”Iнформацiйно-аналiтична Головна | Вст. як домашню сторінку | Додати в закладки |
Пошук по сайту   Розширений пошук »
Розділи
Архів
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поштова розсилка
Підписка на розсилку:

Наша кнопка

Наша кнопка

Яндекс.Метрика


email Відправити другу | print Версія для друку | comment Коментарі (0 додано)

«Свято солідарності». Новини окупованого Донбасу

Галина МУДРА, Донецьк on Грудень 28,2014

image

20 грудня в Донецьку пройшло три події, які організували терористи «ДНР».

Центральна частина Донецька у зв’язку з цими заходами була повністю перекрита для проїзду транспорту озброєними бойовиками, а на бульварі Пушкіна навіть чергували бійці з пушками.

Терористи ДНР вирішили солідаризуватись з донеччанами, які тут залишилися жити. Бо як, виявилося, на їх останні мітинги приходило всього до 100 осіб. Розроблено план «активізації» та «мотивації» мешканців-днрівців. По-перше, напередодні усім вчителям шкіл Донецька було виплачено «зарплату» за жовтень. Гроші видавались просто із сумки уповноваженими в школах, куди було зігнано учителів декількох шкіл. І вчителі прийшли «солідаризуватись».

По-друге, як і в старі добрі часи, керівники районних адміністрацій Донецька на виконання листа «голови адміністрації м. Донецька І. Ю. Мартинова» розіслали телефонограму керівникам освітніх, медичних та інших бюджетних організацій з «проханням» забезпечити явку своїх підлеглих на «свято єднання з «ДНР». Причому примусово звозили автобусами школярів та навіть дитячі садочки. Для дітей зі сцени продемонстрували казку.

По-третє, на площі Леніна встановили ялинку і торгові намети, де влаштували ярмарку продуктів харчування за заниженими в 2-4 рази цінами. Заявлено, що організаторами ярмарки і народних гулянь згідно афіш виступає незареєстроване об'єднання громадян «Донецька Республіка». Серед товарів є і продукти з Росії, які прибули в Донецьк як гуманітарна допомога від «російського народу». За кілька гривень можна було купити мішок картоплі, за 3 гривні 1 кг цукру. «Народні депутати ДНР» роздавали млинці, приготовлені власними руками, щоб бути ближче до дончан і показати що вони не страшні. Тобто використано «досвід» «овочевих виборів» в «ДНР» 2 листопада, коли на «виборчих дільницях» продавали мішок овочів за 1 грн.

На сцені спочатку продемонстрували для дошкільнят казку, потім концерт та виступ глави терористів «ДНР», який пообіцяв присутнім побудувати сильну «державу ДНР».

Перед сценою працювала група осіб з прапорами «Донецкой республики», яка явилась на захід організовано.

Офіційно «ДНР» заявила, що на мітинг прийшло 10000 тисяч людей. По-перше, ця цифра завищено десь у 10 разів. А, по-друге, торгові ряди розташували таким чином, що ззаду створювалась видимість, ніби люди прийшли не за дешевими продуктами і стоять в кілометрових чергах, а для участі в заході, що і потрібно було для російських ЗМІ. Українським ЗМІ тут працювати було заборонено, як і просто фотографувати.

На останні мітинги «ДНР» в Донецьку приходило всього до сотні прихильників, тому вони вдались як до адміністративного тиску, так і до організованої ярмарки.

У цей же час у приміщенні колись Донецького академічного національного українського музично-драматичного театру пройшов ще один спектакль - «день чекістів ДНР». Повне мавпування «свят» у РФ. Його організатором був керівник батальйону «Восток» Олександр Ходаковський – до війни - командир спецпідрозділу «Альфа» СБУ по Донецькій області, який називає себе тепер «головою Ради безпеки ДНР». Спочатку відбулася церемонія прийняття присяги: главар терористів «ДНР» Олександр Захарченко вручив Андрію Пінчуку, якого представили як «міністра держбезпеки ДНР», прапор і штандарт «міністерства». Далі Пінчук зачитав доповідь про славні сторінки ВЧК-КГБ. Закінчуючи сказав: «На жаль, ряд пострадянських спецслужб, у тому числі й України, стали забувати свої корні, заперечуючи зв’язок з традиціями ВЧК-КГБ. Але, відкидаючи одну основу, необхідно притримуватись якоїсь іншої. Були обрані чужі нам цінності заходу. У підсумку це призвело до спроб встановлення аморальних, націоналістичних, глибоко порочних принципів суспільного життя, тотальної морально-етичної деградації і, в підсумку, військової агресії проти Донбасу. Але сильні духом, традиціями, соціальним імунітетом народ Донбасу чинив опір спробам приниження і диктату чужої волі. Одним з підсумків такої боротьби на зорі «ДНР» стало створення органів держбезпеки». Потім «днрівських чекістів» поздоровив обвішаний хрестами терорист-сантехнік «ДНР» Олександр Захарченко. Неочікуваним сюрпризом стало поздоровлення Ходаковського, який подарував Пінчуку кам’яну позолочену голову залізного Фелікса Дзержинського.

Зазначу, що 20 грудня глава канадського уряду ввів нові санкції щодо експорту технологій, що використовуються в нафтовій і газовій галузях РФ, та фізичних осіб. У чорний список Канада додала 13 громадян Росії та 7 громадян України, а саме: «главу ДНР» Олександра Захарченка, «міністра внутрішніх справ ДНР» Олега Березу, «віце-прем'єр з соціальних питань» Олександра Карамана, «міністра оборони» Володимира Кононова, «міністра держбезпеки» Андрія Пінчука, командира «Народного ополчення Донбасу» Мирослава Руденка і «прем'єр-міністра» самопроголошеної «Луганської народної республіки» Геннадія Циплакова. Варто відзначити, що Олега Березу, Андрія Пінчука та Олександра Карамана як фахівців що мають багатий досвід створення невизнаної ПМР привіз з Придністров’я в Донецьк громадянин РФ, колишній «віце-прем'єр ДНР» Володимир Антюфеєв, який 10 років курував в ПМР служби МДБ та МВС. Природно, що жодного відношення до Донбасу ці особи не мають! Та й громадянами України мабуть вони не стали.

Третім заходом у Донецьку 20 грудня стали збори громадсько-політичного руху «НОВОРОССИЯ» в готелі «Рамада», на якому «народного губернатора» Донеччини Павла Губарєва обрано ще й «президентом «НОВОРОССИИ». На ньому були присутні пара десятків осіб-новоросів. Нагадаю, що партію Павла Губарєва не пустили на «вибори» в «ДНР» 2 листопада: «ЦВК ДНР» відмовила в реєстрації на виборах «партії» Павла Губарєва «Новоросія», оскільки вони нібито провели конференцію, але не повідомили про це «ЦВК». Губарівські «новороси» провели на пл. Леніна в Донецьку навіть мітинг протесту проти «ДНР», а конкретно – проти її голови Захарченка. Однак після замаху на вбивство Павла Губарєва всі заспокоїлись. А зараз знову заворушились.

Армія окупантів і найманців безперешкодно продовжує гратись в розбудову своїх «держав» в Україні. Тепер «держава» «Новоросія» має главу Олега Царьова та «президента» Павла Губарєва. «ДНР» - обраних на «овочевих виборах» 2 листопада главу «ДНР» Олександра Захарченка – маріонетку Кремля, «народний парламент ДНР» та призначених ними «міністрів». А дончани чекають звільнення Донбасу від цих упирів і вірять, що Донбас буде вільним! Донбас буде українським!»

Слава Україні! І нашим героям, завдяки яким це станеться!


1788 раз прочитано

Оцініть зміст статті?

1 2 3 4 5 Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00Rating: 5.00 (всього 134 голосів)
comment Коментарі (0 додано)
Найпопулярніші
Найкоментованіші

Львiв on-line | Львiвський портал

Каталог сайтов www.femina.com.ua