління столиці, ДКП «Плесо», КО «Київзеленбуд» та інших структур.

Серед учасників засідання була присутня і природоохоронна громадськість – Національний екологічний центр України, Київський еколого-культурний центр, Київська ландшафтна ініціатива та Всеукраїнська Екологічна Ліга.

Під час роботи комісії з’ясувалося кілька маловідомих киянам фактів: у багатьох  випадках підприємства КО «Київзеленбуд», перебираючи на себе функції держави, обраховують збитки, нанесені вирубкою зелених насаджень, сума яких перераховується прямо на рахунок підприємств зеленого господарства. З цього питання Тимчасова слідча комісія спільно з Державною податковою інспекцією планує провести перевірки всіх рахунків та платежів КО «Київзеленбуд»;

- документація, згідно з якою відбувається робота «Київзеленбуду», у тому числі й порядок знесення зелених насаджень у м.Києві, не зареєстрована в Міністерстві юстиції України; КО «Київзеленбуд» господарює  в парках  і скверах, на які не має актів на користування земельною ділянкою;

- Державне комунальне підприємство «Плесо», також не маючи оформленого права користування земельними ділянками земель водного фонду, надає їх в користування іншим особам (в тому числі таким, що порушують на них встановлений режим), будує на них об’єкти стороннього призначення (наприклад гаражі);

- з нарахованих Державною екологічною інспекцією у 2008 році 137 000 000 грн. штрафів за засмічення території до  державного бюджету перераховано лише 1 000 000!!!

Розгляд питань забудови острівних  територій, природно-заповідного фонду та столичних лісів перенесли на спеціальне засідання Тимчасової слідчої  комісії, адже такий обсяг наявних порушень, який відомий в цій частині дослідження комісії, не можливо дослідити за один день.

Про розвиток ситуації  читайте у наступних повідомленнях.


2253 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 3 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua